Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 09:08, 08 maj 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A to foty z ogrodu

malowaliście altanę? bo jakoś mi sie kojarzy ze brązowa była?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:08, 08 maj 2016

Do góry

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:05, 08 maj 2016

Do góry
No i tak doszłam do kolejnej fazy rozkwitu i pokazu tulipkowych kolorów

Hortensjada 09:04, 08 maj 2016

Do góry
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:03, 08 maj 2016

Do góry
LenaMagda napisał(a)
Witaj Aniu fajne te Twoje tulipanki, ja nie mam w tym roku, wiec tym bardziej cieszą moje oko łubin ładny już masz, jaki kolor? u mnie dopiero malutkie listki. Donice przy tarasie z bratkami pięknie się prezentują.

Mam dwa łubiny. Właśnie ten większy jest w kolorze jasnego fioletu. Drugi świeżo posadzony wysiany z nasion od Gosi z ogrodu 'Gdzieś na końcu świata..'w kolorze białym.

Tulipanki długo wyczekwane specjalnie dla Ciebie
Hortensjada 09:01, 08 maj 2016

Do góry
Księżycowy... 08:58, 08 maj 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Ogród warzywny na Świętego Stanisława...
Widoczne kwatery: na pierwszym planie fasolowo-ogórkowa. W większości w przedplonach: sałata, rzodkiewki (już własne chrupię ), groszek, bób, koperek. Ogórki i szparagówka już wysiane. Na tylnym planie kwatera korzeniowo-cebulowa. Jesienny czosnek, cebula widoczne, marchew, buraki korzeniowe i liściowe wychodzą, czekam na pietruszkę (natkę zbieram jeszcze z korzeni ubiegłorocznych) i pasternak.

Twój warzywniak jest wzorcowy Marzyłby mi się taki, ale ja nie obrobiłabym tylu warzywek Wendy powiedz mi czy są warzywa które można sadzić w świetlistym cieniu, nie przez cały dzień ale połowę ?
Zacieniają mi trochę drzewa owocowe, powinnam je przyciąć ale dopiero po owocowaniu. Jednakże cienia trochę robią i stąd moje pytanie.
Hortensjada 08:55, 08 maj 2016

Do góry
Zapraszam na poranny spacer po ogródku ( śpieszyłam się, żeby nie przegapić wystąpienia Bogdzi ) Na razie niestety nadal robione komórką Coś muszę jednak zmienić w tym temacie
( w donicy pampasowa, zawsze było to miejsce dla hortensji ogrodowej Tricolour ale muszę jej poszukać bardziej cienistego zakątka , donica stoi na studzience kanalizacyjnej_)
Matyldowo 08:54, 08 maj 2016

Do góry
Hejka Reniu ta trawka to carex treasure island mała 30 cm rozrasta sie tworząc kobierzec ale wolniutko i ma wyraźne białe obrzeże.
U mnie ogród tez jakos wolno sie w tym roku budzi albo ja jakos za szybko wiosnę poczułam i juz oczekuje tego samego od roślin bo buki dopiero przedwczoraj wypuściły liście, katalpa jedna sadzona w biegłym roku ubiegłym, a druga dopiero nabrzmiała. Rozplenice jeszcze śpią a miskanty dopiero trzy te największe mi ruszyły a te miniaturowe co mam w donicach cisza, zebrinusy tez nie ruszyły , pięknotka chyba mi padła bo nie widzę aby cos sie działo. Za to klony o ktore co roku sie martwię zameldowały sie wszystkie co mnie ogromnie cieszy
A choiną sie jeszcze nie zajęłam bo tak mi szkoda .... Jeszcze sie łudzę bo na gałązkach ma takie niby paczki maniunie
a poniewaz nie szpeci taka sucha bo ażurowa jest wiec jeszcze ostatni tydzień poczekam
Berberys "no name " śmierdzi okropnie jakbym domestos wylała, ale ile trzmieli ma radochę i koło niego lata to w dziesiątkach można liczyć
Pogoda za oknem piękna ja juz od rana w bloku startowym gotowa, lecę planować jakies zmiany bo mam pomysł na rabatę przed moim domem co roku cos w niej zmieniam i i nie jestem do końca zadowolona
Renia życzę Ci fajnej i twórczej niedzieli moze "wspólna poranna kawusia "

To tu... 08:54, 08 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)
To zdjęcie mnie rozbawiło. Ginko podsadzony marmoladką i nic poza tym. No, gdzieś tam jeszcze ambrowiec się plącze. Poza tym pole golfowe czekające na aranżację. Kiedyś. Za kilka lat będzie fajne zdjęcie do porównania.
ile Ty masz ogrodu!!!!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:52, 08 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Moja stipa od tygodnia w ziemi.obdzielilam jeszcze dwa ogrodowiskowe ogrody.

Mirello widzialam stipe np w OM (centrum ogrodnicze kolo stacji BP w miescowosci na S. nie chce reklamowac

Sadzonki wygladaly tak,ciut mniejsze niz moje

Ładna.Mirella znalazła u siebie stipę za 1.90.
Księżycowy... 08:51, 08 maj 2016

Do góry
Ogród warzywny na Świętego Stanisława...
Widoczne kwatery: na pierwszym planie fasolowo-ogórkowa. W większości w przedplonach: sałata, rzodkiewki (już własne chrupię ), groszek, bób, koperek. Ogórki i szparagówka już wysiane. Na tylnym planie kwatera korzeniowo-cebulowa. Jesienny czosnek, cebula widoczne, marchew, buraki korzeniowe i liściowe wychodzą, czekam na pietruszkę (natkę zbieram jeszcze z korzeni ubiegłorocznych) i pasternak.

Rododendronowy ogród II. 08:48, 08 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

a)

Bodziu, znasz odmianę tej jabłonki ?
Wąski cienisty przedogódek 08:40, 08 maj 2016

Do góry
I jeszcze widok wstępny z kuchni:
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:34, 08 maj 2016

Do góry
Bedę wdzięczna za pomoc Zna ktoś tą odmianę żurawki? Posadziłam je 2 lata temu, teraz chciałabym dokupić więcej takich samych ale nie wiem co to było. Czy to jest palac purple? Widziałąm je w sklepie i wydają mi się jakieś takie zielone w porównaniu z tymi moimi.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:33, 08 maj 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

Śliczna magnolia
Aniu właśnie podobnie jak u mnie z liliami wyczytałam u Małej Mi że w glinie też jej wyginęły

Może macie racje.
Ja z liliami nie mam problemu.
Wychodzą te co posadziłam.Nawet jeszcze wczoraj jakąś dokupiłam.
Będzie później kwitła.I o to chodzi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:33, 08 maj 2016

Do góry
Moja stipa od tygodnia w ziemi.obdzielilam jeszcze dwa ogrodowiskowe ogrody.

Mirello widzialam stipe np w OM (centrum ogrodnicze kolo stacji BP w miescowosci na S. nie chce reklamowac

Sadzonki wygladaly tak,ciut mniejsze niz moje

Moja działka na Dębowym Lesie 08:30, 08 maj 2016

Do góry
zoja napisał(a)
ale sobie dzis popracowalas

Zdjecia jak zawsze piekne

Tak to jest na wiosnę,mamy więcej pracy.
Ale , wszystko do przeżycia
Moja działka na Dębowym Lesie 08:28, 08 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Mam w pobliżu ogromną szkółkę bylin dla hurtowników i tam w tym roku robię większe zakupy. Jeżówek mają z 30 odmian, szału można dostać, żeby na któreś się zdecydować.

A co Agnieszka pisze o liniach? Jaka Agnieszka i gdzie?

Ale masz fajnie z taką szkółką w pobliżu.Ponad 30 odmain jeżówki.To suuper!!!Jest w czym wybierać
Z jednej strony dobrze,że blisko mnie takowej nie ma.Bo często tam byłabym.A znając siebie, zawsze na coś skusiłabym sie
Zobacz co Agnieszka własnie napisała:
agnieszka_malysa napisał(a)

A jaką masz ziemię???
bo u mnie w gliniastej też dużo nie wzeszło wykopałam parę bo wiedziałam gdzie były to po prostu cebule zgniły
teraz jak będę sadzić muszę w dołek dać innej ziemi bo po dwóch latach będzie to samo

Ogród Mirelli 08:15, 08 maj 2016

Do góry
Odwiedzającym mój wątek życzę miłej niedzieli

Tulipany Ice Creme dla Was

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies