Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

UrsaMaior 12:48, 18 cze 2017

Edyta, ja chyba przestanę do Ciebie zaglądać, bo co się namorduję u siebie i wydaje mi się, że jest git, to Ty mnie dobijasz no
Kasya 14:57, 18 cze 2017

Prostujesz ? Ja na szczęście mam to Juz za sobą
inag 20:11, 18 cze 2017

lindsay80 napisał(a)

Całe szczęście mój eM szybko się zorientował, że koszenie trawnika nie może być sensem życia

Haha Mojemu zajęło to calutkie dwa lata

Taką masz piękną tą trawkę, że aż żal ją zrywać I czytam, że pokładają Ci się Artemisy pod ciężarem kwiatów - u mnie też. Jutro będę kombinowała z jakimiś podporami bo tak nie może zostać...
lindsay80 20:30, 18 cze 2017

eee_taam napisał(a)

ale szalejesz ...ogród nie bedzie mieć przerwy wakacyjnej?

No myśmy wakacje zaplanowali, to i ogród będzie miał przerwę, ale to jeszcze trochę - do tego czasu jeszcze sporo mamy do zrobienia
lojalna_ 20:33, 18 cze 2017

Wszystko na wypadnie rośnie co za obłęd Ty nie mieszkasz trzy kroki ode mnie ? U mnie jezowki jeszcze daleka drogu mają do koloru a ta reszta? Czarownica ? Czarodziejka?

Sprzęt juz wypróbowany ? U mnie już murek na ściankę stoi ))))wylewka zabudowana ciesze się bardzo ))
lindsay80 20:34, 18 cze 2017

ren133 napisał(a)

Śliczne te jarzmianki w kłosownicy

PS A mogłabyś pokazać to zestawienie z dalszej perspektywy?

Z innej perspektywy tak to wygląda

Między kłosownicą i jarzmiankami mam tam jeszcze hortensje Polar Bear z własnych patyków ukorzenionych ubiegłej wiosny.

Wiosną było tam jeszcze pełno irysków i szafirków.

lindsay80 20:37, 18 cze 2017

nawigatorka napisał(a)

Wiesz Edyto ja mam u siebie same takie duze rabaty i nie mam pojęcia jak na mniejszych można się zmieścić ale można bo ilu daje sobie z tym rade. Ale myśle ze Ty masz na tyle miejsca ze fajnie ze więcej nasadzeń będzie

Asia, wiesz jak to się szybko zmienia spojrzenie na ogród, kiedyś sobie myślałam jak ja te rabaty zapełnię, teraz wiem, że nawet na 5 m będzie ciasno

Dziś cieszyłabym się gdyby ogród miał z 5 ar więcej
lindsay80 20:41, 18 cze 2017

Toszka napisał(a)

Wyciąć z grubego kartonu koła, naciąć na (pod) krzak. Podłożyć, a na to drobna kora lub kompost. Na wiosnę delikatnie zebrać, a reszki odkurzyć

Iwonka, też w tym kierunku kombinowałam, bo wymyśliłam podkładanie włókniny zimowej, albo maty szkółkarskiej, okrągły karton też dobra myśl.

A w ogóle to fajnie, że zaglądasz, już się kilka razy zbierałam żeby wrzucić fotki tych moich wiosennych cisów, które po zakupie solidnie opitoliłam na kształt stożków i kul - teraz mogę już chyba powiedzieć, że dzielnie to zniosły, a i nawet ten łysawy co zdjęcia Ci wysyłałam powypuszczał nowe gałązki
lindsay80 20:44, 18 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)

no proszę- takie proste a jakie sprytne i skuteczne

A jakie masz jeżówki w pełnym rozkwicie! Tez mam Secret affair - piękna jest! Ja podzieliłam swoje wiosną i bałam się, że może mi nie będą chciały kwitnąć, ale mają już pąki, więc się cieszę

te kwiaty u jeżówek to chyba jakieś anomalie, bo pojedyncze wyskoczyły na kilku krzakach, ale pąków coraz więcej.

U mnie nigdy dzielenie nie przeszkodziło w kwitnieniu, na pewno u Ciebie będzie tak samo.
lindsay80 20:48, 18 cze 2017

_Martini_ napisał(a)

Te trawy mi pasują do wszystkiego. No, ale cały ogród w grackach to chyba by była nuda Na razie mam dwa.

Martyna, u mnie gracków jest 14
Uwielbiam je, zresztą podobnie jak większość miskantów, one chyba też mnie lubią, bo już wielkoludy teraz z nich są, tu np. przy tarasie, skutecznie go już osłaniają.
Zobacz, że już czochy się w nich schowały.