Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Basilikum 20:49, 02 cze 2016

Aniu dla mnie foty moga sie powtarzac, lubie sie na nie gapic, moge 2 razy albo i wiecej
Sebek 20:50, 02 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

U nas leje.. tzn podlewa.
Ja wczoraj ciachałam to i owo.. głównie tulipany i krokusy.. wydarłam 4 wielkie wory 240l.. obleciałam ponad pół ogrodu Miałam bardzo intensywne popołudnie.. a teraz nie mam czym tego wywieźć wiec leżą i dalej denerwują I nie ma pięknego tła dla piwonii..

To cyknij z drugiej strony
Dorota123 21:32, 02 cze 2016

Pora na trzecie Ale takie kameralne Daleko nie masz .

Miło mi, że dajesz mi możliwość zobaczenia Twojego pięknego ogrodu. Wiem, że Ty ciągle zagoniona i zapracowana jesteś.Jak dasz znać kiedy możemy przyjechać chętnie skorzystam.
Alicja169 22:32, 02 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

To na foto to złocień różowy na 100%..i pod taką nazwą go kupowałam.. jeszcze 2009 roku. Myślałam, że jak się nazywa różowy to kupię różowy.. i kupiłam I kolor był odjazdowy..

Może tu będzie widać jak świeci..

Nie widać..
mówisz nalewka ze złocienia.. to teraz wiem dlaczego tak go uwielbiają ślimaki.. naleweczkę maja za darmo.

Muszę natychmiast sprostować -" nalewka " użyta była w sensie, że nie dla nas, ludzi tylko dla zabijania robali
Waldek z wątku "tam, gdzie jeże mówią dobranoc" - jeśli dobrze pamiętam, polecał taką miksturę.
Mala_Mi 22:42, 02 cze 2016

Alicja169 napisał(a)

Muszę natychmiast sprostować -" nalewka " użyta była w sensie, że nie dla nas, ludzi tylko dla zabijania robali
Waldek z wątku "tam, gdzie jeże mówią dobranoc" - jeśli dobrze pamiętam, polecał taką miksturę.

No to na tym robaki mają się zaje...ście dobrze Ja im preparować z tego specyfików nie będę..

Tak samo w szklarni.. jest sałata, pomidory, ogórki, różne papryki.. a ślimaki zjadają mi tylko jedną odmianę papryki!! Zżarły co do listka!! Robale wiedzą co jest dla nich dobre , zdrowe i smaczne..

Podejrzewam, że Waldek miała na myśli ten dziki wrotycz.. który rośnie na ugorach..Tanacetum vulgare. On ma działanie niszczące na robale.. dlatego na ugorach ma sie dobrze, jego robale nie jadają z własnej woli

A t o moje robale kałużowe.. oznaczyłam skąd dokąd sięga.. i pakuje przez wszystkie lilie.. grzbiecik widać ale na tej rozdzielczości nie widać.. , w tle kolejny potffór..

Do doniczek nad powierzchnia tez wskakują..

Znów mam powywalane donice.. zdrowia do nich nie mam..

Mala_Mi 23:07, 02 cze 2016

Alicja169 napisał(a)

Kiedyś się mówiło, że pije się by zalać robaka

A teraz moje wielkie rozczarowanie.. kwiaty tulipanowca, w tym roku ma ich sryliony.. i co z tego jak ich nie widać.. wyglądają jak liście.. Na tym małym foto widać 5 kwiatów, albo i więcej

sylwia_slomc... 23:11, 02 cze 2016

Ania ale on śliczny już z samych liści. Też kupiłam podobnego
chelll 23:31, 02 cze 2016

Boże, te ryby takie wielkie i oswojone, że kiedyś przyjdą do Was na kawę na taras z pytaniem w oczach: Co się tak gapicie
Madzenka 03:37, 03 cze 2016

Te ryby jak rekiny!
05:57, 03 cze 2016
upasłaś porządnie ooooo!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies