Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

Donia72 23:10, 29 maj 2016

Aniu, czy bodziszki mogą rosnąć na słońcu?
makkasia 12:45, 30 maj 2016

monteverde napisał(a)

cześć świetnie znoszą duże nasłonecznienie i często niedobór wody, gleby piaszczyste, ubogie, ale w dobrej też pięknie rosną, są bezproblemowe, dobre do zadarniania niektóre gatunki

Dziękuję bardzo Kupiłam po raz pierwszy w tym roku kilka odmian i jedne mają się lepiej drugie gorzej ale wszystkie żyją i kwitną
Donia72 15:55, 30 maj 2016

No i mam odpowiedź muszę je sobie kupić
Pszczelarnia 16:09, 30 maj 2016

Piękny ten Renarda. Kiedy się dzieli bodziszki? W sierpniu będzie OK? Bo go mam i widzę, że piękny.
07_Rene 21:04, 30 maj 2016

monteverde napisał(a)

pokaż zdjęcie jak możesz
bodziszek Renarda

Wrzuciłam u siebie, ale chyba nie widziałaś. W razie czego usunę, bo nie chcę Ci wątku zaśmiecać. Dałabym sobie rękę obciąć, że jak go kupowałam był taki jak na Twoim zdjęciu, prawie biały z wyraźnymi żyłkami.
A teraz jest taki

monteverde 21:06, 30 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Piękny ten Renarda. Kiedy się dzieli bodziszki? W sierpniu będzie OK? Bo go mam i widzę, że piękny.

Pszczółko wszystkie takie chabazie jak bodziszki, czyściec, astry nowobelgijskie i inne dzielimy w kwietniu ale ja dzielę jak mnie za dużo się rozpanoszy, teraz możesz też
Maigold
monteverde 21:12, 30 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Wrzuciłam u siebie, ale chyba nie widziałaś. W razie czego usunę, bo nie chcę Ci wątku zaśmiecać. Dałabym sobie rękę obciąć, że jak go kupowałam był taki jak na Twoim zdjęciu, prawie biały z wyraźnymi żyłkami.
A teraz jest taki

Reniu on trochę podobny do Magnificum ale cosik za jasny może stworzyłaś nową odmianę
monteverde 21:16, 30 maj 2016

Donia72 napisał(a)
No i mam odpowiedź muszę je sobie kupić

Doniu są bardzo wdzięczne i jak lubisz kolor w ogrodzie to kupuj a może kiedyś będziesz w moich stronach to wpadaj u mnie się rozrastają więc mogę się z Tobą podzielić
07_Rene 21:18, 30 maj 2016

monteverde napisał(a)

Reniu on trochę podobny do Magnificum ale cosik za jasny może stworzyłaś nową odmianę

Podejrzana sprawa Nie żeby mi się nie podobały, ale nurtuje mnie to jak to sie stało. Kupiłam jedną sadzonkę i od razu w środku lata podzieliłam na trzy, wszystkie żyją, ale kwitną tak jak pokazałam.

To chyba nie magnificum. Mój jest niziutki (chyba że jeszcze nie nabrał masy) i ma mniej postrzępione liście.
monteverde 21:28, 30 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Podejrzana sprawa Nie żeby mi się nie podobały, ale nurtuje mnie to jak to sie stało. Kupiłam jedną sadzonkę i od razu w środku lata podzieliłam na trzy, wszystkie żyją, ale kwitną tak jak pokazałam.

To chyba nie magnificum. Mój jest niziutki (chyba że jeszcze nie nabrał masy) i ma mniej postrzępione liście.

Reniu napisałam, że podobny ale to nie on a w ogóle masz Renarda? może Ci podesłać? bliżej jesieni?