pewnie, że narysuje jak tylko znajdę chwilę to zakropkuje
ale Marta pochwalę się runiankę posadziłam 70 sadzoneczek ... z moim tempem 3 dni mi zeszło
uzupełniam korę i rabatę uznaję za niemal skończoną (niemal bo już tam jesienią widzę jak sadzę rząd tulipanów albo czosnków ... na długosci 24 mb )
Ale się szykuje pole runiankowe! Aż 70! Super! Zobaczysz jak się puści w przyszłym sezonie U mnie też przed cisami rośnie
A jeśli chodzi o serby, to czy chcesz je formowac w żywopłot? Bo jeśli nie, to one chyba za wielkie tam będą. Serby rosną ogromne.
A grabów nie chcesz?
edit: A kubła nie możesz na stałe trzymać na zewnątrz ogrodzenia?
to dzięki mojej mamie ... chciała się jej u siebie pozbyć no właśnie Marta ostatnio dojrzałam, że Ty ją też przy cisach masz a i jeszcze doczytałam, że Danusia pod hortensje też ją polecała mam nadzieję, że fajnie wyjdzie w przyszłym sezonie.
A co do serbów, myślałam je ciąć ... a graby w sensie, że żywopłot grabowy czy drzewa?! Temat jeszcze jest bardzo otwary dlatego każda uwaga cenna
Wiesz co Iwonko chyba bardzo łatwo ... sadziłam jedne z korzeniem drugie bez ... i póki co wszystkie żyją, ale podlewałam jakby takim ukorzeniaczem (magiczną siłą). Wyrywałam u mamy i sadziłam po jednej czy po dwie w zależności od wielkości, młode przyrosty z reguły obcinałam.
Ehhh cis też chodza mi po głowie ale pamietam jak Danusia mi właśnie serby doradziła i pewnie dlatego tak się w moją głowę wbiły. Ale zrobię jeszcze symulację doniczkową ... nie spieszy mi się jakoś bardzo. Będę tam trawą po koszeniu ściółkować i myśleć i słuchać Waszych rad