Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 22:56, 05 cze 2016

Margo napisał(a)
Beatka, fajnie było Cię znów spotkać .
Bluszcz "siedzi" w wiaderku z wodą, a ja dziś nie mam siły na dalsze kopanie.
Dziękuję bardzo, no i mamie też podziękuj i przekaż pozdrowienia

Pozdrowionka przekażę./ Ja też jeszcze trzmieliną od Ewy się nie zajęłam i się moczy w wiaderku.

LyraBea 23:01, 05 cze 2016

Flower1 napisał(a)
Beatko bardzo miło było Cie poznać osobiście ,Twoje muffinki zrobiły furrore!Naprawde zdolniacha z Ciebie

:* i wzajemnie.
A muffinki czy też jak to z angielska nazwać je cupcake's to najbardziej prosta sprawa, nie potrzeba zdolności. Baaaaa, nawet nie potrzeba robota, bo ciasto i krem robi się byle jak mieszając składniki Mnie się podobało jak dziewczynkom smakowała sama bita śmietana w tych jasnych. A Mamy potem "musiały" babeczki po nich kończyć
Już kombinuję, jak tu się obrobić z ogrodem i w przyszłym sezonie takie spotkanie u mnie zrobić...Kurcze, można bym nawet pokusić się o takie z noclegiem, wtedy można by nie tylko ciastem z przepisu Ewci się upić Ale to jeszcze w sferze marzeń (zupełnie tak jak mój ogród)
LyraBea 23:08, 05 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Beata, byłam wcześniej, ale nie pisałam. Cieszę się razem w Tobą z kolejnego rosnącego zielonego kawałka
No i widziałam Cię na zdjęciach u dziewczyn. Super laska jesteś

No i zajrzała do mnie buzia z płomiennymi włosami Ja wiem jak to jest z tym brakiem czasu czy możliwości pisania na innych wątkach. Sama długie lata Was podglądałam a i teraz zazwyczaj wieczorami ograniczam się do zwiedzania innych wątków podpatrując Was przed snem na komórce. Tyle, że nie muszę jak Iwonka (Iwk4), robić tego pod kołdrą
Iwk4 05:01, 06 cze 2016

Beatko, miło cię było poznać u Ewy. Następnym razem na spotkanie musisz zabrać męża. Może się zarazi pasją.
W lipcu, 16 zapraszam do mnie. Wiem, że to dalej niż do Ewy, ale co tam.
ren133 09:13, 06 cze 2016

LyraBea napisał(a)

A dzisiaj moje serce uradował widok wschodzącej trawki. Niesamowite, że po 5 dniach tam, gdzie jeszcze kilka dni temu było klepisko, zaczyna się zielenić!

Pamiętam to wspaniałe uczucie Wiem jak widok wschodzącej trawki potrafi cieszyć To teraz życzę Ci dużo deszczyku zero burz Pięknie będzie
Agatek 11:39, 06 cze 2016

Jeszcze chwila i trawka będzie piękna i bujna
kasja83 13:32, 06 cze 2016

Wschodząca trawa cieszy...też jestem na tym etapie!Wzeszła Ci bardzo szybko
Zana 13:48, 06 cze 2016

Też jestem ciekawa jak się ma Twoja trawa po kilku dniach?
LyraBea 15:58, 06 cze 2016

Agatek, Kasja, Anula
Kto jak nie Wy zrozumiecie radość z widoku wschodzących źdźbełek trawy
Robi się coraz zieleniej. Muszę dwa razy dziennie podlewać, ale to nie szkodzi. Robię to z przyjemnością. Trochę też pielę, bo z wyrównywaniem terenu utknęłam do czasu aż deszcz podleje ziemię, bym mogła z nią pracować.
Tak sobie rośnie

W oddali widać, ile jeszcze mam do ogarnięcia terenu pod kolejną partię trawnika.
A to widok z drugiej strony
Pozazdrościłam Tobie Anulu pięknych kadrów z lustrzanki i zachciało mi się namiastki tego u siebie. Ogród w kotach
LyraBea 16:05, 06 cze 2016

Moje skromne dwie różyczki w węższym i nieco szerszym kadrze: