A kiedy takie motylkowe dzieciątka wybierają się na posiłki? Może bym je dorwała?
Trawa ma już właściwą gęstość, chociaż ma trochę plam z powodu nierównomiernego nawożenia, ale i tak mi się podoba
Jestem w trakcie sadzenia pomidorów. Jeszcze mi zostało trochę dorodnych sadzonek, szkoda wyrzucić. Powtykam między cukinie, miejsca sporo. Może coś się urodzi. Zastanawia mnie fakt, czemu ja tak wolno się ruszam. Posadzenie 15 krzaczków pomidorów zajęło mi jakieś 4 godziny. Tempo oszałamiające...
Pogoda na sadzenie idealna. Zero wiatru, niebo lekko przychmurzone, ciepło. Tak lubię.
Za to dzisiaj odkryłam, że mój milin puszcza od ziemi nowe pędy. Hurra, nie zmarzł całkowicie. Jest szansa, że coś z niego będzie.
Wracam do pomidorów.
Miskanty ,jakie duze...
kurcze moje 2 miskanty GR nie przezyły ...na jednym widać ze dwa piórka a były ładne duże sadzonki do jesieni podwoiły swoja objętosć i ...klops
Niektóre pączki są wyjedzone do zera Mocno przycięłam w tym roku tę hortensję, bo chciałam, żeby się lepiej rozkrzewiła, a tu nic z moich planów nie będzie. Może ją przytnę jeszcze trochę, to może puści pączki z innych oczek?
Podejrzewałam raczej ślimaki winniczki, bo chodzą u mnie samopas Może pogrzebać w korze, to znajdę winowajcę?
Dorotko, zachwycam się twoim ogrodem. Jest magiczny
Ogród kolorów i zapachów.
Maki już u ciebie kwitną. Ja się ucieszyłam, bo moje (twoje) same się wysiały. Znowu będę się nimi zachwycać Wprawdzie zrobiły mi misz-masz na uporządkowanej rabacie, ale je tak zostawię. Jako element zaskoczenia. Tym bardziej, ze nie ruszyły mi na tej rabacie miskanty.
Zacytowałam tą fotkę z zapytaniem.
W jaki sposób stałaś się posiadaczką tylu pięknych czosnków? W Janinie kupowałam na sztuki, ani ich wiele nie udało mi się kupić, ale też nie były tanie. Czy można gdzieś taniej kupić je hurtowo?
dopiero co kupiłam 3 pachnące ..jeszcze nie wsadziłam ...o nacieszeniu sie nimi mowy nie ma bo to przyszły sezon dopiero ......a ty jeszcze wynajdujesz mi kolejne zagwozdki
Justynka jakbyś mnie nie znała i mojej zbierackiej natury Dzban do gospody pójdzie , a Kleofas dostanie zaszczytne miejsce
Buziaka dostaniesz jak przyjadę
Irenko, przebrnęłam z Uwagą przez przez Twój wątek! Wpisu nie zostawiłam, bo i tak od nich u Ciebie się kłębi. Takiego buszu jak u Ciebie nie mam, bo warunki inne. Brakuje mi takiego odosobnienia od innych ogrodów, ale i tak się staram, by nie wypaść za szaro na tle innych. Moje dwie kolorowe azalie. Tuż przed kwitnieniem