Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

malgorzata_s... 15:24, 19 maj 2016

Ale trawniczor Doprowadziłaś go do perfekcji Tulipany cudowne. U mnie już nie ma prawie
Ewik 15:25, 19 maj 2016

Piękna wiosna
Ewa777 16:17, 19 maj 2016

olga80 napisał(a)

ooooo jakie cudaśne na jakim stanowisku one rosną u Ciebie ?

Cunningham's white rośnie na słońcu przez cały dzień, a Percy Weseman w większości w cieniu - słońce ma ze 3 godziny dziennie.

LyraBea 16:20, 19 maj 2016

Gdzie Ci Ewciu do raju daleko??? Ty już jesteś w swoim raju A nazwa wątku szybko się zdezaktualizowała już dawno
Jaki piękny dywan trawnikowy. Będziemy na spotkaniu nad nim fruwać Jaki rodzaj trawy siałaś? Poleciłabyś?
Ewa777 16:24, 19 maj 2016

Milka napisał(a)

Ewa u mnie to samo i wiesz, w ziemi jakby gąsiennica była, moim zdaniem motyla i ona zjada; powoli nowe idą listki, ale czy będą kwitnąć?

Niektóre pączki są wyjedzone do zera Mocno przycięłam w tym roku tę hortensję, bo chciałam, żeby się lepiej rozkrzewiła, a tu nic z moich planów nie będzie. Może ją przytnę jeszcze trochę, to może puści pączki z innych oczek?
Podejrzewałam raczej ślimaki winniczki, bo chodzą u mnie samopas Może pogrzebać w korze, to znajdę winowajcę?

Dwie drobne ślicznotki
Ewa777 16:29, 19 maj 2016

Sabina76 napisał(a)

Ewko, potwierdzam - Chanel piękna i jak pachnie Na pewno ją gdzieś upchniesz, bo warto

Dzięki Sabinko Więc będę na nią polować

Nie wiedziałam, że mam też takie piękności Ogród lubi mnie zaskakiwać

Ewa777 16:32, 19 maj 2016

Anda napisał(a)
Ewciu, ale piękne trawa, tulipki i w ogóle bardzo soczyście u Ciebie Hortki szkoda. Też myśle, ze to może być jakieś motylkowe dziecię.

A kiedy takie motylkowe dzieciątka wybierają się na posiłki? Może bym je dorwała?
Trawa ma już właściwą gęstość, chociaż ma trochę plam z powodu nierównomiernego nawożenia, ale i tak mi się podoba

Ewa777 16:36, 19 maj 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Ewa, przecież masz pięknie!
Marzy mi się taki zielony dywanik, ale jeszce muszę poczekać. Dopiero 2 tygodnie temu siałam
Zdrówka życzę

Jak już wszystko ruszyło, to jest całkiem całkiem
Twój dywanik też niedługo będzie taki gęsty

Ewa777 16:50, 19 maj 2016

Kasya napisał(a)
tak obejdzonej hortki to nie widzialam...
ale dzisiaj zobaczylam ze moje orliki nie maja ani jednego listka...a 3 dni temu byly...przezyja ? same ladygi z pákami..

trawniczek rewelacja, chyba pojde skosze swoj

Skoś koniecznie Będziemy podziwiać
Też nie widziałam nigdy tak objedzonej hortensji. Na początku myślałam, że ktoś lub coś połamało mi pączki, ale na tych większych liskach widać wyraźnie, że coś żerowało

Czy ktoś zauważył na poprzednich zdjęciach, że czosnki u mnie zaczynają

Anda 16:54, 19 maj 2016

Moje czosnki jeszcze pozamykane, ale ja mam te późniejsze. A na polowanie to bym poszła o różnych porach, może i nawet z latarką.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies