Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:23, 21 maj 2016

Do góry
Milego dnia życzę odwiedzającym

ranny obchód (oczywiście z komórką)

Ogród Mirelli 10:20, 21 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Ta trawka?

To Trzcinnik Overdam jeszcze nie kwitnie, ale piękny jest od wczesnej wiosny. Bardzo szybko startuje, kwiatostany przebarwiają się z różowych na bordowe i słomkowe. Polecam

A jaka ona wysoka? I jak długo ją już masz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:19, 21 maj 2016

Do góry
Ostatnie dni tulipanów we wgłębniku

Co i jak? Nowicjuszka 10:17, 21 maj 2016

Do góry
Obiecane zdjęcia, basen sprawdza się. Nie są najlepsze, bo robione telefonem
Do raju daleko - u Ewy 10:01, 21 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dziewczynki (bo chłopaki się nie zgłosili ),
wysłałam wiadomości z adresem do mnie do osób, które zgłosił chęć udziału w spotkaniu u mnie 4 czerwca od 14.00 A więc do:
Iwonki (Iwk4)
Magdy (Flower1)
Małgosi (Margo)
Mirki (Mirkka)
Ani (Anusia)
Beaty (Lyra Bea)
Jola (Joku)
Jeżeli kogoś pominęłam, to proszę dać znać i się poprawię To nie ze złej woli, tylko nie doszukania się w postach

Pomyślałam też, że to nasze spotkanie jest też możliwością wymiany roślinkami Jeżeli chcecie, to możecie się umówić na takie wymiany. To będzie dobra okazja
Ja mam mnóstwo tego

i mogę dać chętnym. Trzmielinę też będzie można sobie pociąć

Kurcze, akurat barwinka mam też dużo. Przeprowadziłam ze starego ogrodu, ale na pewno znajdą się chętni. Za to trzelinę uczknę z przyjemnością.
Wyczytałam u kuleżanki, że Ty za poszerzanie rabaty się wzięłaś Gdzie zdjęcia? Będą przed i po?
Przerwa na kawę... 09:57, 21 maj 2016

Do góry
Aga Mariken dla ciebie. Na razie go nie ruszam bo nie wiem co przeżyło. To co z pozoru jest suche po tygodniu puszcza listki. Ja go nie tnę na razie. W sumie będzie u mnie chyba drugi sezon. Uwielbiam go tak jak ty swojego

Tu w całości. Za nim mam różę pnącą która niestety przemarzła w zimę i teraz odbija. Na dole jeszcze zmiany trwają.
Mały ogród w małej gminie 09:55, 21 maj 2016

Do góry
elmagra napisał(a)
Ale mnie urzekają te kwiatki....

A to moje dzieło. Mam nadzieję, że nie jest tragicznie. W nogi trzmielinom myślalam dać tę szałwię omszoną, a w wolne miejsca jakieś trawki, ale mam nadzieję, że pomożecie zdecydować jakie.

Fajnie to wyszło. Kawał dobrej roboty Elu za Tobą. NIe było a jest. Teraz będzie przyjemnie posiedzieć na tarasie. Jak jeszcze krata pięknie zarośnie to zrobi się taki mały zielony zakątek. Ja bym pomyślała nad większymi, narożnymi skrzyniami drewnianymi na kwiaty, na rogach tarasu. Doniczki giną na nim. Tak mi się zobaczyły
NewLife w ogrodzie 09:49, 21 maj 2016

Do góry
Kilka kadrów z mojego ogrodu
Hosty

Żurawki

Bez

Czarny bez EVE Black Lace w tym roku zakwitnie

Miłego dnia
Ukojenie 09:48, 21 maj 2016

Do góry
Bialy anemon rozkwitl:

Straznik na warcie :

Asi ogródek pod świerkami 09:43, 21 maj 2016

Do góry

U Ciebie Asiu wszystkie rabaty są faliste więc chyba chcesz aby tutaj było podobnie?
A faktycznie plac zabaw jest baaaardzo prostokątny i nie wiem jak to wpasować
A jakby trochę faktycznie przestawić ze dwa elementy placyku i utworzyć takie dwa koła: https://pl.pinterest.com/pin/353321533246616610/
W środku koła elementy placu zabaw a na zewnątrz trawy + przy jednym kole ze trzy kulki + drobne bylinki. Przypomnij mi co masz po lewo? hortensje?
Chyba że chciałabyś tam jeszcze jakieś drzewo?
Czy dzieci mają tam za dużo słońca czy wystarczająco? jak to wygląda?

PS Jaką Ty masz gromadkę?
NewLife w ogrodzie 09:25, 21 maj 2016

Do góry
Dzień dobry
...) )
...( (
("""""")o
""""""""

Gosiu, czuję się zaproszona. Kiedyś się na pewno zgadamy. Ja również zapraszam do siebie.
Magduś, ja też się cieszę na spotkanie. Tak bardzo się cieszę, że Ewa. mimo, że na Ogrodowisku ujawniłam się niedawno, pomyślała o mnie. Nie wiem co musiałoby się wydarzyć, żebym nie dojechała.

Wczoraj poszalałam. Najpierw oplewiłam warzywnik, a popołudniu zaprzęgłam się w paletę i wiśta wio koniku. Nawet mi dobrze na kręgosłup robiło, bo na lędźwie ucisk czyli robota i masaż w jednym. Zeszłam z pola uchetana jak dziecię nieboże, ale pełna optymizmu, bo w jeden dzień odwaliłam kawał dobrej roboty. Dzisiaj wszystko mnie boli. Mam pełno siniaków i zakwasy tam, gdzie nie miałam pojęcia, że mogę mieć mięśnie Praca polega na przegarnięciu ziemi z jednej strony działki na drugą i równanie. 900m2 to jednak wyzwanie dla jednej osoby bez sprzętu. Sił dodawało mi powtarzanie sobie "A właśnie, że dam radę" i myśl o zaoszczędzeniu 8tyś., bo tyle musiałabym dać za niwelację terenu dodawała mi skrzydeł. Ileż ja cudnych rzeczy mogę kupić do ogrodu za 8 tysięcy! No to działam.
Jak na jeden dzień, to sporo roboty odwaliłam.

Wciąż góry, doliny, myślę jednak, że jeszcze 5 podejść i powinno być dobrze! Ale dzisiaj przerwa, bo nie mogę się po bokach dotknąć taka posiniaczona jestem Zajmę się lżejszymi pracami typu pielenie.
Tak więc pomidorki rosną, fasolka różnych odmian też, buraczki mi tak średnio wzeszły, ale styknie, własna rzodkiewka na śniadanie smakuje wybornie.
Moje małe królestwo 09:18, 21 maj 2016

Do góry
U mnie w ogrodzie wszystko jeszcze młode miało widoczne jak robię zdjęcia całościowe to nic nie widać mam nadzieje,że za 3 lata bedę miała się czym pochwalić.
a tymczasem pokaże chociaż to co mam

rabata przytarasowa robi się mój M nie chce tam drzew może ma i rację w przyszłym roku ma być robiona elewacja wieć pewnie by mi poniszczył
więc wymyśliłam sobie,że będą w hortli limki przed limkami rozchodnik, przed rozchodnikiem 3 róże okrywowe szt 3, kulki bukszpanowe albo danica a między kulkami będzie rozplenica

piwonia drzewiasta zaczyna

kocimiętka zaczyna być widoczna

tamaryszek i jego delikatność

Czasem słońce czasem deszcz 09:02, 21 maj 2016

Do góry

To zaległe zdjęcia tulipanów
Więcej znowu się nie ładuje
Ogródek frontowy 08:58, 21 maj 2016

Do góry
Ogródek Iwony II 08:53, 21 maj 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Widzę Iwonko,że dalsze zmiany.Jesteś niestrudzona,od samego patrzenia ile zrobiłaś już mnie wszytsko boli Idziesz jak burza.Ale podejrzewam,że to nie ostatnie zmiany na rabatach
Widzę u Ciebie powrót do ściółkowania korą.Dziwiłam się,że zrezygnowałaś wtedy z niej,bo ziemię masz piaszczystą i jak utrzymać na niej wilgoć? Już nawet nie chodzi o chwasty.U mnie też taka gleba i bez ściółkowania ani rusz.Glebę szybko wysusza słońce i wiatr.Korę mamy wszędzie prócz rabaty bylinowej i ze skalniaczkami.
A jak tam z nawadnianiem kropelkowym,działasz coś? Masz sporo rabat i gęste nasadzenia,nie zazdroszczę podlewania,sporo czasu na pewno Ci to pochłania.
Wyobraź sobie,ze u mnie rozsiały się setki nasion czosnków ozdobnych.Zostawiłam suszki na jesień,nasiona spadły i wiosną lasek na rabatach.Jak doczytałam o nasionach to dopiero za kilka lat byłyby z tego cebule do sadzenia w docelowe miejsce na rabatach.Zostawiłam sporo,reszta poszła pod haczkę.Możesz sobie zrobić takie doświadczenie z nasionami czosnków jak masz cierpliwość a z tego co widzę to masz przeogromną

Wysiane siewki czosnków widziałam w zeszłym roku u Małej Mi.
Może zostawię na zimę, jak piszesz

Pozdrawiam

Aniu, cudna fotka z tym bączkiem
Hi, hi. Mnie dziś ramiona bolą po wczorajszej pracy ogrodowej. Zbyszek zjechał, jak już wszystko miałam zrobione. Synuś skosił trawnik. Młoda trawka miała pierwsze koszenie. A rano Zbyszek wcześnie wstał i podlał ogródek.

Wracam do ściółkowania korą właśnie z powodów, o których piszesz.
Ale wcześniej musiałam wzbogacić ziemię kompostem i obornikiem. Miejscami zupełnie fajnie już wygląda.
Kora ładnie porządkuje rabaty. Podoba mi się. Przy ciurkadełku miałam wysypaną drobnæ korę rok temu. Teraz przybrała kolor czarbej ziemi. I mniej jest tam chwastów. Jednak ziemię tam muszę wzbogacić, bo przy drzewach hortensje słabo rosną. Te same sadzonki posadzone w donicy na sporej ilości kompostu są 3 razy większe.

Aniu, na nawadnianie już bypa zgoda e-Ma. I jak tylko już miałam odłożyć kasę, namnożyło się sporo innych wydatków nieprzewidzianych... Chwilowo kasy brak, nawadnianie odłożone w czasie. I nie tylko one... Proza życia

Moja działka na Dębowym Lesie 08:45, 21 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Piękne masz orliki, irysy i azalię Szkoda tych host

Ewo, pewnie,że szkoda tych host.Ale cóz, takie przypadki w ogrodzie też się zdarzają. Mi po raz pierwszy grad rośliny zniszczył. I dobrze,ze tylko część.
Ale teraz sporo pracy tez mi zrobił. Wyciąć te dziurawe liście.Zrobić oprysk.
Ale dobrze,że są inne hostki. I duzo innych ładnych roślin.
dlatego dobrze mieć różnorodne ogrody
Dla wszystkich odwiedzających
Ide piec chleb
Moje bratki z moich siewek
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:24, 21 maj 2016

Do góry
Miłego dnia... pracowitego dnia.. wreszcie pogoda dla ludzi... trochę pracy a potem do ogrodu .. układam listę w głowie co najpilniejsze mam do zrobienia.. i już uzbierałam zajęć na 2 tygodnie..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:22, 21 maj 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja tam lubię te mocne akcenty wśród tych bladych różów i błękitów. U siebie w tym roku odchodzę od stonowanych kolorów, ma być kolorowo, z czerwonym, żółtym i pomarańczowym - wbrew modom i trendom.

Dorota ja też lubię mocne kolory Lubię akcenty.. i mam kilka rabat gdzie króluje czerwień, żółty i pomarańcz.. biały i różowy zaakceptowałam dopiero pod wpływem forum U mnie ewolucja zawsze idzie w odwrotnym kierunku

Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:19, 21 maj 2016

Do góry
Obrazek do posta wszej .
Ogród Mirelli 08:16, 21 maj 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Ojej już Ci róże zaczynają kwitnąć, bardzo szybko. Te tulipany ice crem muszę mieć niesamowite są
Mirela Co to za trawka taka ładna?

Ta trawka?

To Trzcinnik Overdam jeszcze nie kwitnie, ale piękny jest od wczesnej wiosny. Bardzo szybko startuje, kwiatostany przebarwiają się z różowych na bordowe i słomkowe. Polecam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies