Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ewsyg 20:21, 29 maj 2016

Miruś, pięknie i kolorowo u Ciebie. Azalie i rodki szaleją
jolanka 20:40, 29 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Olga Ja wymieniałam przed sadzeniem. Jeśli masz młode egzemplarze to możesz je przesadzić po kwitnieniu, nie będą miały jeszcze dużej bryły korzeniowej. Nie sadź głęboko. Ich bryła korzeniowa rozrasta się bardziej na szerokość. Najważniejsze abyś też nie sadziła w samym kwaśnym torfie tylko wymieszała go 1/3 ziemi rodzimej i 1/3 np kory sosnowej lub innej zakwaszającej ściółki.

Mirka, ja nie wiem w czym rzecz. Robiłam tak własnie i niestety chorują na potęgę. zastanawiem się czy nie będę musiała z rodków zrezygnować. Nie robie zdjęć bo wstyd Ostatni raz dam im szansę, przesadzę po kwitnieniu, zobaczę do wiosny.
mirkaka 08:19, 30 maj 2016

Ola54 napisał(a)
Mirko,moje azalie jak sadziłam dostały wszystko co najlepsze.Teraz kombinuję jak je przeprowadzić bliżej domu bo ich zapach mnie powinien cieszyć a nie sąsiadów. ale to też jesienią
Przeglądam Twój wątek od początku odkrywając co raz to nowe pomysły

Tak zapach azalii jest cudowny, ale ja w pobliżu tarasu jednak wolę mieć róże bo kwitną właściwie najdłużej. Zapachem azalii cieszę się podczas spacerków i pielenia
mirkaka 08:21, 30 maj 2016

makkasia napisał(a)

Oczywiście, ze musza być takie same duże, jak pozostałe bo to jest strona od ulicy i przechodnie zaglądają mi w talerz ...więc muszę mieć duże szmaragdy przynajmniej wysokie na 160

No to trudno, jeśli tak to trzeba szukać wyższych. Kasiu jeśli w tym tygodniu będę gdzieś w ogrodniczych to się rozejrzę i dam znać Będziesz u Ewy 4 tego czerwca?
mirkaka 08:25, 30 maj 2016

ewsyg napisał(a)
Miruś, pięknie i kolorowo u Ciebie. Azalie i rodki szaleją

No szaleją, cieszą ogromnie, ale jedna mnie martwi, bardzo piękna ale najszybciej łapie mączniaka i opryskałam ją dwa tyg temu zapobiegawczo , no i chyba spaliłam Listki ma pozwijane i malutkie. Nie wiem czy się zregeneruje
Anda 08:42, 30 maj 2016

Przecudnie u Ciebie Azalie i rodki niczym w parku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Flower1 10:45, 30 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Wszystkim zainteresowanym niebieskimi kwiatkami odpowiadam że jest to przetacznik Blue Mirror. Bardzo ładnie się rozrasta. W zeszłym roku dostałam od siostry kilka sadzonek, a w tym roku już zaskoczył swoją urodą.Na razie kwitnie tydzień, będę śledzić jak długo

Piękny ten przetacznik.
mirkaka 16:33, 31 maj 2016

Anda, Madziu dziękuję azalie już przekwitają, Rh za chwilę też, zaczynają piwonie i róże

ta biała nie pachnie albo tak delikatnie że mój nos nie wyczuwa

róża Nevada

ta pachnie przecudnie

frezja 17:51, 31 maj 2016

mirkaka napisał(a)

Same piękności a szałwia, jak malowana
Ola54 17:57, 31 maj 2016

Białe chyba nie pachną tak jak różowe.Mam jedną pomyłkę piwoniową i pachnie konwaliami.Nawet kolor ma taki konwaliowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies