Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:07, 19 maj 2016

Do góry
Dzień dobry,
wklejam miejsce na wiązu widziane z lotu ptaka (ptak był w łazience

Ogród z uśmiechem 08:02, 19 maj 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
A te kwiaty będą na rabacie różanej

cdn

Nie wiem czy wiesz,ale te roślinki są jednoroczne.
Że werbena,to może wiesz,ale na tej szałwii już kilka osób się przejechało ze mną na czele

Piękne clematisy kupiłaś
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:01, 19 maj 2016

Do góry
Gnojówką się podlewa, a wywarem się opryskuje. Ale gnojówką też można dla odstraszenia, tylko trzeba uważać, żeby nie popalić roślin.
Ja gnojówką nie pryskam.
Nie mam możliwości sprawdzania jak zachowują się rośliny po oprysku. Żeby w razie czego polać wodą na rozcieńczenie.
Zaparzam zioła i po ostudzeniu przecedzam i tym wywarem/naparem/pryskam. A gnojówkę pod korzenie.

Moja "przyziemna" :) pasja 07:57, 19 maj 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

O rajuśku! Zakochałam się, cudo ta rabata!
Odcienie zieleni 07:50, 19 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Z dalsza, widać niedokończenia i braki...ale co tam

Bardzo ładnie. Nie przejmuj się brakami. Większość osób jest na etapie tworzenia. Ja dopiero teraz wysypałam korę, jak rabatę skończyłam. E- m się zaśmiał przez telefon, jak się pochwaliłam i zapytał się: Na pewno?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:33, 19 maj 2016

Do góry
Odwzajemniam, Violetko! Dużo prac zaplanowałaś. A ja patrząc na prognozy mam dylemat czy ruszać się z domu.

Na razie wychodzę z psem, a potem się zobaczy.

Co przed tujami żeby nie bylo nudno ale elegancko :) 07:30, 19 maj 2016

Do góry
To i ja się przywitam
Będę śledzić poczynania

paula23 napisał(a)
Ale Ci się narobiło skoro 2 post nazywają się "dubel" to 5 nazywa się "pięciubel" ? Haha

Tak tak o te zypcyki mi chodzi
Niekoniecznie trzeba je stamtąd wyrzucać tylko trochę poprzestawiać jeśli zdecydujesz się na te 3 zypcyki to zamiast dodawać ten mały rządek możesz obsadzić roślinki przed klonami lub zrezygnować z roślin które masz. To już zależy od tego co Tobie sie podoba. Rysunek robiony na szybko więc nie zwracaj uwagi na estetykę
jak dla mnie wersja środkowa jest najlepsza, ale jeszcze bym wsadziła coś w "skarpetki" jako obwódkę - można żurawki - są różne piekne kolory i mozna dać pasami, albo rózne pasy roslin, czy żurawek, niskich trawek, tawułek, czy jak pisałaś berberysy
Rabaty na terenie szkoły 07:23, 19 maj 2016

Do góry
Wymyśliłam coś takiego .
Od lewej pęcherznica ,3 hortensje, azalia
na obrzeże od lewej tawuła goldmound żurawki o bordowych liściach i lawenda . Pomiędzy juki (które tam rosną a nie chciałabym wszystkiego wyrzucać) .
Na mniejszym prostokącie Wierzba całolistna 'Hakuro nishiki' a w nogach hosty które tam rosną ( podzielę i przesadzę )
Za rabatą jest już budynek szkoły odległośc to ok 1m( tyle co odwodnienie )

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:54, 19 maj 2016

Do góry
malkul napisał(a)
po zbyt ostrym cięciu moje bukszpany sa kiepskie

Nie ciełam ostro bukszpanów a tak samo wszystkie wyglądają, liznął je przymrozek po cięciu. Dlatgeo to cięcie wiosne takie niebezpieczne. Tez mam łyse czubki i puchate boki bukszpanów...

Świetnie ogród wyglada, zwłaszcza mnie dziwi, ze masz jeszcze tulipany, u mnie juz od tygodnia po Queenach

Definitywnie koniec cięcia wiosennego u mnie!
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 06:48, 19 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zakwitła moja drzewiasta.

Piwonia jak ta lala milego dzionka ,u nas pochmurnie cos,planuje jechac do ogrodu powysadzac reszte pomidorow ,ogorki fasole,drzewka posadzić i wyplewic marchew jak zdaze wszystko zrobic to bedzie ok
milego dnia Haniu
Ukojenie 06:46, 19 maj 2016

Do góry

Zdjecie z rana. Widac do czego daze. Kolejny łuk.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 06:43, 19 maj 2016

Do góry
Kilka dni deszczu i jaka ulga z podlewaniem. Dzisiaj mykam do ogrodu przesadzić języczkę, bo potwór z niej wyrósł. Obok wypóściła młode pędy. Koniecznie trzeba je rozdzielić. Do posadzenia z moich wysiewów zostały jedynie Trytomy i Rozpenica od Przemka. Wypatrzyłam też pokrzywy. Przygotowałam wiaderko po farbie z wieczkiem, więc biorę się za produkcję gnojóweczki

Tymczasem w kątku rośnie sobie konwalia i jak cudownie pachnie!

Przerwa na kawę... 06:39, 19 maj 2016

Do góry
Kłokoczka chyba tak to się nazywa kwitnie. Dziwny krzun taki zbyt duży się zrobił. I ostatnie zakupy. Mikoryza mnie bardzo ciekawi czy zadziała. Z kwasomierzem już latałam po całej działce

I z czym muszę walczyć zza płotu
Przerwa na kawę... 06:32, 19 maj 2016

Do góry
Poranne widoki przy kawie ☕️
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 06:28, 19 maj 2016

Do góry
Dziękuję za duchowe wsparcie. Siedem dni antybiotyku chyba wystarczy W między czasie tulipki zaczęły przekwitać. Czas pożegnać je do następnego roku.

NewLife w ogrodzie 00:12, 19 maj 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Ten widok z okna mnie przygnębia. Zawsze mogę zasnąć żaluzje, ale przecież problem nie zniknie

Hmmm....a mnie się ten widok podoba Szeroka, rozległa przestrzeń...super pole do popisu. Mam podobnie, pół trawnika (na szczęście większa połowa) rośnie sobie, a drugą połówkę przekopuję mozolnie widłami. Do jesieni powinnam skończyć Chwasty to u mnie maja istny raj! Rosną jak na drożdżach i nikt ich nie ma czasu wyrwać
Pozdrawiam serdecznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:54, 18 maj 2016

Do góry
W tym tygodniu wysadziłam stipę na rabatę brzozową
I na tej rabacie myślę zamienić ML (jest między rozchodnikami a berberysami aż do kulek bukszpanowych) na inną trawę ... jakieś typy?
Zdjęcie robocze:

Na razie, oprócz kulek, tylko krwawniki i berberysy wyraźnie widoczne są na tej rabacie

Mój ogród pod lasem 23:53, 18 maj 2016

Do góry
malgol napisał(a)

Ale cudne zestawienia! Normalnie padłam
Pamiętasz może nazwę dużej niebieskiej hosty? Siebioldana może? A trzmielina to silver queen?
Takie pocięte bale by mi się przydały
Pszczelarnia 23:48, 18 maj 2016

Do góry
Na dobranoc, kadry z Ogrodu przy Łazienkach w Warszawie:

Ogród, mydło i powidło. 23:39, 18 maj 2016

Do góry
Śniegowiec

Żylistek.

Magnolia i daglezja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies