Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Pokaż wątki Pokaż posty

Na huśtawce miło płynie czas...

Kasya 07:33, 17 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

I całe to miejsce, zaczyna zarastać.

Mam już też pomysł na tę nieszczęsną trumnę bukszpanową Ale nie zdradzę, póki nie sprawdzę kilka szczegółów jeszcze.

to sprawdzaj szybko i pisz bo ciekawa jestem co to za pomysl
ja bym pewnie posadzila palibiny
_Martini_ 09:14, 17 cze 2017

kamila66 napisał(a)

Weszłam patrzę, i myślę, nie wierze wywaliła bukszpany
Przewinęłam kółko myszki w dół i przy drugim zdjęciu przyszło otrzeźwienie
Świetna fota z czereśniami i rabatą z Leonardo w tle

Czyżbyś była prorokiem Czyżbyś umiała czytać w myślach?
_Martini_ 09:26, 17 cze 2017

MirellaB napisał(a)

Różowej lawendy jeszcze nie widziałam

Pashmina piękna. Jaka ona wysoka rośnie?

Ci to za trawki zielone kupiłaś? Jakaś hacone czy elata?

Różowa lawenda będzie raczej miała delikatny kolor. Zobaczymy, na razie kłosy ma bardzo jasne.
Pashmina dorasta wg opisów do 60cm
Trawka to trzcinnik krótkowłosy. Ma kwitnąć w sierpniu, na zdjęciach ciekawie wyglądają te kwiatostany.

Masz rację, niby producenci a takie ceny, jak wszędzie. Mnie to jednak nie przeszkadza, bo i tak jestem podekscytowana, że mam ich blisko zaledwie 3min. Wolę tak, niż zamawiać z neta. Chociaż nie mają wszystkiego. Brakuje wyboru w tych niskich. Może trzeba im podpowiedzieć

Co do buszu... na razie w ogóle tego nie widać. Wszystko za małe jeszcze. Ale zapobiegawczo na jesień małe roszady będę robic, co by trochę uporządkować.
_Martini_ 09:37, 17 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Przecudna!! Masz ja pierwszy rok? Ja kupiłam wiosna i jak na pierwszy rok bardzo ładnie już urosła. Jak ja kocham róże

Na razie to mój nr1. Sadziłam jesienią.
Jesienią sadziłam tylko Pashminę. Resztę nowych wsadzałam wczesną wiosną i stwierdzam, że jednak jesień to lepszy termin. Róża ma czas się zakorzenić a wiosną reszta z kopyta. Te wiosenne są mocno opóźnione w stosunku do tych, które widzę na O.

Pisałaś u siebie, że brakuje Ci koloru. Też tak zaczynałam, iglaki i hortki. Potem doszły róże, teraz jeszcze więcej róż i bylinki, ktorych kiedyś w ogóle nie zauważyłam. Idziemy tą samą drogą
_Martini_ 09:41, 17 cze 2017

Kasya napisał(a)

to sprawdzaj szybko i pisz bo ciekawa jestem co to za pomysl
ja bym pewnie posadzila palibiny

Haha, a co Ty byś innego mogła wybrać Mój pomysł zależy od funduszy. Na razie nic innego nie widzę w tym miejscu. No może tę kostkę bukszpanową.
anna_t 15:13, 17 cze 2017

_Martini_ napisał(a)
Portrety różane

Szekspir wczoraj

Szekspir dzisiaj

Jak dla mnie piękny. Czekałam bardzo i oto jest. Jak na razie spełnia oczekiwania co do koloru i kształtu.
muszę go mieć!
_Martini_ 15:32, 17 cze 2017

Ania, teraz zwiesił te ciężkie kwiaty, bo pada pada pada, a on malutki jeszcze. Planuję go przesunąć bliżej huśtawki, żeby był w zasięgu wzroku i cieszył oko.
_Martini_ 15:41, 17 cze 2017

Dzisiaj chciałam popracować w ogrodzie. Deszcz siąpił, ale co tam, jak mam plan, to mus go zrealizować. Trochę uporządkowałam różanki, posadziłam nowe szałwie, zrobiłam kilka niemądrych jak na tę porę przeprowadzek. No cóż, miałam wenę.

Nowe róże nieźle zapączkowane. W zasadzie teraz musiałoby mocno przygrzać słońce.

Jarzmianki, które niedawno kupiłam mają tylko liście. Czy w tym roku one już nie zakwitną? tak na to liczyłam.
lindsay80 17:06, 17 cze 2017

Cudowna ta rabata z Leonardo, nie widziałam tej róży na żywo, ale na zdjęciach wygląda genialnie i bardzo mi się podoba z seledynowymi tujkami - ogólnie ładna ta rabata, taka uporządkowana i przejrzysta.

Fajne zakupy zrobiłaś, tego trzcinnika jeszcze nie spotkałam w naszych szkółkach.
A czy szałwia miała jakąś nazwę, bo mam taką samą nn, to może bym u Ciebie się dowiedziała co to za jedna

25 zł za miskanta - masakryczna cena, u nas za 15 zł to już wielkie można dostać.

Wiesz, że mam też rabatę z 4 Pashiminami? Podpatruję właśnie co tam przy nich masz posadzone
Po deszczu moje fatalnie wyglądają bo kory tam jeszcze nie mam to strasznie są zabłocone, ale już mnie te róże zaczynają zachwycać.
paulina_ns 17:47, 17 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

Na razie to mój nr1. Sadziłam jesienią.
Jesienią sadziłam tylko Pashminę. Resztę nowych wsadzałam wczesną wiosną i stwierdzam, że jednak jesień to lepszy termin. Róża ma czas się zakorzenić a wiosną reszta z kopyta. Te wiosenne są mocno opóźnione w stosunku do tych, które widzę na O.

Pisałaś u siebie, że brakuje Ci koloru. Też tak zaczynałam, iglaki i hortki. Potem doszły róże, teraz jeszcze więcej róż i bylinki, ktorych kiedyś w ogóle nie zauważyłam. Idziemy tą samą drogą

Martynka a wiesz,że w tym coś jest tyle się zastanawiałam dlaczego u mnie róże w tyle,a u innych już kwitną i faktyxznie większość kupowana i sadzona wiosna te co mam kolejny sezon już dawno zakwitły, chociaż jeszcze nie wszystkie

No to jak będzie tak pięknie i kolorowo jak u Ciebie to wcale nie mam zamiaru zbaczac z tej drogi hehe. Chociaż u mnie byliny nie za bardzo, może ziemia za ciężka? Większośc po zimie się już nie pokazuje...ale róże tak, tak jak najbardziej tak