Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi

boguslaw_grz... 21:33, 06 cze 2016

violka171 napisał(a)

widzisz,nie trzymałeś się instrukcji bo trzymałeś ją w pokoju nie na balkonie jak mówiłam
podlewaj regularnie tylko nie bezposrednio kranówą a wytrwa do Twojego przyjazdu

Praktycznie jak na balkonie przy otwartych drzwiach balkonowych,jak na zewnatrz,w cieniu,nie rozumiem
hanka_andrus 21:53, 06 cze 2016

Hortki lubią mieć dużo wody. Jeżeli ma przetrwać, to trzeba ją wstawiać wieczorem do miski z wodą, dużo wody , żeby do połowy donicy była co najmniej, zobaczysz rano, że wody już nie będzie. I to samo rano. Ona ma dużo korzeni, dużo liści i jeść i pić chce i może. I niech nie stoi na słońcu.

Z pomidorami to jest loteria, Chodzi o wilgotność. Żeby się zapyliły, nie może być za sucho, ani za mokro. Teraz już są noce ciepłe, można zostawiać odkryte i drzwi i okienka, Nocne owady też dobrą robotę zrobią, No i potrząsać delikatnie/ W taką suchą pogodę, to czasami i całe grono wypada i u mnie.

W ogrodniczym nabyłam preparat"zielony busz"= buteleczka 100 gram do rozcieńczenia'w składzie :miedź, mydło i piołun i inne mikroelementy. koszt u mnie 2 zł. Myślę,że warto kupić.
hanka_andrus 23:44, 06 cze 2016

Cebulki tulipanów przechowujesz w koszyku, ażurowym pojemniku, w ciemnym miejscu w altance, gdzieś na półce. do września. we wrześniu sadzimy. raczej pod koniec miesiąca.
violka171 19:18, 07 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
Hortki lubią mieć dużo wody. Jeżeli ma przetrwać, to trzeba ją wstawiać wieczorem do miski z wodą, dużo wody , żeby do połowy donicy była co najmniej, zobaczysz rano, że wody już nie będzie. I to samo rano. Ona ma dużo korzeni, dużo liści i jeść i pić chce i może. I niech nie stoi na słońcu.

Z pomidorami to jest loteria, Chodzi o wilgotność. Żeby się zapyliły, nie może być za sucho, ani za mokro. Teraz już są noce ciepłe, można zostawiać odkryte i drzwi i okienka, Nocne owady też dobrą robotę zrobią, No i potrząsać delikatnie/ W taką suchą pogodę, to czasami i całe grono wypada i u mnie.

W ogrodniczym nabyłam preparat"zielony busz"= buteleczka 100 gram do rozcieńczenia'w składzie :miedź, mydło i piołun i inne mikroelementy. koszt u mnie 2 zł. Myślę,że warto kupić.

Dziekuje Haniu za rady
a ten preparat to do czego stosować ?
hanka_andrus 19:31, 07 cze 2016

Za dużo pisania, wygoglaj =zielony busz, himal- i poczytaj.
hanka_andrus 20:22, 08 cze 2016

U mnie temperatura spadła do 16 stopni, a w nocy ma być jeszcze mniej, a u Ciebie?
violka171 21:08, 08 cze 2016

u mnie Haniu jest 19 na liczniku i duchota ,przed wczoraj był bardzo wysoki spadek temp w nocy było koło 10 st,czuć było chłod
ide do łozeczka juz,dobranoc Haniu wypoczywaj
hanka_andrus 21:17, 08 cze 2016

Ca ły dzień wypoczywałam, teraz idę z psem i też zalegam. Dobranoc!
boguslaw_grz... 19:48, 09 cze 2016

Zaraz uslysze ,ze znowu to samo.ale to trzecia,piekna,szkoda ze tak krotko kwitnaoo
hanka_andrus 21:08, 09 cze 2016

Upał jest, to dlatego szybko przekwitają. Piękna! mimo wszystko! Violu, nie krzycz!