Mam takie zdjęcie.
Ja mam takie przejścia falami z dołu na skarpę po kolei
Tawuła von houtta
Pęcherznica diabolo a na dole hortensje limelight
Tawuła goldflame
Tawuła goldmund
Kosodrzewina
Tawuła na gōrze szara
Na dole goldflame
Ewa piękna ta jabłonka Ile lat u Ciebie rośnie ?
Ja posadziłem w tamtym roku, ma czerwone kwiaty i bordowe liście ale bardzo powoli rośnie, zdecydowanie za wolno
To i ja podzielę się moim bukszpanowym zmartwieniem:
Tydzień temu podlałam moje stożki odżywka w żelu do bukszpanów agrecol. Dzis oto ujrzałam powyższy widok. Dziwnie miętowo zielone gałązki odstają od stożka w jego dolnej części.na zdjęciu tylko fragment tego zjawiska. Jak na odrosty to zbyt jasne i obejmuje całe gałązki. Niedobór? Czego skoro były świeżo zasilone...
Wszystkich bukszpanowo doświadczonych proszę o radę. Stożki mam juz rok. Do tej pory bylo w porządku.dzis zaczely się ulewy. Mają potrwać tydzień więc lepiej na pewno nie będzie
Bardzo gustownie to wszystko wygląda - jak spod ręki projektanta
Ja dziś zamontowałam u siebie fontannę, ale niestety nie mogę zrobić fotek - deszcz zaczął lać ja z cebra. Może jutro się uda.
Pozdrawiam
dziś między opadami deszczu zrobiłam fotę mojej nowej rabaty, ale coś mi w niej nie pasuje tzn chyba powinno coś być między hortkami a hostami i żurawkami, a może nie ? rośliny przecież się rozrosną ,czy może tam wsadzić coś jednorocznego , sama nie wiem , a dojdą jeszcze trawy między hortkami, czy wystrczy tylko inaczej to ustawić ?