Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:52, 23 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
z serii znajdz roznice

Żartownisia
Pięknie jest

PS Nie masz mszyc na krwawnikach?
Moja działka na Dębowym Lesie 13:50, 23 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Wiedziałam, że gdzieś to widziałam. A widzisz, u Ciebie. I sama dzisiaj przeprowadzam dochodzenie. Zamiast zajrzeć do Ciebie, to sporo czasu zajęło mi, że by dojść do tego, że to tawlina jarzębolistna, bo chyba dobrze rozgryzłam roślinkę?
Pozdrawiam.

Tak, to tawlina jarzębolistna.dostałam małą na jesieni.Ale niech rośnie.Ponoć owady ja lubią A lubię, jak owady są w moim ogrodzie

Kupiłam taki floksik,Bo takiego jeszcze nie miałam

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:42, 23 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
z serii znajdz roznice

znalazłam zmiana bardzo pozytywna

A teraz pytanie - jak mocowaliście belki do elewacji? Widze jakies metalowe obejmy - pokaż jak wygląda montaż tych belek jesli mozesz. Jakiej wielkości jest ta pergola i co ile cm macie umieszczone słupy w ziemi?
NewLife w ogrodzie 13:42, 23 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)

O rany, ale się zmyła zrobiła

Ale zatrybiłam w końcu
Katarzyna13 napisał(a)

Zgadzam się. Beatko szacunek!!!
Wielkie to ja będę miała bicepsy i mięśnie ud, jak tak się jeszcze kilka razy w to ustrojstwo zaprzęgnę
Marga napisał(a)

Beatko, widziałaś sławną rabatę Anety? Gdzieś widziałam ją także z podpisem każdej trawki. Może znajdę potem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=50
I jeszcze artykuł Danusi (też grzebie w temacie trawek)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/361-magiczne-ogrody-z-trawami
Może Ci sie przydadzą

A tak w ogóle to jestem pełna podziwu dla Twojej ciężkiej pracy. Niesamowite, że sama dałaś radę. Z racji tego że czeka mnie też sianie trawnika, zgapiam pomysł z paletą do równania terenu
Masz piękne hosty, powinnać częściej je fotografować
Pozdrawiam

Dziękuję Marga za namiary. Przepadłam! Jak zajrzałam do Anety, to już tak szybko stamtąd nie wyszłam. Musiałam pochłonąć cały wątek, żeby nie stracić nic z jej ogrodu.
Właśnie taka rabata trawiasta mi się marzy! Ja już ją widziałam,wygooglowałam dawno temu i mam w inspiracjach. Niedościgniony ideał...Tylko z jakiego sprawdzonego źródła kupić kłącza żeby mnie nie zrobili w trąbę jak wiosną. & mistantów i żaden nie wyszedł. Kupę kasy i teraz się dochodzę ze sklepem o ponowne wysłanie tym razem żywych traw albo zwrot pieniędzy.
A hosty dopiero będę powiększać koloekcję. Te to są takie najbardziej pospolite...Dziękuję za docenienie
justi napisał(a)

Świetne mini szklarenki, też o takich myślałam, ale nie miałam pomysłu z czego te pałąki wygiete zrobić? U Ciebie to jakieś rurki?
Justyna, a Ciebie chyba goszczę u sieibe po raz pierwszy? Witaj. Tunele kupilam w sklepie L za jakieś 30zł sztuka (komplet rurek z folią perforowana i hakami). Fajne na nowalijki. Rzodkiewkę swoją mam od prawie 2 tygodni, salata też już prawie prawie, w drugim fasolka się pięknie chowa. Godne polecenia.
Rumianka napisał(a)
Obejrzałam Twoje szaleńczo ciężkie poczynania ogrodowe i tylko nie mów, że jesteś słaba płeć...

MAD napisał(a)

OMG! Czyli co? Jednak zaprzęg z palety się sprawdza? Współczuję tak ciężkiej roboty ale już za chwilę będę z zazdrością patrzyła na efekty.
o tak. I to jeszcze jak się sprawdza. Efekty to będą za jakąś dłuższą chwilę a nawet dwie
Ogrodowe skarby 13:41, 23 maj 2016

Do góry

Posadziłam żywopłocik z bukszpanu
Ogrodowe skarby 13:37, 23 maj 2016

Do góry
Dzisiejsza mała zmiana w ogrodzie .
Ogród z łezką II 13:36, 23 maj 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Nie dość, że cudna to jeszcze pięknie pachnie. Też ją kupiłam. Byłam w Pisarzowicach w środę, niestety w soboty pracuję. Szkoda, ominęło mnie fajne spotkanie. Dokupiłam jeszcze Chanel.

Tak, ją warto, pachnie z daleka Chanel...też bym chciała, tylko, że nie mam gdzie posadzić

Szkoda, że nie mogłaś być z nami
Lifting starego ogródka 13:34, 23 maj 2016

Do góry
Limki i gracki <3
Ogród z łezką II 13:24, 23 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)
cięte przez Kasię azalie
sliczne

W tym roku też potnę, oprócz zbuntowanej Rosinetty. Lubię ułagodzone

Ale nam pogoda dopisała
Ogród z łezką II 13:22, 23 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)
szukałam chwasty
był 1!
a u mnie tragedia ile chwastów
dzis będę plewić, ale mam lenia

azalia cudna
Soir de Paris

Kłamiesz jak z nut z tym jednym chwastem

Ja w pracy, Rysiu został dokończyć linię kroplującą pod tymi młodymi Umbrami i zdjąć darń przy drewutni. Trochę inaczej z Kasią wydumałyśmy Irenko kształt, ale kalina będzie przesadzana
Ogród z łezką II 13:20, 23 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)
różanka imponująca
Rysiu i Kasiu dziękujemy za gościnę, że było super, to wiadomo

Cała przyjemność po naszej stronie

Dziękuję Irciu za zdjęcia!!!
"Podłoga" pod altane 13:15, 23 maj 2016

Do góry
Witam,

mam taki problem, który przedstawiłem na obrazku.
Chodzi o to, że w miejscu w którym zaznaczona jest 'doróbka' wraz z częścią kostki ma stanąć altana rzecz w tym, że chciałbym to zgrabnie połączyć i zastanawiam się nad jakąś alternatywą dla dorobienia kostki.
Myślałem nad użyciem zwykłych betonowych płyt chodnikowych lub zrobieniu konstrukcji z podestów drewnianych podobnych do palet tylko z mniejszymi prześwitami.
Czy ma ktoś może jakiś ciekawy lub może mi rozsądnie doradzić co będzie najlepszym wyjściem.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:13, 23 maj 2016

Do góry
z serii znajdz roznice

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:11, 23 maj 2016

Do góry
Lwia Paszcza?

i w ziolowym ogrodku kolo kuchennego wyjscia

no i cos co nie jest raczej maggi, bo zupelnie nie ma zapachu ale mi jakos wyrwac szkoda no w kazdym badz razie do czasu az znajde cos na jej miejsce
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:05, 23 maj 2016

Do góry
eliza3 napisał(a)
U mnie większość kwiatów w pąkach, jakby czekały w poczekalni na cieplejsze dni.
Podobno w sobotę ma być już ciepło, zobaczymy, czy rośliny ruszą, zrobię wtedy fotki tych samych roślin w rozkwicie.

Super ujęcia - ale i super rośliny. A to dlatego, że piwonie mam od mojej mamy i 2 sezon nie kwitną, a łubiny jakoś u mnie się słabo zadomowiły...
Zazdroszczę
Moja glebo terapia 13:00, 23 maj 2016

Do góry
Mój cudaczny tamaryszek, którego nie potrafię ujarzmić w pełnym rozkwicie

rododendronowo azaliowa rabatka

Ogród, mydło i powidło. 12:51, 23 maj 2016

Do góry
katel napisał(a)
Udało mi się kupić haczyki w ludzkiej cenie 0,25zł w sklepie metalowym więc wstawiam jak się w garaży urządziłam - mam nadzieję że teraz już nie będę miała problemów ze znalezieniem narzędzi .

No jak dla mnie pomysł zajefajny !!!
Muszę pomysł wykorzystać
KONIECZNIE!
Pogubiłam się po drodze... 12:17, 23 maj 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
tu dłubałam przez parę dni

Ładnie podłubałaś
Pogubiłam się po drodze... 12:11, 23 maj 2016

Do góry
trochę podrosło
W ogrodzie Lorki za zakrętem 11:53, 23 maj 2016

Do góry
zupełnie nieoczekiwanie do naszego ogrodniczego zawitały dzidziusie wiśni umbrelki ,żebyście widziały jak się facet na mnie dziwnie patrzył..skakałam z radosci.. bo jednak wizja wywalenia 420 zł za szt za wieloletni okaz mnie jakos przygnębiała( a tylko takie mieli od zeszłego roku)
oczywiscie pojechalismy tylko po ziemie i po kore, z mocnym postanowieniem,ze dzisiaj nie szalejemy.. no i wizja ukonczenia lewej strony ogrodu coraz realniejsza jeszcze tylko kostka pod hustawkę, hustawka, bukszpanowy zywopłocik, miskanty... juuuppi

no i domek do przemalowania,żeby pasował do biało zielonego otoczenia..pewnie na biało szaro go machnę lub jakoś tak

można powiedzieć ,że to był ostatni moment na posadzenie, bo właśnie się u nas lato zaczęło.. jest bosko gorąco

a tutaj kilka kadrów z bajzlownika, ku pamięci
na prawo od schodków

i lewo od schodków hehe

oczywiscie roslinki bedą jeszcze raz sadzone.. teraz tylko zwiększają masę , bo były miniaturki kupowane w tamtym roku

i takie cos mi wyrosło..zupelnei zapomniałam,że to mam.. i ze ma takie fajne prawie żólte liście...

i orliki rozszalałe..

i na dzisiaj tyle.. czosnki krzysztofa zaczynają.. a główkowate w końcu mają pąki niestety pony tails się coś ociąga.. żałuję ,że nie wysiałąm sobie w lutym do doniczek.. w przysżłym roku nie popełnię tego błędu..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies