Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:57, 03 maj 2016

Do góry
Kolejna rabata przy pergoli, w towarzystwie bukszpana, cisa, azalii i magnolii
Skąpana w słońcu 18:55, 03 maj 2016

Do góry
Liliowce opryskane

Odrobina dzisiaj

Tyle radości ile rozterek i dylematów :) 18:53, 03 maj 2016

Do góry
Naprawdę nikt mi nie doradzi z tymi Palibinami, czym je najlepiej podsadzić wzdłuż ścieżki? Pytałam jeszcze w wątku projektowania pojedynczych rabat...

Tak to teraz wygląda

Południowo-wschodnia strona domu.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:53, 03 maj 2016

Do góry
I parę widoczków
Bez czarny Black Lace

Jedna rabat tzw. półksiężycowych

Przy ławeczce posadzone są róże New Down. Mam nadzieję, że utworzą klimatyczny zakątek.

Kwitnie migdałek, nieco później niż w zeszłym roku. Na zachodniej granicy działki posadziłam tulipanowca. Wraz z grujecznikiem, brzozą Doorenbos i kilkoma świerkami serbskimi powinien utworzyć dobrą zasłonę od wiatrów i sąsiadów.

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:52, 03 maj 2016

Do góry
W dolnej części działki rozpocząłem prace nad rabatą i warzywniakiem.
Ogrom prac ze zrywaniem darni, rozłożeniem siatki, rozplantowaniem ziemi oraz przygotowaniem skrzyń przerosła mnie… Nie zdążyłem z wszystkim…
Na ten czas uległem pokusie żurawek Guardian Angel i Hakony All Gold, w towarzystwie Klonów oraz Buka Dawyck Purple. Dosadzone będą rozplenice Moudry
Obok przygotowany plac pod warzywniak, który wymyśliłem sobie w postaci prostokąta, w którym będą 4 skrzynie, a całość wysypana wokół kamieniem, na włókninie i potem oddzielona pasem trawnika.
Skrzynie zbiłem jednak mocno nie stabilne były i wymagały wykonania zastrzałów, z braku narzędzi poddałem się i odjechały do miejscowego stolarza. Mają być wkrótce…
Dodatkowo przedłużałem odwodnienie przy siatce, rury wkopane, ale jeszcze trzeba przysypać do poziomu ekobordów

Ogród i co dalej 18:49, 03 maj 2016

Do góry
wtorek u mnie pracowity a teraz z serii znajdź jedną różnicę
przed

po

no tak zniknęła piaskownica, jak zaczęłam ją rozbierać to okazało się, że robotnicy zrobili z niej śmietnisko i gruzowisko, na wierzchu był piaskowiec z elewacji,a pod spodem, wszystko co się tylko dało do niej wrzucić , ale w końcu się udało ją posprzątać teraz tylko nawieźć ziemi i wymyślić co na rabacie, jakieś sugestie ? oczywiście krzaki do usunięcia
Moja działka. 18:47, 03 maj 2016

Do góry
Śliwa poszła pod siekierę za póżno był dany oprysk PROMANALEM zniszczyłam
dwa drzewa ,śliwę i morele

Mazury i mój kawałek ziemi 18:46, 03 maj 2016

Do góry
No itak mi klony,buk i brzozy urosly
Mazury i mój kawałek ziemi 18:43, 03 maj 2016

Do góry
Cis stożek 5 szt i kula 5 szt
Mazury i mój kawałek ziemi 18:41, 03 maj 2016

Do góry
Wiąz
Bonsai i niwaki 18:40, 03 maj 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych

Radek napisał(a)
Witam,czy ktoś może mi podpowiedzieć jak lepiej uformować tego cyprysika? czy odciąć któreś odnogi czy pozostawić wszystkie te kulki,dziękuje

Ma wszystko ok, więc nic nie trzeba odcinać.
Mazury i mój kawałek ziemi 18:39, 03 maj 2016

Do góry
Bonsai i niwaki 18:39, 03 maj 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych

Witam,czy ktoś może mi podpowiedzieć jak lepiej uformować tego cyprysika? czy odciąć któreś odnogi czy pozostawić wszystkie te kulki,dziękuje
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:37, 03 maj 2016

Do góry
Miskanty ostro wystartowały w towarzystwie …

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 18:34, 03 maj 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
i jeszcze jedno pytanie a raczej prośba,czy ktoś widział moj komentarz do zdjecia "co to jest " gdzies u jakiejs forumowiczki i nie mogę znależć,był to narcyz ale srodek mial puchaty jakby dodatkowe płatki,chodzi mi o nazwę tego pięknego puchacza,uciekło mi przez ostatnie dni wrr
dziekuje dziewczynki za pomoc tymczasem uciekam do podusi naładować akumulatorki ,jak nie bedzie mnie jutro do 10-tej znaczy ze wyruszylam do ogrodu
Kolorowych

Ładne tulipany ...i takie tematyczne bialo-czerwone. ciekawe co tam w ogrodzie
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:34, 03 maj 2016

Do góry
Rabata przy garażu. Klon pięknie wybarwiony, Sylwia miała rację, przekonując "zostaw Klona"
Za cisami kolumnowymi dosadziłem Trzcinnik overdam

Wszyscy się "chwalą", mam i ja
Lawendowy zawrót głowy 18:32, 03 maj 2016
Do góry
ach ) wzdycham (jak zawsze) do porządeczku takiego

lojalna_ napisał(a)

u mnie tak wygląda Blue Diamont - ta sama faza rozwoju i z jednej łodygi wychodzą dwa kwiatki...już teraz tak majstrują przy tych cebulach

łososiowe są super! ..ale mogą zrózowiec w końcowej fazie rozwoju ...tez mam jedne łososiowe co miały być różowe ...ale powiem ci ze bardzo mi się podobają

mam tez takie co zółto-kremowe są ...potem bieleją żeby na końcu stać się fioletowymi ...i już 3 rok u mnie są i się fajnie namnażają

PS. trawnik i u mnie coś tez słabo się zbiera po wertykulacji i nawozach.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:31, 03 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tak jest, szefowo! Jutro do roboty! Ale dziś jeszcze jakiegoś drineczka na dobranoc?

Jeden więcej nic już zaszkodzić nie może!

No to Haniu ZDRÓWKA ,ja też sobie zrobię drinka ...jak szaleć to szaleć. A co? -należy nam się.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:29, 03 maj 2016

Do góry
Obiecane parę fotek

Uporządkowana rabata, na drugiej skarpie, rozpoczęta misja melodii traw
Sadzenie w trójkącie rozchodnik Sturdast i rozplenica Hameln, pomiędzy nimi budleja Harlequine.
Zobaczymy co z tego wyjdzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies