Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Gruszka_na_w... 00:19, 06 cze 2016

Nie zauważyłam na owsicy żadnych objawów chorobowych. U mnie radzić sobie musi na glinie. Pasowała mi w nogach róż Bonica.
Bardzo rozsądnie planujesz swoje nasadzenia. Ogrodowi to bardzo służy
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 08:29, 06 cze 2016

jolanka napisał(a)
Agatko, pieknie u Ciebie, ale to juz pewnie wiesz

Jak rosną Ci rośliny pod drzewami? Chcę posadzić "coś" ale zastanawia mnie na ile będą dawały sobie radę np. choina jadeloh czy jakieś krzewy?

Pod drzewami zależy czy iglastymi czy liściastymi. Generalnie problemy są takie: sucho, może być cieniście no i igły wciąż, a liście jesienią.
Ja pod tymi tujkami mam funkie, ale raczej je zabiorę bo sucho, nie dam rady wszędzie podlewać. Od strony trawnika mam hakone i ona załapuje się na spryskiwacz więc ładnie rośnie.
To co najważniejsze to woda, wtedy większość roślin da sobie radę

choina jeddeloh też mi się podoba, tym bardziej że można ciąć, ale miejsca na nią nie mam i nie przewiduję w najbliższym czasie
AgataP 08:35, 06 cze 2016

07_Rene napisał(a)
Dawno mnie u Ciebie nie było... ale się bylinówka rozrosła A jaka wielka ona
Bodziszki świetne. Podoba mi się u Ciebie. Sama się zastanawiam czy szałwii z żółtymi liliowcami nie połączę. Poczekam i zobaczę najpierw u Ciebie

Witam, bylinówka będzie duża, jak już nowe nasadzenia dorównają, a i różanka podrośnie to będzie kawał miejsca. Teraz już tylko dosadzania nawet pojedyńczych sztuk typu groszek wiosenny trafił w końcu na miejsce, miodunka dostała cień większych bylin, serduszka poszła w półcień i takie tam

Liliowce posadzone wiosną 2015 roku latem już kwitły, tak to wyglądało.
Rośnie tam też gipsówka ale już jej nie ma. Połączenie polecam, doszły do tego duetu jeszcze dzwonki skupione

AgataP 08:38, 06 cze 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Kobieto nie narzekaj, pięknie posprzątane trawka przycięta zero chwastu, bodziszki nieziemskie, z resztą cała bylinówka piękna, pozdrawiam

Agata na urządzoną część ogrodu nie narzekam, ale 1/3 ogrodu leży jeszcze odłogiem. Postanowiłam że lipiec będzie miesiącem wytężonej pracy by choć część wyglądała znośnie. Mam już koncepcję jak do tego podejść
AgataP 08:39, 06 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Agatko, pięknie masz

Aniu, dziękuję bardzo. Strasznie cieszą takie słowa buziaki.
Truskawy mają się dobrze
AgataP 08:40, 06 cze 2016

tulucy napisał(a)
Pięknie
Agata, a co masz na tej bukszpanowej fioletowego? Oglądam telefonem i nie rozpoznaję, za mały ekran

to szałwia jak na razie, potem jeszcze jest trochę dzwonka skupionego
AgataP 08:42, 06 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nie zauważyłam na owsicy żadnych objawów chorobowych. U mnie radzić sobie musi na glinie. Pasowała mi w nogach róż Bonica.
Bardzo rozsądnie planujesz swoje nasadzenia. Ogrodowi to bardzo służy

Super połączenie, ja mam posadzoną szałwię i czyśćca wełnistego
Buźka
Makao_J 11:32, 06 cze 2016

Czyśćca poszukuję. Agata upiłaś go normalnie w CO czy przywlokłaś skądś bo ja jeszcze go nie spotkałam?
Pszczelarnia 11:37, 06 cze 2016

AgataP napisał(a)
Zdjęcia z późnego popołudnia

Takie popołudnia - leżakowanie lubię i chętnie korzystam z tych chwil w Twoim ogrodzie (wirtualnie ale skutek wypoczynkowy podobny).
Pluszakowa 12:28, 06 cze 2016

Makao_J napisał(a)
Czyśćca poszukuję. Agata upiłaś go normalnie w CO czy przywlokłaś skądś bo ja jeszcze go nie spotkałam?

Dałbym ci sadzonkę. Może jak będziesz przejazdem w okolicy.