Paulinka 8 lutego ścinałaś miskanty, a w kwietniu masz już takie wielkie?
Pomijając lanie gnojówki czy tzn., że wcześniej obcięte mają większe szanse na przetrwanie zaskakujących wiosennych przymrozków?
Trawy to Ty wiadomo, że masz piękne. Gnojówka u mnie nie przejdzie, ja zapachowiec, mąż jeszcze większy nie ma szans.
Mirelka, nie miałam wiosennych przymrozków, raz tylko było -1. Od 14 lutego miałam cały czas na zewnątrz stokrotki.
Nie mam pojęcia czy wczesne wycięcie miskantów ma wpływ na szybkość wzrostu traw.
Ja miałam obawy czy minskanty nie wygniją po takim szybkim cięciu bo jednak przedwiośnie było bardzo mokre a ja z pewnych względów musiałam tak szybko zacząć działac w ogrodzie.
Do gnojówki możesz dodać mączki bazaltowej, nie będzie śmierdzieć
U Ciebie ewidentnie widać, że wczesne przycięcie się opłacało
U mnie z 6 sztuk miskantów jeden nie odbił, a jeden miał jedno źdźbło, oba wymieniłam już na nowe
A robilas m efys gnojowke z pokrzyw zalewanych wrzatkiem? Niby po 2 dniach jest gotowa ale wole sie upewnic.
A co do zapachow: ubiegloroczna lawende po cieciu wywalilam na kompost.nie rozlozyla sie jeszcze gdy przesiewalam go niedawno. kompost trafil na rabate i teraz ta rabata ciagle pachnie lawenda.cudne