Akumulatorowe szarpią i gniotą liście, zwłaszcza bukszpanów. Nie polecam, jak chcesz, zapytaj Irenki MIłek. ona też odradzi. Precyzyjne cięcie jakie jest wymagane przy kulach bukszpanowych żadnym akumulatorkiem nie opędzisz,, trzymaj się ręcznych
W naszym sklepie masz cały arsenał do cięcia, owczarskie też, tylko czekamy na dostawę. Niedługo będą
Ja twierdzę że rdestowate, niekoniecznie rdest, cechy liści i łodygi mi to mówią.
Cholercia, coś mi się zdaje że mam rację że to rodzina rdestowate, bo taką roślinę wygoglałam pod hasłem rdestowate w grafikach. Tylko nie ma nazwy, ale znajdę.
Po prostu genialnie wymyśliłaś z tą doniczką - już mi wpadła w oczy z relacji ze Święta Róż Chyba będę polować na te traffki I nawet wiem gdzie posadzę
Jeśli róże kwitną w pękach, czyli bukiety po kilka sztuk na jednym pędzie, w miarę przekwitania wycinamy te kwiaty co sie sypią, płatki opadły. Robimy to precyzyjnym cienkim sekatorkiem, np. takim jak ten.
Na koniec wycinamy całą gałązkę, bo już nie ma co kwitnąć.
Agnieszka cokolwiek by to było, bo z tych zdjęć przekręcownych to ja nie widzę, potrzebna jest lupa i dokładne przyjrzenie się i porównanie ze zdjęciami przędziorka.
Przypatrz się, a nawet jak to jest inny szkodnik opryskaj i podlej ProAgro, może Talstar, ale podobno zamiast niego teraz na przędziorka pryska się Magus 200 SC lub Karate.