Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

yolka 18:24, 08 cze 2016

Szałwiki malutkie masz śliczne i macierzanki też, ja mam dwie macierzanki i lubię je bardzo.
Szałwie mam (fioletową i białą), ale wysokie i niestety po deszczu wyłożyły się. Oj zapomniałam, w sobotę w bylinowym kupiłam różową - jest mała ale nie wiem jaka będzie, zobaczę w przyszłym roku, róż ładny, taki spopielały. Pozdrawiam
Margarete 19:59, 08 cze 2016

yolka napisał(a)
Szałwiki malutkie masz śliczne i macierzanki też, ja mam dwie macierzanki i lubię je bardzo.
Szałwie mam (fioletową i białą), ale wysokie i niestety po deszczu wyłożyły się. Oj zapomniałam, w sobotę w bylinowym kupiłam różową - jest mała ale nie wiem jaka będzie, zobaczę w przyszłym roku, róż ładny, taki spopielały. Pozdrawiam

Dzięki Jolcia. Mam też u siebie te wyższe szałwię, rzeczywiście rozkładają się i pokładają nieładnie ale trochę je podwiązuję i podpieram.
Lecę do ciebie bo dawno nie zaglądałam
Kuba 20:16, 08 cze 2016

Wzdycham do Twoich róż, piękne
Ascot ma rzeczywiście taki burgundowy kolor? Zachwycająca
Moja queen jeszcze bez pąków
Luiza 22:52, 08 cze 2016

Przedogródek cudny jak zwykle.Ciągle mnie zachwyca.Buziaki.
rozark 08:11, 09 cze 2016

Lubię ten okres w ogrodzie, róże i nie tylko śliczne
Margarete 09:51, 09 cze 2016

Kuba napisał(a)
Wzdycham do Twoich róż, piękne
Ascot ma rzeczywiście taki burgundowy kolor? Zachwycająca
Moja queen jeszcze bez pąków

Ewciu...miło mi.
Zmieniłam jedna fotke rózy Ascot bo wcześniej przez pomyłke dałam dwa razy to samo. Na tej dodanej fotografii widac w zbliżeniu jej kilor dokładnie, jest taka ciemnoczerwona, burgundowa ale w chłodnym odcieniu, potem w miare rozwijania sie idzie bardziej w kierunku ciemnej czerwieni....jest piekna jeśli chodzi o kolor ale i o kaształt. Tylko u mnie jest nieszczęsliwi posadzona pomiedzy wyższymi , rozłozystymi roslinami i musi walczyc o słońce, dlatego wypuszcza długie na 120 cm bicze. Zastanawiam sie czy by jej jesienia nie przesadzic.......

Queen of Sweden sadziłam jesienia ub roku, to też jej pierwszy sezon własciwie u mnie w ogrodzie, póki co ma 2 kwiaty, czekam na dalszy ciąg...

Pozdrawiam Ewuś !
Margarete 09:57, 09 cze 2016

rozark napisał(a)
Lubię ten okres w ogrodzie, róże i nie tylko śliczne

Dzieki Renata za miłe słowa, ale u ciebie na pewno bardziej kolorwo juz i bardziej różanie niż u mnie
Muszę wpaśc i oblukac czy dawałas jakies nowe fotki u siebie
Margarete 09:58, 09 cze 2016

Luiza napisał(a)
Przedogródek cudny jak zwykle.Ciągle mnie zachwyca.Buziaki.

Dzieki Kasiu
Miło ze zagladasz
Kindzia 19:10, 09 cze 2016

Dopiero teraz skojarzyłam, że Kasia dla Ciebie królową szwedzką kupowała I już ładnie kwitnie i cieszy. Na dorosłość róży trzeba trochę poczekać. Zobaczysz jak da czadu już w trzecim roku!

Bardzo się Małgosiu cieszę, że przyjedziesz
Kasya 19:14, 09 cze 2016

Margarete napisał(a)

Nowe foty ...proszę bardzo

Szwedzka królowa mnie zaszczyciła swoimi kwiatami ....jest śliczna, porcelanowo-różowa,ma piekny kształt - a mam ją dzieki Kasiek - jeszcze raz dziekuje Kasiu za zakup

Pozostałe róże jeszcze w pąkach.........

bardzo lubie ten ksztalt kwiatow
ale jasnego rozu juz nigdzie chyba nie upchne