Ten szczątkowy żywopłot ma ze 30 lat . Cięty był ostatnio jakieś 3 lata temu, i starałam się udziabać tak trochę na 160 cm wys. Ale ogólnie nieregularnie go przycinałam. Za to wielkość nieciętego widać właśnie to tych dwóch grabach wcale nie dotykanych.
kiepskie te zdjęcia, ale szerokość widać? Masz dużo miejsca więc też możesz go tak zostawić. Gęste są w miarę na dole dzięki cięciu od czasu do czasu.
Ziemia lekka, ciepła, sucha, czasem podmaka ale grabom to nie szkodzi
Na rabacie z kwaśnolubami ożywił się kiścień. Nawet zakwitł, a wyglądał na początku sezonu marnie. Nowe listki wypuściły azalie. Znaczy, że żyją- może uda mi się w przyszłym roku zobaczyć ich kwiaty.
żurawka Obsidian i wrzosowisko
Czekam na to, co pokaże mi hodowana od nasionka kapusta ozdobna ))
Przy tarasie rosły dwa szmaragdy.
Zostały wysadzone pod ogrodzenie,
a tu znalazły miejsce hortensje Phantom. Mm nadzieję, ze szybko podrosną i będą kwiatami wchodzić na taras
Musiałabym pomalować murek, ale nie mam farby w tym odcieniu
Zoja to rozchodnik sadzony 3maja
Tak wygląda dziś
I dwu tygodniowe sadzonki z tego rozchodnika odłamywałam 10cm. wierzchołkowe pędy i do ziemi.Rób sadzonki i nie bój się to jest żelazna roślina
kiedys pokazywałam, gdy wymyślałyśmy co tam posadzić. takie stare zdjecie mam
tak by wychodziło ze trawy by tak były, przed nimi hortensje a przed grabyw skarpetach
różne prace wykonałam w ogrodzie
m.in. obsadziłam pod jarząbem
ma tam być ognista rabata, a co z tego wyjdzie, zobaczymy
wylądowały tam liliowce w kolorze czerwonego wina, żurawka Rio, rośnie róża o herbaciano-czerwonych kwiatach, żółto-zielona trzmielina, żółtawy cyprysik