oj na razie już chyba nie, mam chęć oczywiście ale czasu brak, odchwaszczam moją drugą część ogrodu, zrypana codziennie przychodzę a betonowanie to nie obowiązek tylko przyjemność
kule zalewasz i taka wychodzi, takie tylko zdjęcia mam, niestety już po zalaniu
Magnolia JH Kern wyjątkowo słabo jak na tą pore jednak z drugiej strony to dobrze bo niewiele kwiatów będzie uszkodzonych przez mróz
Pisardi czy Nigry nie wiem ? Przekwitają
a Amanogawy się szykują
dzięki temu zdjęciu poczułam się w środku ogrodu z murem
jak zaczną Ci kwitnąć powojniki, które Irenka polecała Ci po nim puścić to ja proszę o takie samo ujęcie
Ja od siebie też widzę ośnieżone góry Paula A zimno takie, że w ogóle mi się nie chce na wieś jechać by coś robić w ogródku. Nawet mi się za bardzo nie chce do szkółek zaglądać, ale widziałam wczoraj Twoje berberysowo/lipowe super zakupy - idę zobaczyć, czy już posadzone
kilka fotek sprzed niedzieli jeszcze było słoneczko
czosnek karatawski już niedługo zakwitnie mam 2 rh Pumucki a zakwitł tylko 1 kwiatek nie wiem czemu
Wejściowa jak rozrosną sie selserie ze stożkowej to zastąpią wrzosy. Niestety uzupełniam je co roku nowymi bo chorują chba nie mogę utrzymać tam odpowiedniego Ph
FC cały czas wyglądają jak martwe ale w środku są zielone.
Niemniej królują na tej rabacie na razie Exotici Emperor
Mam nadal, moja to igel, ona bardziej do cienia, ewentualnie półcień. Rośnie w kępie, nie rozłazi się. U mnie ciągle dzielona, więc nie ma szans na większe kępki. W tym roku już jej chyba odpuszczę Niestety tej wiosny nie wygląda ładnie, ale puszcza już młode, więc liczę że będzie ładna
No właśnie u nas też na kolejne dni przelotny deszcz prognozują, tak że liczę na to, że mi się trawka szybko zazieleni A póki co .. zieleń innej natury
Rh wciąż trochę słabe, ale dokarmiam je recepturką Bogdzi, mam nadzieję że poskutkuje i zrobią się bardziej zielone. Za to lariski ogromniaste porosły, zobaczymy co pokażą w sezonie
A to moja ulubiona świeżutka Tam gdzie puste placki posadzone są hakone.
I takie tam :
Najbardziej zmartwil mnie trawnik z przodu (dziury już pomijam) nasiało się pełno mleczy i taka jaśniejsza trawa to chyba chwastnica wyglada to tragicznie: