Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród w Tarnowie 13:44, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Może się napijmy już co będziemy czekać do 200-ki ...?)))))))))

Ale co pijemy ?

A na co masz ochotę ?
Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 13:44, 22 kwi 2012

Do góry
Oj, Sebek, dziękuję Ale zrealizować taki plan musiałabym etapami, na razie opierać się muszę na tym, co mam, czyli brzoza, klon, bukszpany ewentualnie do przeniesienia, i nadanie temu wswzystkiemu kształtu, stopniowo uzupełniałabym to roślinami. Jedyne,co mogę włożyć od razu to praca Stąd potrzeba planu, pomysłu, nasadzenia powoli. Zacznę zatem od przedogródka, bok na razie zostawiam albo z bukszpanami albo bez To strona południowa, słońca mnóstwo...
Wymiary są na ostatnim zdjęciu.
Rozumiem, że jak przyjdzie do tworzenia maturalnej prezentacji to temat brzmieć będzie: Ogrody w literaturze i sztuce ? Możesz liczyć na fachową pomoc
Moniu, to miejsce wypoczynku piękne
Ogród w Tarnowie 13:43, 22 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Może się napijmy już co będziemy czekać do 200-ki ...?)))))))))

Ale co pijemy ?
Ogród w Tarnowie 13:36, 22 kwi 2012

Do góry
Widzę wyrozumiałość Danusi więc Sebek upiekło się tym razem ))))))))))))
Chcę przypomnieć,że Gospodarz ma dwa miejsca do ogarnięcia
Oba są dopieszczane z równą uwagą i pracowitością ,a przecież czasami musi robić coś innego niż czuwanie przy pokrzywie czy perzu
Pozdrawiam Dyrektorkę naczelną Danusię mistrzynię i znawcę ogrodów oraz nieobecnego Richie
Ogród w Tarnowie 13:20, 22 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sebuś..to jakaś fobia...... co ci przeszkadza szmata pod żwirem???? Aby utrzymać kamyki czyste trzeba je regularnie zbierac i myć Ze szmatki łatwiej......

Ale szmatkę widać i o to Sebkowi chodzi.

Proszę ,witamy Szefową ,Mistrzynię .I kontrolę Rysiowi przyciągnęliśmy .Sebek ty kładziesz cztery litery na kolanie ja umywam ręce
Żywopłot z jałowca 'Blue Arrow' 13:19, 22 kwi 2012

Do góry
No na prawdę - tycie te rośliny, takie tam 140 cm....
Ogród w Tarnowie 13:16, 22 kwi 2012

Do góry
Nie nie - nie było to coś w stylu "MAMY CIĘ" Bo prostu się zdziwiłem, bo myślałem, że nie ma jej w tym ogrodzie
Ogród w budowie - nieustającej 13:14, 22 kwi 2012

Do góry
Ale super te kule z bukszpanu - ogromne!

A firmowe widoki bardzo fajne - już nie mogę się doczekać jak na żywo wyglądają
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:09, 22 kwi 2012

Do góry
Miłego spotkania - niech pogoda Wam dopisze
Mój zielony świat malowany roślinami... 13:08, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek no narazie chyba walec bo on był tak wąski .
z czasem go poszerze jak się uda. poczekam jak zacznie rosnąć.
Ogród w Tarnowie 13:07, 22 kwi 2012

Do góry
Na szczęście jeszcze troszkę i hosty ją zakryją
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:05, 22 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebku musi być nieparzyście aby szczęście przynosiły

Niech będzie
Mój zielony świat malowany roślinami... 13:04, 22 kwi 2012

Do góry
waska napisał(a)
tylko jak poprowadzic ta linie krawedzi?

Rzeczywiście drastycznie ścięty. Wg mnie OK - one łatwo odbijają ze starego drewna.

Tylko co ma z niego być - walec, kula?
Ogród w Tarnowie 12:40, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebuś..to jakaś fobia...... co ci przeszkadza szmata pod żwirem???? Aby utrzymać kamyki czyste trzeba je regularnie zbierac i myć Ze szmatki ąłtwiej...... chyba, ze sie chce być ogrodowym Kopciuszkiem
Rysiu zapomniałam dopisać......zauroczona widokiem magnolii, trawnik boski

Nie - tylko się zdziwiłem, że w tym idealnym ogrodzie też jest włóknina. U mnie kamyki wcale brudne od ziemi nie są tylko ich ubyło

Sebuś, a wiesz co się zrobi z czasem, jak te kamienie wymieszaja się z ziemią? Gleba będzie kamienista..bo bedziesz te ubytki dosypywał, dosypywał... i stosunek kamieni do ziemi się zmienia....... Sam sobie dałeś odpowiedź dlaczego agro pod kamieniami I drugie pytanie ile czasu masz te kamienie? Bo moje po 3 latach nadaja sie do wymiany lub ponownego zasypania...... są po prostu brzydkie Są rośliny które "szmaty" nie lubią, wiec tam nie dajemy.
W budownictwie wszędzie sie daje włókninę w celu zabezpieczenia mieszania się warstw podłoża. Ja sobie niewyobrażam wybierania kamyków spomiedzy host w celu uestetycznienia rabaty.
A ogród idealny bo również czysty... a taki jest ogród Rysia

Jałowiec daje sobie radę na glebach ubogich i suchych. Zastosowanie agro i warstwy kamienia powodowało zatrzymywanie wilgoci w glebie..... korzenie zaczęły od tego gnić .... więc i zaczął chorować... I to nie od agro, a od nadmiaru wilgoci... mam jałowce z agro i rosną bez problemu

Ja tam już żwirowych rabat napewno nie bede robic ..... nie mam czasu na zabawę z kamykami.... Może kiedy jak przejdę na emeryturę i zdrowie pozwoli na zabawę z ogrodem....

Sorki Rysiu, że u Ciebie ta dyskusja....ale ...masz idealny ogród. A ja podpatruję sposoby na tę idealność
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:13, 22 kwi 2012

Do góry
sebek a u mnie na nie dosc ze paskudnej trawie to jeszcze ptaki dziury zrobiły - jakies mrówki wyjadają
a cisa nie mam "pomarańczowego" zerknij na już obcięty - drastycznie
Ogród w budowie - nieustającej 11:49, 22 kwi 2012

Do góry
Ale u Ciebie już łubiny duże - w ogóle ślicznie
Ogród Sylwii od początku :) 11:49, 22 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Tak Aniu ..... Wymiary są już ustalone .... Altanka rysuje się na papierze zgodnie z inspiracją, którą otrzymałam od Lenki .... Będzie kamień , oszklone ściany od strony ogrodu z widokiem na wodospad.... Całość altany będzie nawiązywała do nowej aranżacji zewnętrznej całego domu oraz ogrodów zimowych .....Wszystko musi nabrać rozpędu w przyszłym tygodniu (papierologia i formalizacja) ....czas goni ....pozdrawiam

A ja już się nie mogę doczekać soboty - przyjadę sprawdzić jak idzie
Kubusiowo 11:48, 22 kwi 2012

Do góry
Sebek

Ania piekny, faktycznie.... tylko ja go nie pooglądam bo kwitnie jak jeszcze nie jeździmy na działkę. Ale.... może bym go posadziła od jeziora?
Ogród w Tarnowie 11:47, 22 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Sebuś..to jakaś fobia...... co ci przeszkadza szmata pod żwirem???? Aby utrzymać kamyki czyste trzeba je regularnie zbierac i myć Ze szmatki ąłtwiej...... chyba, ze sie chce być ogrodowym Kopciuszkiem
Rysiu zapomniałam dopisać......zauroczonawidokiem magnolii, trawnik boski

Nie - tylko się zdziwiłem, że w tym idealnym ogrodzie też jest włóknina. U mnie kamyki wcale brudne od ziemi nie są tylko ich ubyło
Żywopłot strzyżony z cisa 11:41, 22 kwi 2012

Do góry
Te trzy gałązki trzeba związać, podsadzić go innymi mniejszymi i formować stożek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies