Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:05, 03 cze 2016

Pierwszy jaskier i funkia wypuściła takiego badyla grubego z kwiatem

I takie cudo kupiłam - jeszcze nie wsadzone. Żurawka o fioletowo czarnych liściach Forever Purple. Czeka z Hakone all goldem
inka74 22:18, 03 cze 2016

W końcu też warzywa udało się rozsadzić - tu jedna z 4 skrzynek bo reszta ma taki bałagan obok, że wstyd ale nie dałam rady już dosprzątać. Kończyłam jak ciemno wczoraj było. W tym roku mam pomidory, papryczki, dynie piżmowe, cukinie, bakłażany i karczocha oraz brukselkę. Ciekawe ile z tego zbiorów będzie. Nektarynka ma pierwszy raz owoce. O takie już spore są. Nie mogę się doczekać
alis 22:24, 03 cze 2016

inka74 napisał(a)
Kwiaty w skrzynkach ładnie się rozwinęły

Widzę, że Vertigo Ci nieźle bujnęła Bardzo ładnie!
Zana 22:32, 03 cze 2016

Róża faktycznie jakaś inna niż na zdjęciu opakowania. Na zdjęciach wygląda na taką postrzępioną, zupełnie jak nie róża. Fiolety cudnie Ci kwitną, ja bardzo lubię ten kolor w ogrodzie.
Ten kwiat funki utnij jak jest mała, nie będzie się wysilała na kwitnienie, będzie więcej siły na liście, a to u tych roślin najważniejsze. Ja w ogóle nie przepadam za kwiatami hostowymi.

Gdzie kupiłaś takie piękne hakone i żurawki??? Tę All Gold potrzebuję.
inka74 23:18, 03 cze 2016

Ania obie w jednym miejscu. Info masz na mailu. Żurawka czad. Pierwszy raz widzę w takim fiolecie na żywo. A ponieważ obok mam obsydiankę więc i ta może tu na słońcu wytrzyma, w sumie bedzie go miała tylko rano w nadmiarze.

Ala vertigo ruszyła i ładnie zaczęła się przebarwiać bo jak kupiłam to zielonkawa była. Chyba to był dobry strzał na jednoroczne w tej skrzynce bo warunki do zimowania to w niej trudne. I tak się dziwię że azalia tak ładnie kwitła w tym roku.
frezja 23:45, 03 cze 2016

Skrzynie kwiatowe ładnie obsadzone a nektarynki mmm ale będzie uczta
inka74 08:29, 04 cze 2016

Hip-hip HURA Gienka jeszcze jeden kwiatek ma! Tylko dziwnie zielony ale jest!!!
inka74 21:01, 04 cze 2016

Aniu - moj Ambrowiec SLENDER SILOUETTE - młodziak w ubiegłym roku zakupiony. Tak z 2,5 metra ma wysokości ale kolory jesienne cudne po prostu.
frezja 21:09, 04 cze 2016

inka74 napisał(a)
Aniu - moj Ambrowiec SLENDER SILOUETTE - młodziak w ubiegłym roku zakupiony. Tak z 2,5 metra ma wysokości ale kolory jesienne cudne po prostu.

Powiedz coś więcej o tej odmianie jaka wysokość docelowa etc.
inka74 21:29, 04 cze 2016

Ewuś musisz go wygooglować. Jest wąski ok. Metra. Wysokość chyba do 8 metrów. Cudnie się na jesieni przebarwia na czerwono pomarańczowy kolor. Na razie z moich obserwacji to wytrzymały jest. Nie okrywałam go na zimę. Nie zmarzł. Jest w pełnym słońcu i nie przypala go. W ubiegłym roku zanim go posadziłam stał długo w doniczce i też mu nic nie było choć nie zawsze podlewałam