Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:05, 18 maj 2016

Do góry
Uwaga uwaga...
Mój talent plastyczny w całej krasie

Ogródek Iwony II 09:03, 18 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lawenda kupiona w tym roku:

Zeszłoroczna jeszcze nie zadeklarowała kwitnięcia

To nadzieja, że i moja zakupiona przedwczoraj też zakwitnie
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 09:01, 18 maj 2016
Do góry
ponieważ ja już straciłam cierpliwość do tego drzewa u mnie zaczynał sie jego 3 sezon) i po tym co zobaczyłam wczoraj podjęłam decyzja o jego spaleniu! przez dwa poprzednie sezony usychały mu liście od słońca? chyba? ...a teraz kilka liści jest już takich.

trudno znaleźć informacje o chorobach grujecznika...wstawię bo może komuś sie przydadzą takie zdjecia.

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:55, 18 maj 2016

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:52, 18 maj 2016

Do góry
Pamiętacie jak pod kartonami nornice mi się zagnieździły? Rano czekała na mnie niespodzianka.

Wygląda na to, że nocą odwiedziły mnie dziki i wyżarły kolonię nornic która tam siedziała, przekopując mi ślicznie miejsce pod nową rabatę, dokładnie tak rozłożyłam kartony. Teraz nie mam wyjścia, jak tylko poprawić linie i obsadzić

Mam nadzieję, że już nie wrócą Cały ubiegły rok ich nie było. Na ogrodzenie w tym roku nie ma szans, może w przyszłym roku uda się coś zdziałać w tym temacie.

Czekam na poprawę pogody, bo zimno i pęka mi głowa.
Anulajda w raju 08:51, 18 maj 2016

Do góry
Moje małe przedpłocie z jednej strony wjazdu z emigrantami ogrodowymi,dosadziłam do nich jeszcze róże Fairy
a grab Fastigiata czeka na kolegów...grabisze będą również po drugiej stronie przedpłocia
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 08:50, 18 maj 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

co to jest, ten kwadrat na wprost tarasu - ni czorta nie mogę doczytać

Ten kwadrat to piaskownica. Potrzebna jeszcze jakieś 2-3 lata. Potem wyrzucamy, przestawiamy hustawkę i (taki mój cichy plan) robimy placyk z kamyczkami.
Wizja poniżej:

Te dwie brązowe kropy po obu stronach huśtawki to miejsce gdzie rosną jałowce Stricta (2 x 2 szt.) Centralnie mięszy niki będzie ustawiona hustawka po zlikwidowaniu piaskownicy.
Huśtawka może być odsunięta od żywopłotu, aby uzyskać miejsce na miższe piętro. Ale to za 2-3 lata. Na razie chciałabym skupić się na taj części ogrodu, która znajduje się od frontu, na którą mam widok z altanki.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 08:48, 18 maj 2016

Do góry
Male kopciuszki juz lataja

Anulajda w raju 08:42, 18 maj 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Róże Novalis pod bukiem

oraz rabata gdzie królowały tulipany creme a za niedługo wystartują róże Munstead Wood

Witam.Co to za brązowe trawki czy one u ciebie ruszyły masz jakieś straty w trawach .Ja mam takie brązowe trawki i wszystkie jak umarte są.
W Kruklandii 08:41, 18 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Fiiii....

Fisssss....

Fistaszkowa!

Perzownik po tej stronie chodniczka dopiero jest dopracowywany. Może kiedyś będzie znośny...

Widzicie berberysy? Wielkie co???

Ale porządek!

Nic z ml nie ruszyło ? A wykopywalas obejrzeć korzenie ?
Anulajda w raju 08:40, 18 maj 2016

Do góry
Czekająca na posadzenie Wedding Piano,muszę dokupić jeszcze trzy ale trudno ją już dostać
Mój ogród pod lasem 08:35, 18 maj 2016

Do góry
Maryla,
a ja mam taka serduszkę.jest wieksza od największych host
Choroby i szkodniki ciemierników, ciemiernik - Helleborus 08:34, 18 maj 2016

Do góry
Dziękuję za odpowiedz...wklejam zdjęcia.
Zauważyłam, że wilczomlecz migdałolistny, który rośnie obok też ma pleśń na łodygach.
Jest bardzo mokro, bo ciągle pada.

Na razie wygląda tak...gdyby nie był związany to wszystko by leżało

Z prawej strony jest wilczomlecz

Fytoftoroza rozwija się w cieplejszych warunkach a to faktycznie może być zgorzel.
" Roztwór tymolowy lub Herbatka tymiankowo - oreganowa do podlewania i OW następnego dnia powtórzyć po tygodniu."

Błękit tymolowy roztwór 0,1% w etanolu - o to chodzi?
Co oznacza OW....

Mój ogród pod lasem 08:34, 18 maj 2016

Do góry
Oto kolejna odsłona moich rododendronów. Cieszą mnie szczególnie , ponieważ pierwszy raz kwitną i mogę w końcu zobaczyć jak wyglądają ich kwiaty Chyba najbardziej podobają mi się w takim stanie nie do końca rozwiniętym.Te szyszki są urocze A kolor aż w oczy bije

Rododendron Germania

ten to Golden Torch

a ten czerwony właśnie nie pamiętam jaki to. kwitnie corocznie na karminowo, wcześnie w maju, jako pierwszy.

Ładnie się juz robi pod sosnami a czeka jeszcze kilka sztuk na rozkwitnięcie

Anulajda w raju 08:32, 18 maj 2016

Do góry
Miskanty przesadzane za Pastelle baardzo wczesną wiosną a raczej jeszcze zimą rosną,tylko jeden z czterech trochę się leniwi ale z czasem dorówna kolegą
Na 6 arach porozmawiajmy o ogrodowych czarach... 08:27, 18 maj 2016

Do góry
Ankadobrzynianka napisał(a)

Faktycznie czary w tym wątku Czarujesz ilością i kolorami żwirku Hmm jak dla mnie za dużo tych esów-floresów
Anulajda w raju 08:19, 18 maj 2016

Do góry
Dostojna i pięknie pachnąca Ghita,jest cięta jak rabatówka
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 08:16, 18 maj 2016

Do góry
Toszko, serdecznie Ci dziękuję, że poświęciłaś swój czas i przeanalizowałaś te moje wywody

Toszka napisał(a)
Moje uwagi - dlaczego rabata przy tarasie nie może w większej częsci go okalać, a tylko do połowy szerokości? Lepiej, ładniej, łatwiej aranżacyjnie i bardziej kompatybilnie z przeciwległą rabatą było by poprowadzenie tej rabaty do rogu tarasu.

Od połowy szerokości tarasu zaczynają się schody, dlatego rabata może być tylko do szerokości rabaty.
Teraz bym to inaczej rozwiązała, ale niestety musimy jakoś sobie z tym poradzić

Toszko, do tej połowy szerokości będzie pergola na d tarasem. Tak jak sięgają donice. Taki mamy plan Może przy okazji uda mi sie namówić eMa na likwidację podwyższeń/donic?
Anulajda w raju 08:09, 18 maj 2016

Do góry
Z tym paskudztwem walczę bo pojędyńcze okazy jeszcze znajduję
zgnieciony naliściak zielony

i zjedzone liście wiśni,dobierał się jeszcze do buków i grabów
Wszystkiego po trochu 08:07, 18 maj 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies