Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 16:23, 19 maj 2016

Ewa777 napisał(a)
Beatko, będzie dobrze Trzymaj się tego co masz w podpisie " A właśnie, że dam radę!" Bardzo mi się to podoba
Może jeszcze ktoś coś przywiezie na spotkanie, żeby się z Tobą podzielić Przygotuj jakieś skrzynki, czy pudła na roślinki

A może przyjedziemy grupą do Ciebie i zrobimy razem ten trawnik Ja jestem chętna
To by się działo. Ekipa babeczek w grabiami i róóóównamy. Sąsiedzi by osłupieli. Faaajna wizja Jak do jesieni nie dam rady, to na przyszły rok zapraszam Odwdzięczę się tortami, cupcakes i innymi słodkościami
LyraBea 16:30, 19 maj 2016

Jestem w trakcie sadzenia pomidorów. Jeszcze mi zostało trochę dorodnych sadzonek, szkoda wyrzucić. Powtykam między cukinie, miejsca sporo. Może coś się urodzi. Zastanawia mnie fakt, czemu ja tak wolno się ruszam. Posadzenie 15 krzaczków pomidorów zajęło mi jakieś 4 godziny. Tempo oszałamiające...
Pogoda na sadzenie idealna. Zero wiatru, niebo lekko przychmurzone, ciepło. Tak lubię.
Za to dzisiaj odkryłam, że mój milin puszcza od ziemi nowe pędy. Hurra, nie zmarzł całkowicie. Jest szansa, że coś z niego będzie.
Wracam do pomidorów.
Ewa777 23:38, 19 maj 2016

LyraBea napisał(a)
To by się działo. Ekipa babeczek w grabiami i róóóównamy. Sąsiedzi by osłupieli. Faaajna wizja Jak do jesieni nie dam rady, to na przyszły rok zapraszam Odwdzięczę się tortami, cupcakes i innymi słodkościami

To jest cudna wizja Robota by szła błyskawicznie, a jak by było wesoło Pomyśl nad tym Te torty i słodkości też nas kuszą Jutro wysyłam wiadomości z adresem, to zajrzyj na pocztę
Margo 12:46, 20 maj 2016

Beatko, mój ogród do obejrzenia jedynie na żywo - zapraszam
Pomysł Ewy bardzo dobry
Po dzisiejszych pracach w ogrodzie stwierdziłam że mam nadwyżki żurawki Lime Marmolade i carexy Ice Dance. Byłbyś zainteresowana ?
Flower1 22:41, 20 maj 2016

Beatko wierz mi u mnie też jeszcze troszke zostało do końca Dzisiaj wsadziłam ogóraski i zioła,wkrótce wsadzam pomidoki.Konczymy nasadzenie ale konca nie widac mam nadzieje że się spotkamy u Ewci,pozdrawiam !
LyraBea 09:25, 21 maj 2016

Dzień dobry
...) )
...( (
("""""")o
""""""""

Gosiu, czuję się zaproszona. Kiedyś się na pewno zgadamy. Ja również zapraszam do siebie.
Magduś, ja też się cieszę na spotkanie. Tak bardzo się cieszę, że Ewa. mimo, że na Ogrodowisku ujawniłam się niedawno, pomyślała o mnie. Nie wiem co musiałoby się wydarzyć, żebym nie dojechała.

Wczoraj poszalałam. Najpierw oplewiłam warzywnik, a popołudniu zaprzęgłam się w paletę i wiśta wio koniku. Nawet mi dobrze na kręgosłup robiło, bo na lędźwie ucisk czyli robota i masaż w jednym. Zeszłam z pola uchetana jak dziecię nieboże, ale pełna optymizmu, bo w jeden dzień odwaliłam kawał dobrej roboty. Dzisiaj wszystko mnie boli. Mam pełno siniaków i zakwasy tam, gdzie nie miałam pojęcia, że mogę mieć mięśnie Praca polega na przegarnięciu ziemi z jednej strony działki na drugą i równanie. 900m2 to jednak wyzwanie dla jednej osoby bez sprzętu. Sił dodawało mi powtarzanie sobie "A właśnie, że dam radę" i myśl o zaoszczędzeniu 8tyś., bo tyle musiałabym dać za niwelację terenu dodawała mi skrzydeł. Ileż ja cudnych rzeczy mogę kupić do ogrodu za 8 tysięcy! No to działam.
Jak na jeden dzień, to sporo roboty odwaliłam.

Wciąż góry, doliny, myślę jednak, że jeszcze 5 podejść i powinno być dobrze! Ale dzisiaj przerwa, bo nie mogę się po bokach dotknąć taka posiniaczona jestem Zajmę się lżejszymi pracami typu pielenie.
Tak więc pomidorki rosną, fasolka różnych odmian też, buraczki mi tak średnio wzeszły, ale styknie, własna rzodkiewka na śniadanie smakuje wybornie.
LyraBea 09:49, 21 maj 2016

Kilka kadrów z mojego ogrodu
Hosty

Żurawki

Bez

Czarny bez EVE Black Lace w tym roku zakwitnie

Miłego dnia
elmagra 10:00, 21 maj 2016

Beata - szacun! Dobra robota. My niestety z jakiegoś powodu zrobiliśmy to niedobrze. Teraz są nierówności ( a najlepsze jest to, że w miejscu, gdzie była złożona cała ziemia sprzed budowy jest największy lej - tak zbieraliśmy zbieraliśmy, żeśmy zebrali za dużo.) Już wczoraj zaczęliśmy to wyrównywać - czyli żegnaj trawniku na jakiś czas - musimy to wyrównać, potraktować walcem - zasiać trawkę na nowo na tych plackach. Oby do lipca coś niecoś z tego było

Hosty masz cudne. Ja mam tylko dwie, ale bardziej przypominają tą twoją na dole po lewej, póki co. Nie za duże, liczę że urosną.

I też mi wyszły wczoraj fasolki szparagowe - cieszę się jak dzieciak. Marchewka i pietruszka już wykiełkowały. Dla mnie to zabawa, jakbym się cofnęła 30 lat do podstawówki.
Zana 11:03, 21 maj 2016

Beatka dzięki mojemu skokowi cywilazcyjnemu oglądam twoje dzieło z samochodu. Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem!!!!!! Jesteś super dzielna babo! Trzymam kciuki za kręgosłup.
LyraBea 13:26, 21 maj 2016

Zana napisał(a)
Beatka dzięki mojemu skokowi cywilazcyjnemu oglądam twoje dzieło z samochodu. Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem!!!!!! Jesteś super dzielna babo! Trzymam kciuki za kręgosłup.

Anula, jak to z samochodu, przejezdzalas koło mnie? Jak mnie znalazlas? A mnie w domu nie było. Pojechałam na ryneczek po jakieś kwiatki do donicy. Kurcze, zebym wiedziala...
EDIT:
Tak myślałam, myślałam i już wiem! Ze swojego smartfona zerkałaś. Uff, a już myślałam, że byłaś tak blisko i mnie nie odwiedziłaś