lorka
11:53, 23 maj 2016

zupełnie nieoczekiwanie do naszego ogrodniczego zawitały dzidziusie wiśni umbrelki
,żebyście widziały jak się facet na mnie dziwnie patrzył..skakałam z radosci.. bo jednak wizja wywalenia 420 zł za szt za wieloletni okaz mnie jakos przygnębiała
( a tylko takie mieli od zeszłego roku)
oczywiscie pojechalismy tylko po ziemie i po kore, z mocnym postanowieniem,ze dzisiaj nie szalejemy.. no i wizja ukonczenia lewej strony ogrodu coraz realniejsza
jeszcze tylko kostka pod hustawkę, hustawka, bukszpanowy zywopłocik, miskanty... juuuppi
no i domek do przemalowania,żeby pasował do biało zielonego otoczenia..pewnie na biało szaro go machnę lub jakoś tak
można powiedzieć ,że to był ostatni moment na posadzenie, bo właśnie się u nas lato zaczęło.. jest bosko gorąco
a tutaj kilka kadrów z bajzlownika, ku pamięci
na prawo od schodków
i lewo od schodków hehe
oczywiscie roslinki bedą jeszcze raz sadzone.. teraz tylko zwiększają masę , bo były miniaturki kupowane w tamtym roku
i takie cos mi wyrosło..zupelnei zapomniałam,że to mam.. i ze ma takie fajne prawie żólte liście...
i orliki rozszalałe..
i na dzisiaj tyle.. czosnki krzysztofa zaczynają.. a główkowate w końcu mają pąki
niestety pony tails się coś ociąga.. żałuję ,że nie wysiałąm sobie w lutym do doniczek.. w przysżłym roku nie popełnię tego błędu..

oczywiscie pojechalismy tylko po ziemie i po kore, z mocnym postanowieniem,ze dzisiaj nie szalejemy.. no i wizja ukonczenia lewej strony ogrodu coraz realniejsza

no i domek do przemalowania,żeby pasował do biało zielonego otoczenia..pewnie na biało szaro go machnę lub jakoś tak

można powiedzieć ,że to był ostatni moment na posadzenie, bo właśnie się u nas lato zaczęło.. jest bosko gorąco

a tutaj kilka kadrów z bajzlownika, ku pamięci

na prawo od schodków
i lewo od schodków hehe
oczywiscie roslinki bedą jeszcze raz sadzone.. teraz tylko zwiększają masę , bo były miniaturki kupowane w tamtym roku

i takie cos mi wyrosło..zupelnei zapomniałam,że to mam.. i ze ma takie fajne prawie żólte liście...
i orliki rozszalałe..
i na dzisiaj tyle.. czosnki krzysztofa zaczynają.. a główkowate w końcu mają pąki