Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 20:53, 18 cze 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

A mi szkoda tego pięknego trawnika...

faktycznie, na tych fotkach trawnik jak malowany, jakimś cudem tej koniczyny co to z nią walczę nie widać
Tu ma być ogród :) 20:52, 18 cze 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ale sporo masz tych jarzmianek.Ja mam tylko 2 i to jeszcze nie wielkie.
Ale ładnie te twoje wyglądają.
Moje jeszcze nie kwitną .

Aniu,
dostałam od Gosi takie maleńkie sadzoneczki co miały po dwa listeczki w zeszłym roku i tak szybko się zmieniły w wielkie krzaczory.
Teraz to już u mnie na rabatach są maleństwa co się wysiały i jeśli ktoś by chciał, a mógłby sobie je osobiście odebrać, to chętnie oddam.
Tu ma być ogród :) 20:48, 18 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Te trawy mi pasują do wszystkiego. No, ale cały ogród w grackach to chyba by była nuda Na razie mam dwa.

Martyna, u mnie gracków jest 14
Uwielbiam je, zresztą podobnie jak większość miskantów, one chyba też mnie lubią, bo już wielkoludy teraz z nich są, tu np. przy tarasie, skutecznie go już osłaniają.
Zobacz, że już czochy się w nich schowały.

Tu ma być ogród :) 20:44, 18 cze 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

no proszę- takie proste a jakie sprytne i skuteczne

A jakie masz jeżówki w pełnym rozkwicie! Tez mam Secret affair - piękna jest! Ja podzieliłam swoje wiosną i bałam się, że może mi nie będą chciały kwitnąć, ale mają już pąki, więc się cieszę

te kwiaty u jeżówek to chyba jakieś anomalie, bo pojedyncze wyskoczyły na kilku krzakach, ale pąków coraz więcej.

U mnie nigdy dzielenie nie przeszkodziło w kwitnieniu, na pewno u Ciebie będzie tak samo.
Tu ma być ogród :) 20:41, 18 cze 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Wyciąć z grubego kartonu koła, naciąć na (pod) krzak. Podłożyć, a na to drobna kora lub kompost. Na wiosnę delikatnie zebrać, a reszki odkurzyć

Iwonka, też w tym kierunku kombinowałam, bo wymyśliłam podkładanie włókniny zimowej, albo maty szkółkarskiej, okrągły karton też dobra myśl.

A w ogóle to fajnie, że zaglądasz, już się kilka razy zbierałam żeby wrzucić fotki tych moich wiosennych cisów, które po zakupie solidnie opitoliłam na kształt stożków i kul - teraz mogę już chyba powiedzieć, że dzielnie to zniosły, a i nawet ten łysawy co zdjęcia Ci wysyłałam powypuszczał nowe gałązki
Tu ma być ogród :) 20:37, 18 cze 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wiesz Edyto ja mam u siebie same takie duze rabaty i nie mam pojęcia jak na mniejszych można się zmieścić ale można bo ilu daje sobie z tym rade. Ale myśle ze Ty masz na tyle miejsca ze fajnie ze więcej nasadzeń będzie

Asia, wiesz jak to się szybko zmienia spojrzenie na ogród, kiedyś sobie myślałam jak ja te rabaty zapełnię, teraz wiem, że nawet na 5 m będzie ciasno

Dziś cieszyłabym się gdyby ogród miał z 5 ar więcej
Tu ma być ogród :) 20:34, 18 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Śliczne te jarzmianki w kłosownicy

PS A mogłabyś pokazać to zestawienie z dalszej perspektywy?

Z innej perspektywy tak to wygląda

Między kłosownicą i jarzmiankami mam tam jeszcze hortensje Polar Bear z własnych patyków ukorzenionych ubiegłej wiosny.

Wiosną było tam jeszcze pełno irysków i szafirków.

Tu ma być ogród :) 20:30, 18 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ale szalejesz ...ogród nie bedzie mieć przerwy wakacyjnej?

No myśmy wakacje zaplanowali, to i ogród będzie miał przerwę, ale to jeszcze trochę - do tego czasu jeszcze sporo mamy do zrobienia
Tu ma być ogród :) 20:11, 18 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Całe szczęście mój eM szybko się zorientował, że koszenie trawnika nie może być sensem życia

Haha Mojemu zajęło to calutkie dwa lata

Taką masz piękną tą trawkę, że aż żal ją zrywać I czytam, że pokładają Ci się Artemisy pod ciężarem kwiatów - u mnie też. Jutro będę kombinowała z jakimiś podporami bo tak nie może zostać...
Tu ma być ogród :) 09:13, 18 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mieliśmy duże plany, ale pogoda je pokrzyżowała, nie udało się skończyć poszerzania rabaty - deszcz jednak był bardzo potrzebny.

A mi szkoda tego pięknego trawnika...
Tu ma być ogród :) 08:23, 18 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Za lawendą przy ścianie są gracki, a z boku Artemis Morning Light.

Te trawy mi pasują do wszystkiego. No, ale cały ogród w grackach to chyba by była nuda Na razie mam dwa.
Tu ma być ogród :) 22:35, 17 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
(...)

U mnie większość róż rośnie w kamieniu, więc trzeba jakąś dobrą metodę opatentować na to kopczykowanie.

Wyciąć z grubego kartonu koła, naciąć na (pod) krzak. Podłożyć, a na to drobna kora lub kompost. Na wiosnę delikatnie zebrać, a reszki odkurzyć
Tu ma być ogród :) 22:29, 17 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ostróżki u mnie się od zawsze udają, ale muszą zmienić miejsce i ciekawe jak to zniosą.

Jak na razie też nie narzekamy na brak deszczu, bo praktycznie co tydzień coś popada, a jak jest potrzeba to uruchamiamy podlewanie ze studni.

A wiesz, że to poszerzanie to na tej rabacie z serbami - jak sobie przypomnę, że w ubiegłym roku proponowałaś, żeby ją dwukrotnie poszerzyć to byłam przerażona, a teraz w najwęższym miejscu ma 5 m, podczas gdy startowaliśmy z szerokości 2,5 m - już blisko finishu jesteśmy.
Całe szczęście mój eM szybko się zorientował, że koszenie trawnika nie może być sensem życia

Wiesz Edyto ja mam u siebie same takie duze rabaty i nie mam pojęcia jak na mniejszych można się zmieścić ale można bo ilu daje sobie z tym rade. Ale myśle ze Ty masz na tyle miejsca ze fajnie ze więcej nasadzeń będzie
Tu ma być ogród :) 20:51, 17 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jarzmianki w kłosownicy

Śliczne te jarzmianki w kłosownicy

PS A mogłabyś pokazać to zestawienie z dalszej perspektywy?
Tu ma być ogród :) 18:42, 17 cze 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mieliśmy duże plany, ale pogoda je pokrzyżowała, nie udało się skończyć poszerzania rabaty - deszcz jednak był bardzo potrzebny.
[

ale szalejesz ...ogród nie bedzie mieć przerwy wakacyjnej?
Na huśtawce miło płynie czas... 17:06, 17 cze 2017

Do góry
Cudowna ta rabata z Leonardo, nie widziałam tej róży na żywo, ale na zdjęciach wygląda genialnie i bardzo mi się podoba z seledynowymi tujkami - ogólnie ładna ta rabata, taka uporządkowana i przejrzysta.

Fajne zakupy zrobiłaś, tego trzcinnika jeszcze nie spotkałam w naszych szkółkach.
A czy szałwia miała jakąś nazwę, bo mam taką samą nn, to może bym u Ciebie się dowiedziała co to za jedna

25 zł za miskanta - masakryczna cena, u nas za 15 zł to już wielkie można dostać.

Wiesz, że mam też rabatę z 4 Pashiminami? Podpatruję właśnie co tam przy nich masz posadzone
Po deszczu moje fatalnie wyglądają bo kory tam jeszcze nie mam to strasznie są zabłocone, ale już mnie te róże zaczynają zachwycać.
Tu ma być ogród :) 16:21, 17 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Jaką masz trawę przy lawendzie i przy Artemisie?
Śliczne masz te rabaty, takie uczesane. O pięknych różach to już nawet nie wspomnę, miodzio.

edit. Już masz takie jeżówki?? Uwielbiam jarzmiankę!!

Za lawendą przy ścianie są gracki, a z boku Artemis Morning Light.

Róże jak na razie, odpukać, w bardzo dobrej formie - poza Princess Anne, które jakoś bardzo marnie rosną i jeszcze pączków nawet nie mają, podczas gdy kupowane w tym samym czasie Pashminy już zbudowały dorodne krzaczki i zaczynają kwitnąć.

Ja też jarzmianki uwielbiam i można powiedzieć, że jestem już zajarzmiankowana, bo ostatnio dokupiłam sobie odmianę Moulin Rouge i Venice, jeszcze w doniczkach stoją.
Tu ma być ogród :) 16:15, 17 cze 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Piekne ostrozki. I widzę ze tym razem kopiecie. Będzie łatwiej wyczyścić. U nas pada regularnie wiec na brak deszczu nie narzekamy i to mnie cieszy

Ostróżki u mnie się od zawsze udają, ale muszą zmienić miejsce i ciekawe jak to zniosą.

Jak na razie też nie narzekamy na brak deszczu, bo praktycznie co tydzień coś popada, a jak jest potrzeba to uruchamiamy podlewanie ze studni.

A wiesz, że to poszerzanie to na tej rabacie z serbami - jak sobie przypomnę, że w ubiegłym roku proponowałaś, żeby ją dwukrotnie poszerzyć to byłam przerażona, a teraz w najwęższym miejscu ma 5 m, podczas gdy startowaliśmy z szerokości 2,5 m - już blisko finishu jesteśmy.
Tu ma być ogród :) 14:57, 17 cze 2017

Do góry

I na koniec szklarnia - podlewanie jest, paliki są, teraz niech tylko wszystko zdrowo rośnie.

Tu ma być ogród :) 14:57, 17 cze 2017

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies