Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 21:10, 07 cze 2016

paulina_ns napisał(a)

Jolu jesteś moim aniołem . Dziękuję Ci bardzo, sode mam, dzisiaj wieczorem spróbuję i zobaczymy.

No próbuj Paulinka, zobaczymy jak u Ciebie poskutkuje.
Macham kwiatkiem

paulina_ns 21:11, 07 cze 2016

jolka napisał(a)

Kamisia mam nadzieję, że dobrze wszystko.
Nie zdążyłam odpisać, ale przeczytałam nim przeedytowałaś.
Trzymaj się dzielnie, bo wiesz... chwasty nie odpuszczają

Dla Ciebie pierwsze rozkwitające lariski w moim ogrodzie

Śliczna kupowałas ja lokalnie,czy zamawiałas w necie, bo już nie pamiętam? Ja dzisiaj też kupiłam róże, na razie ostrożnie podchodzę do ich tematu, ale teraz jest taki ich wybór,że chyba powiększe swoją kolekcję
jolka 21:15, 07 cze 2016

Widziałam u Ciebie Paula różyczkę, zobaczysz - pokochasz je A ja lariski zamawiałam w rosarium dwa lata temu. Lokalnie kupowałam bonicę, w SS.

I dorzucam kwiatki, które mamy wspólne Werbena dopiero zaczyna i będzie anabell
paulina_ns 21:20, 07 cze 2016

jolka napisał(a)
Widziałam u Ciebie Paula różyczkę, zobaczysz - pokochasz je A ja lariski zamawiałam w rosarium dwa lata temu. Lokalnie kupowałam bonicę, w SS.

Też były dzisiaj w Hebe i tak się zastanawiałam która wziąść i padło na Leonarda a z bonici zadowolona jesteś? Długo kwitnie i powtarza kwitnienie?
jolka 21:23, 07 cze 2016

A ja mogę pokazać, to co ogarnęłam z chwastów A tu aż trzy role pierwszoplanowe: graby, trawy i jeżówki

Graby wkrótce do cięcia, a jeżówki w pąkach
jolka 21:25, 07 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Też były dzisiaj w Hebe i tak się zastanawiałam która wziąść i padło na Leonarda a z bonici zadowolona jesteś? Długo kwitnie i powtarza kwitnienie?

Bonicę będę mogła ocenić dopiero w tym sezonie, w ubiegłym sadziłam po to by się zaaklimatyzowała, dopiero w tym roku ma być piękna A jak będzie - zobaczymy
W ub roku kwitnęła dosyć słabo, ale praktycznie do śniegu.
paulina_ns 21:28, 07 cze 2016

Ale Ci wszystko bujnie rośnie! Już niedługo będziesz miała taki busz,że chwastów widać nie będzie przyznam szczerze,że i ja na to u siebie liczę powiedz mi Jolu jeżówki rozsialy Ci się? Bo kurcze ja jak ostatnio pielilam chyba właśnie takie samosiejki powyrywalam
jolka 21:33, 07 cze 2016

I jeszcze jeden kawałek ogrodu dziś wstępnie uprzątnęłam - rabatę ze szmaragdami, vanilkami i rozchodnikiem. Wielka niespodzianka mnie tu czekała - malutkie siewki werbeny schowane pod chwastami Super, cieszę się, bo moja werbena nieco rachityczna

Po najbliższym deszczu muszę je porozsadzać na właściwe miejsca no i oczywiście kory dosypać, bo chyba mi coś zjada tę korę z rabat. Zawsze mało!!
jolka 21:41, 07 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
Ale Ci wszystko bujnie rośnie! Już niedługo będziesz miała taki busz,że chwastów widać nie będzie przyznam szczerze,że i ja na to u siebie liczę powiedz mi Jolu jeżówki rozsialy Ci się? Bo kurcze ja jak ostatnio pielilam chyba właśnie takie samosiejki powyrywalam

Ja tam się już nie łudzę, że chwastów widać nie będzie! Paula, jeżówki mi się rozsiały i to w sporej ilości. Te tradycyjne - białe albo różowe. Mogę Ci dać jak chcesz. Kuczę, chosty już Ci tyle razy miałam kopnąć i albo zapomnę, albo nie mam czasu, albo tak sucho, że ciężko coś kopnąć. Aż mi głupio normalnie, że tak zwlekam! OBIECUJĘ poprawę

paulina_ns 21:49, 07 cze 2016

jolka napisał(a)

Ja tam się już nie łudzę, że chwastów widać nie będzie! Paula, jeżówki mi się rozsiały i to w sporej ilości. Te tradycyjne - białe albo różowe. Mogę Ci dać jak chcesz. Kuczę, chosty już Ci tyle razy miałam kopnąć i albo zapomnę, albo nie mam czasu, albo tak sucho, że ciężko coś kopnąć. Aż mi głupio normalnie, że tak zwlekam! OBIECUJĘ poprawę

Jolu niech Ci głupio nie będzie, bo przyznam szczerze,że ostatnio coś zapału do ogrodu nie mam kupuje, a później nie mam czasu nawet tego posadzić. Z hostami umówimy się na spokojnie, a jeżówki jeżeli masz w nadmiarze i na zbyciu chętnie przyjmę.