Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 21:21, 10 maj 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Emusiowe zakupy. Wybrał sobie te hosty, bo stwierdził, że takich nie mamy. Po powrocie do domu okazało się, że tę po prawej mamy

Piękny kolorek
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:19, 10 maj 2016

Do góry
Bogus w rapera sie zabawiasz

Kilka nowych ogrodowych z dzis

Irysl bedzie kwitl patrzylam kilka dni temu i nic nie bylo a dzis jakie piekne paki i to nie jeden no i fioletowy bedzie

I czosnki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:18, 10 maj 2016

Do góry
Najpierw coś dla Miry. Kalina angielska uchyla coraz więcej swojego wdzięku.

Podczas przedwieczornego spaceru aż podskoczyłam z zaskoczenia. Lada moment zakwitnie mi odmianowa rosa rugosa. Nabyłam dwa egzemplarze w czerwcu rok temu w szkółce u Tomka Grochowskiego w Radkowie. Byłam tak podekscytowana wizytą w jego ogrodzie, że nie zapamiętałam nazw.

Czekam na pierwsze kwitnienie posadzonych na podokiennej rabacie rododendronów.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:17, 10 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Cudnie.. obejrzałam ...
Piesia pogłaskałam.. ręki nie odgryzł

Piesia lubi głaskanie, a która nie lubi, mam ich więcej, nie wyrabiam z myzianiem

W końcu posadziłam pelargonie, z petuniami

Ogród do odnowy 21:15, 10 maj 2016

Do góry
rh zaczynają

tulipany kończą

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:13, 10 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękny ogród.
Tylko piesek smutny, widać, że jeszcze przeżywa stratę przyjaciela.

Już jest dobrze, charty mają takie smutaśne pysiole, apet wrócił
Lowa leci za "tatusiem"
Rododendronowy ogród II. 21:12, 10 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Moja drzewiasta kwitnie już na całego, ślicznie.....i ma jeszcze 17 nierozwinietych pąków, ale będzie czad...wrzuciłam foty u siebie z dzisiejszego ranka...ale jedną zostawiam u ciebie bo wiem że lubisz

...najwyżej jak każesz to wywale ta fotke ......ale tak sie ciesze z niej ze mnie roznosi....5 lat czekałam na kwiaty, potem delikatnie były 1 czy max 3 w sezonie a teraz....
A twoje jak tam - p[isałas u mnie że kwiaty bedą na kilku tych nowych, a stare jak ? A koperkowa w pełnym rozkwicie juz ?

Gosiu śliczna jest i te cimne plamki u nasadyy cudne. Koperkowa pierwsza pojedyncza zakwitnie jutro i pokazę na pewno ale mam tez inna niepodziankę . Okazuje sie ze Laurka zakwitnie jednak jednym kwiatkiem , cały czas kpi sobie ze mnie jak sie kwiatków spodziewałam to wypusciła liscie a jak sie juz kwiatów nie spodziewam to jeden bedzie, pewnie mały bo przy samej ziemi ale jak juz zacznie to bedzie kwitła coraz wiecej.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:12, 10 maj 2016

Do góry
tu mieszka sikorka

o ta wlasnie

Jest Mama i tato i na zmiane przynosza jedzonko, jak sie zdarzy, ze oboje na raz przyfruna to jedna siada na belce i czeka

ten ma tez gdies w poblizu mieszkanko ale nie wiem gdzie, lazi po podworku w swoim smiesznym fraczku i macha ogonkiem. Nie pamietam jak sie nazywa

a tu mieszkaja szpaki, niestety za szybki dla mnie i nie udalo mi sie uchwycic
Hortensjada 21:12, 10 maj 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Nimfa w swoim ogrodzie odpoczywa na leżaczku , zarażasz Bożenko dereniami .Czy ich trza ciąć ?????

Dereni nie tniemy, usuwamy ewentualnie gałązki, które nam przeszkadzają , zwłaszcza te u podstawy krzewu. Musimy pamiętać, że pokrój mają rozłożysty i trzeba to zaakceptować albo poszukać innej rośliny.
Moja najstarsza dereniowa pociecha pięknieje z dnia na dzień, nie sposób się przy nim nie zatrzymać

A tutaj wspomniany już przeze mnie buk, który w tej chwili wyraźnie zamyka już wgląd w głąb ogródka od strony podjazu i zapewnia intymny komfort, drzewo o przepięknym pokroju, bardzo polecam
Ogród wśród pól i wiatrów 21:10, 10 maj 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Jola rozplenice pięnie bujnęły
a placyk wcale nie taki mały kawę po turecku moge wypić

Ostatecznie wydaje się, że placyk będzie w sam raz. Tak czy inaczej musi wystarczyć A kawa póki co zdecydowanie po turecku Muszę się w ogóle zastanowić jaki rodzaj mebli wypoczynkowych tam będzie: drewniane? metalowe? technorattan?

Byłoby dobrze, gdyby zmieściły się w jakiejś rozsądnej granicy cenowej, bo budżet na ten rok prawie już wyczerpany, hehe A to za sprawą nowej kosiareczki, która dziś zawitała w nasze progi

Wierzę, że dzielnie się sprawi przez kolejne lata
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:09, 10 maj 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Klon pensylwański piękny. Chciałabym kilka sztuk do siebie zamiast moich wierzb, bo czytałam, że lubią czasowe zalewanie nóżek, a u mnie wiosną podnosi się poziom wód gruntowych i czasem woda stoi. Tych wierzb mi strasznie żal.... nawet się łamałam, że nie wytnę wszystkich od razu, ale nawet wczoraj na hamak wielka gałąź spadła Dobrze, że nikogo tam nie było... Nie ma wyjścia...
Tulipany wspaniale wyglądają na tle zieleni

Wierzb nie żałowałabym, no może tylko trochę, ale hamak odepnij, bo lepiej dmuchać na zimne.

Klony pensylwańskie są cudowne wiosną, nie mogę się swoim nacieszyć moim młodziakiem
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:50, 10 maj 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Odpoczywajmy Haniu jak warunki niesprzyjające od ogrodu. Kilka chwil wytrzyma bez nas. CW piękny i to jest najbardziej chyba wytrzymała odmiana. Nie ima się go ani grzyb ani mróz. Dzięki za piękne kwiatuszki z balkonu.

Właśnie to robię i żegnam zachodzące słoneczko do jutra.

Miejsko & sielsko 20:46, 10 maj 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
Jakie trawy zamowiłas?
Zawsze powtarzam, odpoczynek męczy
Przypomnij mi, koniec wlewania cholerstwa już?

zamówiłam molinie, carex montana, rozplenice, miskanty

dostałam dziś takie wypaśne sadzonki

poniżej rozplenice i jarzmianki

dziś zaliczłam kolejny wlew, kończe w lipcu, zostały 3

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:45, 10 maj 2016

Do góry
katel napisał(a)
Fantastyczne spotkanie i jakie fotki pamiątkowe , tulipany prześliczne a kloniki jeszcze piękniejsze.

Pamiątka ze spotkania zawsze miła...mam jeszcze jedne tulipanki w zanadrzu nie obfocone jakieś późniejsze, bo późno posadzone
Klony pospolite Princeton Gold, dają ładną cytrynową barwę rozjaśniają ogród
Blaski i cienie nowego życia 20:41, 10 maj 2016

Do góry
Co się robi z narcyzami po przekwitnięciu????

Dziś pokopałam na warzywka, mało bo mało, bo nie mam tyle sił. Muszę jeszcze nawieżć,kupić ze 2 worki piasku i posiać.....i modlić się żeby plaga ślimaków mi nie zjadła pod ziemią roślinek.

Jurajski Ogród 20:38, 10 maj 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
"takie tam" - cd

Jak odbicie lustrzane...super to zdjęcie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:38, 10 maj 2016

Do góry
Donice z bratkami i żółtymi tulipanami dają popis

Jeszcze Lady Elegant o poranku.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:34, 10 maj 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Hanusiu, cichutko zaglądam, śliczne otoczenie do balkonowj kawusi. Pozdrawiam ciepło naszą najmądrzejszą życiowo ogrodowiczkę

Agnes! To już poleciałaś po całości! Gdzie tam najmądrzejsza? Gdyby task było, jeździłabym mercedesem i w moim ogródku kto inny by pielił.
A tak, z nosem przy ziemi sama za;pind:ralam! I komunikacji miejskiej wyglądam.
Ale jak ktoś mądrzejszy ode mnie powiedział: Cieszmy się z tego co mamy, starajmy się o jeszcze coś dla poprawy humoru i nie stresujmy się, że sąsiad się wyprowadził do nowego domu z ogródkiem!

Miłego wieczoru!

Ogród do odnowy 20:27, 10 maj 2016

Do góry
kolejne rośliny zaczynają oczy cieszyć

trawka

ożanki

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:20, 10 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dobry wieczór.

Dokładnie tak jest. A chciałabym być i wszędzie u Was i u siebie i żeby ogród na tip top już zrobiony był. A doba ma tylko 24 godziny a ja mam ręce dwie. Obie lewe

Mam pytanie w temacie tulipanów. Czy szczypiecie po przekwitnięciu słupki? Mnie sąsiadka radziła, żeby tak robić i że się cebulki wzmacniają, ale jak swego czasu miałam te 500 cebulek, żadna siła by mnie do szczypania nie zmusiła.

Beatka niestety nie da się być wszędzie. Codziennie przybywa nowy wątek, ja nie jestem w stanie tego ogarnąć. Może zimową porą?
Nie bądz względem siebie taka krytyczna ja widzę w Twoim wątku co te 'obie lewe' ręce potrafią

Jeśli chodzi uszczykiwanie tulipanów to nigdy tego nie robiłam. Szczerze, pierwszy raz o tym słyszę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies