Hejka Reniu ta trawka to carex treasure island mała 30 cm rozrasta sie tworząc kobierzec ale wolniutko i ma wyraźne białe obrzeże.
U mnie ogród tez jakos wolno sie w tym roku budzi albo ja jakos za szybko wiosnę poczułam i juz oczekuje tego samego od roślin bo buki dopiero przedwczoraj wypuściły liście, katalpa jedna sadzona w biegłym roku ubiegłym, a druga dopiero nabrzmiała. Rozplenice jeszcze śpią a miskanty dopiero trzy te największe mi ruszyły a te miniaturowe co mam w donicach cisza, zebrinusy tez nie ruszyły , pięknotka chyba mi padła bo nie widzę aby cos sie działo. Za to klony o ktore co roku sie martwię zameldowały sie wszystkie co mnie ogromnie cieszy
A choiną sie jeszcze nie zajęłam bo tak mi szkoda .... Jeszcze sie łudzę bo na gałązkach ma takie niby paczki maniunie
a poniewaz nie szpeci taka sucha bo ażurowa jest wiec jeszcze ostatni tydzień poczekam
Berberys "no name " śmierdzi okropnie jakbym domestos wylała, ale ile trzmieli ma radochę i koło niego lata to w dziesiątkach można liczyć
Pogoda za oknem piękna ja juz od rana w bloku startowym gotowa, lecę planować jakies zmiany bo mam pomysł na rabatę przed moim domem co roku cos w niej zmieniam i i nie jestem do końca zadowolona
Renia życzę Ci fajnej i twórczej niedzieli moze "wspólna poranna kawusia "