Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Tarnowie

Ogród w Tarnowie

Martek 12:21, 22 kwi 2012

To niuans Sebastianie przymykamy oko
Mala_Mi 12:40, 22 kwi 2012

Sebek napisał(a)

Sebuś..to jakaś fobia...... co ci przeszkadza szmata pod żwirem???? Aby utrzymać kamyki czyste trzeba je regularnie zbierac i myć Ze szmatki ąłtwiej...... chyba, ze sie chce być ogrodowym Kopciuszkiem
Rysiu zapomniałam dopisać......zauroczona widokiem magnolii, trawnik boski

Nie - tylko się zdziwiłem, że w tym idealnym ogrodzie też jest włóknina. U mnie kamyki wcale brudne od ziemi nie są tylko ich ubyło

Sebuś, a wiesz co się zrobi z czasem, jak te kamienie wymieszaja się z ziemią? Gleba będzie kamienista..bo bedziesz te ubytki dosypywał, dosypywał... i stosunek kamieni do ziemi się zmienia....... Sam sobie dałeś odpowiedź dlaczego agro pod kamieniami I drugie pytanie ile czasu masz te kamienie? Bo moje po 3 latach nadaja sie do wymiany lub ponownego zasypania...... są po prostu brzydkie Są rośliny które "szmaty" nie lubią, wiec tam nie dajemy.
W budownictwie wszędzie sie daje włókninę w celu zabezpieczenia mieszania się warstw podłoża. Ja sobie niewyobrażam wybierania kamyków spomiedzy host w celu uestetycznienia rabaty.
A ogród idealny bo również czysty... a taki jest ogród Rysia

Jałowiec daje sobie radę na glebach ubogich i suchych. Zastosowanie agro i warstwy kamienia powodowało zatrzymywanie wilgoci w glebie..... korzenie zaczęły od tego gnić .... więc i zaczął chorować... I to nie od agro, a od nadmiaru wilgoci... mam jałowce z agro i rosną bez problemu

Ja tam już żwirowych rabat napewno nie bede robic ..... nie mam czasu na zabawę z kamykami.... Może kiedy jak przejdę na emeryturę i zdrowie pozwoli na zabawę z ogrodem....

Sorki Rysiu, że u Ciebie ta dyskusja....ale ...masz idealny ogród. A ja podpatruję sposoby na tę idealność
Martek 12:50, 22 kwi 2012

Spryciula uczy się od najlepszych
zbigniew_gazda 12:57, 22 kwi 2012

Martek napisał(a)

Nie uczy się od najlepszych bo najlepsi już dawno wyrazili opinię na temat stosowania agrowłókniny w ogrodzie.
Martek 13:01, 22 kwi 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

Nie uczy się od najlepszych bo najlepsi już dawno wyrazili opinię na temat stosowania agrowłókniny w ogrodzie.

Asc nie ogarnia archiwalnych wypowiedzi Zbysiu
Gardenarium 13:02, 22 kwi 2012

asc napisał(a)
Sebuś..to jakaś fobia...... co ci przeszkadza szmata pod żwirem???? Aby utrzymać kamyki czyste trzeba je regularnie zbierac i myć Ze szmatki łatwiej......

Ale szmatkę widać i o to Sebkowi chodzi.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 13:07, 22 kwi 2012

Na szczęście jeszcze troszkę i hosty ją zakryją
Mala_Mi 13:11, 22 kwi 2012

Sorki...ja za króko tu jestem, aby ogarnąć wszystko.......
Rysiu napewno szmatkę schowa.....

W jednym z odcinków Mai w Ogrodzie Pani zachwalała "szmatkę"

I wyszło jak w życiu..ilu fachowców tyle opinii

A ja chciałam tylko napisać, że najważniejszy zdrowy rozsądek I by nie posuwać się w skrajności.... miałam wrażenie, że to było jak złapanie Rysia przez Sebka, że nie ma czegoś idealnego w ogrodzie, bo zastosował szmatkę...... A z tego co czytałm, to jest na forum "nagonka" na stosujących agro..i jest to grzech Numer 1
A ja mam gdzie niegdzie agro i się ucieszyłam, że w tak idealnym ogrodzie też są miejsca z agro i od razu poczułam się lepiej, ze nie tylko ja mam małe grzeszki na sumieniu

Sorki Rysiu..obiecuję więcej Ci nie grandzić na Twoim wątku..i przepraszam jeżeli kogoś uraziłam.... Ogród masz naprawdę dopieszczony...i mi ta szmatka nie przeszkadza..za tydzień i tak już zarośnie przez hosty
Sebek 13:16, 22 kwi 2012

Nie nie - nie było to coś w stylu "MAMY CIĘ" Bo prostu się zdziwiłem, bo myślałem, że nie ma jej w tym ogrodzie
Gardenarium 13:18, 22 kwi 2012

Aniu, nie ma nagonki, to kwestia czasu i doświadczeń we własnym ogrodzie. Nam nie chodzi o to, że Rysio ją ma, bo każdy sam decyduje czy ma, czy nie ma i gdzie ją ma
Ja też myslałam że Rysio nie ma, a to że wystaje to nic takiego. Rysio na pewno ją wytnie Każdy ma różne skuchy w ogrodzie, ja też

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies