Zamieściłem pytanie odnośnie projektu rabaty (a właściwie przedogrodu) w odpowiednim wątku, ale nie uzyskawszy odpowiedni, postanowiłem wkleić go tutaj...
Żeby wszystko było w jednym miejscu.
O, te robale. Wiesz, one troche wygladaja jak mszyce, w ktorych jakis pozyteczny owad zlozyl jaja. Kiedys cos o tym czytalam i fotki widzialam. U mnie w zeszlym roku tez taka podobna mszyce mialam, jednak troche mniejsza.
Ruszaly sie te robale? Wiecej ich masz?
udało się dodatkowo chyba jeszcze skoczek różany je zaatakował, na spodniej stronie takie zielone cienkie jest i delikatnie liście na biało się przebarwiają
Przed cisami miały być jeżówki i rozplenice. Ale już nie wiem czy to dobry pomysł bo po tegorocznej zimie moje trawy 'umarły':/
W pasie gdzie lampa mają być 2 trzmieliny na pniu (wysypane kamieniem). Ale co dalej?
Myślałam, żeby wyciąć kwadrat: obwódka bukszpanowa i w środku bukszpanowe kule, cis i np klon atropurpureum. Tylko jak to rozmieścić, pomożecie?
Tyle odmian a ja żadnej z nich nie znam, nawet w moim sklepie ogrodniczym nigdy nie spotkałam i chyba na żywo nie widziałam. A może widziałam ale nie zdawalam sobie sprawy że to to
Na zdjęciach fajnie wygląda
Azalia jest coraz piękniejsza nie mogę się napatrzeć
No i trzcinnik, od zeszłego roku urósł chyba dwukrotnie, podczas kiedy miskanty ruszyły, ale taki variegatus ma ze dwa źdźbła, trzcinnik pyszni się już od dawna. Zaczął chyba na początku kwietnia a teraz jest już naprawdę duży. Niebawem czeka go przeprowadzka.
-buk tricolor
- 3 cyprysy
- clemattisy 2 Kardynał Wyszyński i Justa
-żurawka na rozmnożenie
-2 róże bonica
w sobotę kupiłam też 5 trzmielinek rosną już na rabacie , którą powiększyłam i poprawiłam kształt tak mi się lepiej podoba a i miejsce na jeżówki się znalazło
u mni jeszcze słabo widać wszystko na rabatach mam jednak nadzieje,że za 2 lata będę się już zachwycać
Jest dobrze. W tym roku szału nie będzie, ale da radę Listki zdrowiutkie z tego co widzę Jak możesz to pryskaj ją skrzypem na wzmocnienie tkanek. Jesienią, czyli już w sierpniu, nawóz jesienny do róż, też na wzmocnienie tkanek. Przypomnij mi proszę, co to za róża?