Śliczna kupowałas ja lokalnie,czy zamawiałas w necie, bo już nie pamiętam? Ja dzisiaj też kupiłam róże, na razie ostrożnie podchodzę do ich tematu, ale teraz jest taki ich wybór,że chyba powiększe swoją kolekcję
Bonicę będę mogła ocenić dopiero w tym sezonie, w ubiegłym sadziłam po to by się zaaklimatyzowała, dopiero w tym roku ma być piękna A jak będzie - zobaczymy
W ub roku kwitnęła dosyć słabo, ale praktycznie do śniegu.
Ale Ci wszystko bujnie rośnie! Już niedługo będziesz miała taki busz,że chwastów widać nie będzie przyznam szczerze,że i ja na to u siebie liczę powiedz mi Jolu jeżówki rozsialy Ci się? Bo kurcze ja jak ostatnio pielilam chyba właśnie takie samosiejki powyrywalam
I jeszcze jeden kawałek ogrodu dziś wstępnie uprzątnęłam - rabatę ze szmaragdami, vanilkami i rozchodnikiem. Wielka niespodzianka mnie tu czekała - malutkie siewki werbeny schowane pod chwastami Super, cieszę się, bo moja werbena nieco rachityczna
Po najbliższym deszczu muszę je porozsadzać na właściwe miejsca no i oczywiście kory dosypać, bo chyba mi coś zjada tę korę z rabat. Zawsze mało!!
Ja tam się już nie łudzę, że chwastów widać nie będzie! Paula, jeżówki mi się rozsiały i to w sporej ilości. Te tradycyjne - białe albo różowe. Mogę Ci dać jak chcesz. Kuczę, chosty już Ci tyle razy miałam kopnąć i albo zapomnę, albo nie mam czasu, albo tak sucho, że ciężko coś kopnąć. Aż mi głupio normalnie, że tak zwlekam! OBIECUJĘ poprawę