Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 07:03, 28 kwi 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Piwonie mają grube pączki.

To niesprawiedliwe
Ja tez juz chce

Renia, powiedz ze to z zeszłego roku
Ogrodowe skarby 06:59, 28 kwi 2016

Do góry
Mój balkonik jest juz stolik .
Ogrodowe skarby 06:57, 28 kwi 2016

Do góry
Na targach kupiłam 3 trawki evergold

a w poniedziałek skusiły mnie hortki phantom i reszta która widoczna jest na fotce
Ogród dla moich synków 06:50, 28 kwi 2016

Do góry
Marga napisał(a)
mam jeszcze kilka zdjęć

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/

Margo, pięęękne zdjęcia. Przejrzałam na szybko Twoje prace ubiegłoroczne i jestem pod wrażeniem. Powstaje piękny ogród. I łupek widzę, to u mnie też materiał ceniony. Zostaję na stałe! I dziękuję za wizytę u mnie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:06, 28 kwi 2016

Do góry

jeszcze piasku trzeba dowieźć
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:03, 28 kwi 2016

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 05:57, 28 kwi 2016

Do góry
Dzień dobry Wszystkim nowy dzień wstaje

Rododendronowy ogród II. 05:30, 28 kwi 2016

Do góry

Najbardziej biały w pełnym kwitnieniu jest Eskimo i Cunningham's White a najwyższy Album Novum. Kupuj oczywiscie tylko u Ciepłuchy.I jeszcze kolejnosc kwitnienia , najwczesniej kwitnie Cunningha's, potem Peter T, potem Album Novum i to kwitnienie przypada na najwieksze kwitnienie wiekszosci rh a najpóźniej Eskimo.
Rododendronowy ogród II. 05:23, 28 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Bogdzia, Album Novum dobry jest? Szukam dużego, zdrowego o jasnych kwiatach. Ten ma czystobiałe? W pąku różowe czy żółte raczej? Doradź jakiegoś jak możesz. I gdzie tu w naszych okolicach najlepiej po różaneczniki podjechać?

Album Novum zalatuje lekkim fioletem im wczesniejsza pora tym brdziej , potem bieleje. Bielszy od niego jest Eskimo choc na poczatku tez lekki fiolet i nie rosnie tak duzy ja Album jest jeszcze Peter Tigersted't dosc bialy ale w środku żółtym troszke zalatuje, no i Cunningha's White . Najwyższy jednak jest Album Novum. Wstawię ich zdjecia to sobie porównaj.

Co i jak? Nowicjuszka 01:06, 28 kwi 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
ok takie szybkie wypociny, szkoda że mój język pisany nie ogarnia tego, co wymyśli głowa, hmm z rysunkiem pewnie będzie to samo, to ta rabata

Idziemy od prawego rogu, czyli host, wiąza, rodki i... limek jest zbyt dużo. Po wyższym cięciu, tak by górowały nas rodkami w trzecim roku już uzyskasz krzaki 1,5X1.5m. Absolutnie trzy hortki tam wystarczą.
I teraz zamiast brzozy i lawendy ja bym proponowała przesunięcie magnolii, która potrzebuje kwaśnej gleby. Utrzymanie kwasowości na jednym stanowisku jest mozliwe i łatwiejsze niż przeplecione z zasadowym. Druga sprawa, to wystarczy że same brabanty (korzenie są płytko na min. 2-3metry)będą kraść wodę hortkom i rodkom. Wierzba tu będzie kolejną złodziejką. Proponuję dać magnolię wraz z bobo. Potem wierzbę podsadzoną kilkoma kulami buksa, ale nie w rządku, tylko w kompozycji, grupie. Lawenda na tej rabacie będzie miała zbyt mało słońca, bo jak tuje urosną to cała rabata finalnie będzie tyłem odwrócona , twarzą na północ
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:31, 28 kwi 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

Kurdile,ale ty masz łany....
Ile tam masz tych cebul ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:23, 28 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nic mnie nie zaskoczy nawet śnieg 3 maja - jak 4 lata temu gdy sadziłam lawendę CO mi tega zima nie wymroziła to padło wiosną...

U mnie tylko był przelotny grad. Ale współczuję
Na pociechę dzisiejszy widok ogrodu. A miało być wstrętnie, pogoda jednak zmienna była. Wprawdzie w czapce latałam ale przynajmniej bez parasola

Idealnie ,jak zawsze
Tak się zastanawiam,kiedy mi umknęła ta pomarańcz u ciebie...
Anulajda w raju 00:05, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A gdzie schowałaś te borówki? Uwielbiam je może udałoby sie je jakoś przemycić?

Borówki są schowane za tulipanowcem wzdłuż płotu

Coś jeszcze, coś więcej... 23:51, 27 kwi 2016

Do góry
W oczekiwaniu na meble, konwalniki i tysiąc innych rzeczy Przesyłam tulipany z rynku

Moja glebo terapia 23:45, 27 kwi 2016

Do góry
I w tamtym roku wyglądało tak

Na samym tyle rabaty nadal rosną krzewy: żylistek, pęcherznica, jodła, i jeszcze jakieś dwa nieznanego pochodzenia.
Chciałam to jakoś ucywilizować, żeby miało wygląd.
Nic nie jestem w stanie zrobić z wierzbami które nie rosną na mojej działce, i drzewami pod tytułem akacje, jesiony.
Ale krzewy mam zamiar przycinać na rozsądną wysokość a przed nimi chciał bym jeszcze coś dosadzić.
Mam do dyspozycji dwa rododendrony, jedną azalię, dwie hortensje bukietowe i bylinki już tam rosnące floksy, irysy, piwonie, łubiny, michałki, trawy miskanty i liliowce oczywiście hosty Dali już tam nie będzie, mam dla nich inne miejsce.
Każda sugestia jak to rozplanować mile widziana.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:35, 27 kwi 2016

Do góry
Piwonie mają grube pączki.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:35, 27 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj

Śliczne te tulipany
Co to za odmiana te różowe z drugiego zdjęcia?
Przykro mi z powodu strat
Moja glebo terapia 23:34, 27 kwi 2016

Do góry
Ehhh oglądam te wsze piękne ogrody wypieszczone posadzone z godnie z planem i bukszpanowym trendem i mnie zazdrość bierze
Mój zielony mirsz marsz nijak się ma do tego, choć z drugiej strony nie wiem czy do mojego wiejskiego ogrodu pasuje coś takiego.
W sumie to mam jedną długaśną rabatę do przerobienia kiedyś wyglądała tak

Wielkie wyrośnięte krzczyska, kompletnie ją zacieniały pod spodem rosły trochę bylin, trochę jednoroczny w sumie jak to w lecie kwitło to nawet było kolorowo. Niestety ciężko to było utrzymać w nie zarośniętym stanie a wszelka agrowłuknina odpada z racji mojego zamiłowania do przesadzania
Dwa lata temu na jesień postanowiłam zlikwidować ten gąszcz tzn, krzaki zostały wykopane i częściowo przesadzone o dwa metry głębiej co poszerzyło rabatę. Z braku koncepcji jak to ma wyglądać, w tamtym roku nie działo się tam nic ciekawego byliny zostały na miejscu jedynie co to miały więcej słońca. Żeby bardzo łyso nie wyglądało posadziłam dalie.
Ogródek Iwony II 23:33, 27 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka u Ciebie jak zwykle "soczyste" zdjęcia. Miło pooglądać na dobranoc.

Aniu, dziękuję Exotic jeszcze raz
Mimo, że mają je niemal wszyscy Muszę je policzyć. Posadzone są z Quinami, ale te będą później

W tle "Niwaki" czeka na Ewę i Krzysia Krzyś mi go uformuje

Ogród z rzeźbą 23:31, 27 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Po cięciu:

Tak samo wyglądały konwalniki:

Też zostały ścięte. O rehabilitacji lub też ewentualnym zgonie pacjentów poinformuję w stosownym terminie.

Z tego co pamiętam moje konwalniki miały czarne środki,a tu są rude... Ale może odbiją, nie spisuję na straty ani Twoich ani moich... Ta zima była mega słaba dla turzyc...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies