U nas leje.. tzn podlewa.
Ja wczoraj ciachałam to i owo.. głównie tulipany i krokusy.. wydarłam 4 wielkie wory 240l.. obleciałam ponad pół ogrodu Miałam bardzo intensywne popołudnie.. a teraz nie mam czym tego wywieźć wiec leżą i dalej denerwują I nie ma pięknego tła dla piwonii..
Absolutnie nie chcę, żeby ktoś zrobił to za mnie, podpowiedzcie tylko co mogłabym posadzić to gdzie napisała, że mogłoby byc coś wysokiego żeby osłoniło trochę od sąsiada. CZy tuja czy miskant czy coś innego. I jeszcze jedno pytanie, jest tam szerokośc 3,20 m. czy to ma być 3-4 sz takiej samej rośliny?
A może tu właśnie tawuły, rozjasniły by ten zakątek.
A tawuła Golden Princess na pewno nie ma czerwonych przyrostów.
Hmm, cos mi sie źle cytat wstawia, na podglądzie widzę zdjęcie, a potem juz nie.
Mam nadzieję że domyślisz sie o która fotke chodzi
I Agentkowa różanka...
też pustawa, bo kocimiętka się położyła i wycięłam, a miskanty nie chcą rosnąć.
Fairy jeszcze nie kwitnie, u przetaczników i przegorzanów nawet pąków nie widać.
I dupka
Pusta różanka...
Nie mogę się zdecydować co tu posadzić.
Są stipy i parę ledwo zipiących Amazon Mist. Są liatry i maluchy aminka.
Aaaa! No i świerki karłowe, ale chyba je wymienię na kosodrzewiny Pumilio.
I nic nie chce ładnie przyrastać...
PS - wszystkie roślinki otrzymane w zeszłym roku od Ciebie wystartowały jak szalone - irysy zwabiły mnie w pierwszym dniu kwitnienia do siebie obłędnym zapachem - mam inne bez zapachu - ale te od Ciebie - obłęd!
Wysiałam ożankę w tym roku z zakupionych nasionek, ale chyba rozniosły ją mrówki - wszędzie natrafiam na mrowiska i wykradają nasiona z rabat., ech....
Przepięknie jest u Ciebie! Pszczółkowe Flower Show z życia wzięte ! pozdrawiam Cię ciepło