Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:17, 16 maj 2016

Do góry
Różanecznik Princess Anne...ciekawy kolor ...

...dorodna samosiejka

żółte poziomki...
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:16, 16 maj 2016

Do góry
monteverde napisał(a)

Haniu za pewne by kwitły u mnie cały dzień padało, teraz jest tylko 8 st. to pewnie ta Zośka pomidory kwitnące trzymam w domu i czekam na ciepełko
Haniu jarzmianki zaczynają kwitnienie pierwszy kwiatek Tobie daję

Dziękuję za jarzmiankę, kupiłam w tym roku, ale liście dopiero wyszły, do kwiatków jeszcze daleko. Na Twoja popatrzę.
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:15, 16 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu dzięki wiem, że tez masz sajgon, więc cieszy mnie, że zajrzałaś
Arybuty niewygodne, w krótkich włosach wygoda, póki co, kucyk stale, bo z ogrodu wszystko we włosach znoszę
Yellow River kwitła, czyli co rok juz tylko lepiej będzie, ale
krótko one kwitną

cudny orlik od Justyny

bujnie wszędzie u ciebie, a mnie zachwyciła ta magnolia Yellow River !!!!
Rabaty kwiatowe cudne
Moje małe królestwo 22:14, 16 maj 2016

Do góry

takich mam gości za płotem

Pieknych sasiadow masz

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:14, 16 maj 2016

Do góry
L00zak napisał(a)
Goście przywieźli pięknego klona, pojechałem szybko po donice i wróciłem z drugim do towarzystwa nie mogłem się oprzeć zadołowałem w drewnianych donicach słysząc, że niektórym nie przetrwały zimy
W mioch oczach ta para wygląda zjawiskowo

Oszszsz Ty ! Ale piękne ... Dlaczego mi nikt takich prezentów nie robi ? tylko sama muszę ... Gdzie nabyłeś ? jeszcze raz napiszę , że pięknotki są ... Na zimę można opatulić , teraz tak będę robić Nie narażę się na kolejne straty - tym razem zrobię wszystko aby nie mieć wyrzutów

Napisz proszę jak ten żółtek się zwie ?
Mój zielony azyl 22:12, 16 maj 2016

Do góry
Mój warzywnik wcześniej wyglądał tak:

Co rok zwiększa się jego powierzchnia.
Mały ogród w małej gminie 22:12, 16 maj 2016

Do góry
elmagra napisał(a)
A tak z innej beczki, w którymś wątku była rozmowa o tortach - taki torcik zrobiłam na weekend dla córki koleżanki

Cudeńko zdolna kobitka z Ciebie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:10, 16 maj 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piwonia od Mariusza piękna. Moja ma duzy pąk ciekawe jaka będzie. Judaszowiec kwitnie, podziwiam.

No ciekawa też jestem jaki będzie Twój u judaszowca czekałam 3 lata na kwiatki Bogdziu co stało się z moją azalia japońska Princess Anne jak zaczynała kwitnąć teraz było zimno i popatrz czy ona przymarzła?

cześć kwitnie a część jak widać
a to pontyjska
Ogród, mydło i powidło. 22:08, 16 maj 2016

Do góry
Jeszcze serduszka.

Dereń Cherokee Brave. Były kupione dwa wyglądały podobnie, jeden pojechał do Gosi, widziałam go wczoraj i ma duże zielone liście a drugi został u mnie i ma czerwone - skąd ta różnica?

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:04, 16 maj 2016

Do góry
i najpiekniejsze skarpetki jakie w zyciu widzialam

Ogród tworzony z pasją 22:03, 16 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Nie męczysz mnie, coś Ty Lubię rozmawiać na takie tematy.

Mam klony jesionlistne, mi sie akurat podobają. Mam Odessanum i w słońcu ich nie przypala. Kellys Gold nie znam, ale Auratum jak najbardziej godny polecenia. Poza tym klony możesz dowolnie ciąć więc w duże drzewa nie wyrosną.

O klonie polnym Postelense nie słyszałem, jednak polne są bardzo ładne. Jeżeli znajdziesz o nim pozytywne opinie to też smiało możesz sadzić. Jego również możesz przycinać i nadawać taki kształt jaki Ci się podoba.

Jeżeli będziesz korygowała ich wzrost to nie zagłuszą Twojej działki, nic się nie bój. Zobacz na mojego. Niby zwykły klon, który rośnie blisko domu ale dzięki cięciu udało zrobić się z niego kulkę, już taki zostanie. Teraz może rozrastać się tyko na boki.

Tu akurat przed cięciem

Piękny klonik Karolu.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:02, 16 maj 2016

Do góry
i jeszcze ogrodowe ozdoby
ale by bylo pieknie z 10 takich ptaszkow kupic i na drzewie powiesic, albo takie serduszka. A nutki kiedys sobie takie kupie i zrobie muzyczna rabatke. Chyli najpierw musze wymyslic rabate a potem dokupie jej nutki

Coś jeszcze, coś więcej... 22:01, 16 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Chyba w tym roku upitolę liście czosnkom - psuje to cały efekt rabaty...

Ja mam u siebie AŻ 4 czosnki i ze zgroza patrzę na obsychajce liście. Bylam przekonana, że "pomogły" im moje koty,ale widzę, że to taka ich przypadłość. Trzeba będzie upitolic i już
Moim pierwszym tu wpisem witam się z Toba Sebku. Znam Cię i obserwuję Twoje zmagania z przyrodą od lat, od kiedy podgladam ogrodowisko. Najwyzszy czas na skończenie z podgladactwem. Pozdrawiam serdecznie.
Ogród z koniczynką 22:00, 16 maj 2016

Do góry
tutaj żurawki przezimowały, ale są mikruski niewidoczne bez lupy...

do posadzenia czekają marcinki...
Moja bajka 21:58, 16 maj 2016

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:56, 16 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Syla a jakie to trawki w gabionie???

Posadziłam carex everest ... Wiem o nich tyle , że wpadły mi w oko Mam je jeszcze w czarnych donicach ..

W cieniu - zacieniona 21:56, 16 maj 2016

Do góry
...drugi rok limek z patyczków...
Ogród z koniczynką 21:54, 16 maj 2016

Do góry
w miejsce wymarzniętych żurawek ponownie posadziłam następne oraz szałwię omszoną...

teraz trzeba czekać, by roślinki się rozrosły...

muszę przystrzyc bukszpan...

niezawodne bratkowo...
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:54, 16 maj 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Wczoraj wypatrzyłam na innym forum judaszowca kwitnącego tak samo jak twój. Więc to na pewno on.
A ja nabyłam wczoraj powojnika Pink Swing. Miałam nie kupować, ale miejsce się znajdzie a on taki śliczny. Jak twoje się sprawują? U mnie podmarzł Stolwijk Gold, odbija jedna marna gałązka. Kwiatów nie będzie
Kupiłam jeszcze Rose de Resht. Masz?

Jolu wiem, tak to on nareszcie, dobrze, że te kwiatki w końcu pokazałPink Swing podobny do mojego Markham's Pink ta sama grupa Atragene bez problemowy mój Stolwijk ok ładnie kwitnie cofnij się troszkę to zobaczysz zdjęcia, a Rosa de Resht ma Mała Mi z tego co pamiętam, świetna róża dobrze, że ją kupiłaś ja mam Reine des Violettes ale miała być de Resht, nie ta mi przysłali
Ogród, mydło i powidło. 21:54, 16 maj 2016

Do góry
Udało mi się kupić haczyki w ludzkiej cenie 0,25zł w sklepie metalowym więc wstawiam jak się w garaży urządziłam - mam nadzieję że teraz już nie będę miała problemów ze znalezieniem narzędzi .

Wstawiam jeszcze serduszkę na prośbę Kasi, bo wzbudziła spore zainteresowanie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies