a mnie się właśnie te po 19 podobały .. U Ciebie Danuś na święcie róż zobaczyłam takie trzy domki w zestawie i siem po prostu zakochałam..... Ja nie wiem ,czemu taka kochliwa jestem
Zdjęcia z wizyty u Przetacznika oglądałam z zachwytem. Spotkanie było urocze.
Ja mam w planie pokazać - poza moim ogródeczkiem - wybrane ogrody z 300, które tam są. To będą 'Ogrody z Czerwona Kokardą' : na bramce - oczywiście otwartej dla gości - będa czerwone kokardy, żeby każdy wiedział, gdze gospodarze czekają, by pokazac swoje królestwo.
Takie 'Otwarte Ogrody na Młocinach'
Uica jest Nocznickiego - przy stacji Metra Młociny.
Młociny! Warszawa z tradycją i historią, a dzielnica Stare Bielany.
Uwielbiam ogródki działkowe, bo jak byłam nastolatką to wagary (nieliczne) spędzałam właśnie tam, wśród pięknych roślin rozmawiając z działkowiczami Wspaniała była wizyta u Przetacznika zeszłym latem.
Witam jako gospodyni i twórczyni Ogrodowiska i zapewniam, że masz ogrodowiskowy ogród. Topiary lubimy, kanciki w trawniku propagujemy od lat. Twoją dbałość o ogród widać na każdym skrawku ogrodu. Z niecierpliwością czekamy na kolejne jego odsłony.
Kiedy robinia była sadzona? Albo zmienił się poziom wód gruntowych i stoi w wodzie, albo po prostu uschła z niepodlania w upały. Ale ja bym jej nie żałowała, to znak, że powinnaś posadzić ładniejsze drzewo. Twoje mam na swojej liście gatunków niepolecanych. Ja już jej nie sadzę od dawna nikomu. Chyba, że za karę