Agnieszko, z sosną wszystko dobrze Nic jej nie jest. Jabłoń czeka jeszcze na oprysk. Muszę też pozbyć się niezapominajek,bo tam mączniak szaleje. Rododendron nn zaczyna
Już jestem Kilka zdjęć z dnia dzisiejszego Piwonia zakwitła. Dwie pozostałe jeszcze w pąkach.
Zakupy udane! Lobelie posadź tak, żeby jesienią i zimą nie zalegała jej w korzeniach woda. Inaczej przemarznie. Dobry drenaż z odpływem. Ja posadziłam kiedyś swoją nieszczególnie. Z dachu ciekła na nią woda i śnieg padał, Nie przetrzymała, kolejnej zimy. Ale piękna jest! Rh = pamiętaj o kwaśnym torfie, kompoście i zwykłej ziemi do dołka. Nie może mieć w korzeniach gliny. I na Twojej ziemi sadź raczej na podwyższonej rabacie.
Bylinowa goni drzewiastą.
Lwia Paszcza? i w ziolowym ogrodku kolo kuchennego wyjscia no i cos co nie jest raczej maggi, bo zupelnie nie ma zapachu ale mi jakos wyrwac szkoda no w kazdym badz razie do czasu az znajde cos na jej miejsce
a wczoraj jeszcze pomalowalam ta poleczke, przechowuje w niej donice i takie tam
a fotki tez sortuje, poogladalam moje stare ogrodowe i znalazlam takie tytul "Goscie w ogrodzie"