Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

an_tre 21:04, 26 maj 2016

Wszyscy czekamy na deszczyk, ja codziennie leję, bo inaczej skała i piach
Haniu pozdrawiam świątecznie

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Piotr_ 21:17, 26 maj 2016

Zaganiany jestem zostałem zostawić ślad i spadam bo przyszłem na forum foty dodać a ty mi się nawinęłaś lecę podreptać u cb chwile
hanka_andrus 22:11, 26 maj 2016

Piotrze dreptanie to Ty dla mnie zostaw, a sam śmigaj ile masz ochoty. Miło ,że zaglądasz, dzięki za odwiedziny!
barbara_kraj... 00:09, 27 maj 2016

Haniu, gdy zaglądam do Ciebie, to całe radosne dzieciństwo przed oczyma mi staje. Teraz wspominam sianokosy, układanie siana w kopy, ładowanie siana na wóz i jazdę na nim. Nigdy na sianie nie spałam, choć chęci były ogromne. Zawsze ktoś zabronił. A to, że można się już nie obudzić, a to że można ogień zaprószyć i takie tam... Ale po sianie ułożonym na stryszku nad oborą baraszkowało się do upadłego!

U nas wczoraj wieczorem przeszła burza, jej centrum było gdzieś dalej, ale zlało solidnie.

Dopatrzyłam się fotki przewrotnika alpejskiego. U mnie już kwitnie. Nie dopuszczać do samosiewu?

hanka_andrus 00:32, 27 maj 2016

Basiu, myślę, że jak chcesz kępkę zachować to możesz przycinać kwiatki, ja swojego puściłam wolno, Wycinam tylko niektóre kwiatostany.

Tak, kochana, teraz już takich atrakcji dzieci nie mają, bo wszystko mechanizacja załatwia. I wieś zrobiła się pół miastowa.
A wspomnienia z dzieciństwa odżywają, szczególnie w taki letni czas.
Basilikum 08:31, 27 maj 2016

a ja na sianie spalam chociaz miastowa jestem

A dzis mozna w hotelu na sianie spac u nas w skansenie jest taka mozliwosc

Haniu milego dnia w ogrodzie
gobasia 11:50, 27 maj 2016

Ja wiejska baba wam powiem - ,dzieci atrakcji nie mają -dzieci się nawet nie znają - bo chodzą do innej szkoły,bo na dodatkowe zajęcia wożą rodzice ,bo zamiast biegać po łąkach jeżdżą na basen itd.Ja sama znam tylko dzieci sąsiadów a z dalszej to już nie ...no bo gdzie mam ich poznać ,sklepu we wsi nie ma ,autobusem się nie jeżdzi,do kościola pieszo też sie nie chodzi...jeszcze kilka lat i ludzie na wsiach nie będą mówić sobie dzień dobry:
Basilikum 11:55, 27 maj 2016

och jak fajnie, ze ja na takiej male wsi mieszka, ze sie znamy z sasiadami moze tak nie widujemy sie i miesiacamy tylko sobie machamy z aut albo jak ktos Kolo nas przechodzi ale zdarza sie, ze pogadamy, na urodziny i inne swieta sie spotykamy
Milka 12:08, 27 maj 2016

hanka_andrus napisał(a)
U mnie świętowanie na raty. Jak znam życie, tyle wolnego, to każdy zjawi się, kiedy mu będzie najbardziej po drodze. Właśnie pierwsza tura się pożegnała.

Czyli też goszczenie było u mnie tez, aż na komp czasu nie ma
śliczna serduszka i wiersz czy tez piosenka o koszeniu, wspomnienia przywołuje
boguslaw_grz... 16:30, 27 maj 2016

Haniu,viola orlika przygarnela,a tak twoja cliwia sie rozwija
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies