Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 18:42, 17 maj 2016

Agcia napisał(a)
Jeśli pomiędzy różami to równo w poziomie-raz róża raz molinia. A jeśli chodzi o przód czy tył to ja bym molinie dała na przód bo kwiaty ma niezbyt ozdobne, kwitnie wcześniej niż róże więc tła i tak by dla nich nie tworzyła. A tak jest niska a róże będą wybijać wyżej kwiaty. Na niektórych stronach piszą, że Lavender Ice może być wyższa. Niektóre moje rabatówki niby niskie a bicze wypuściły na prawie metr.
Poza tym, róże od dołu nie wyglądają dobrze więc ładniej będzie dać im skarpetki

Agatko, dziękuję za głos. Jakoś tak intuicyjnie też się skłaniam do tej opcji, żeby trawy dać z przodu. Jeżeli molinia brzydko kwitnie to może będę jej wycinać kwiatostany. W ogóle to jestem ciekawa, jak to połączenie kolorystycznie się sprawdzi, bo ten pomysł trochę przypadkowo wyszedł. Lilioworóżowe kwiaty Lavender i pstrokata molinia, hm w wyobraźni mi pasuje. Co myślisz?
Zana 18:50, 17 maj 2016

Póki forum chodzi, to może wrzucę kilka zdjęć z niedzieli.

Tiarelle na hostowej rozkwitły, trochę bardziej ubogo niż w ubiegłym roku, ale wiosną były ścięte do zera:

Zana 19:01, 17 maj 2016

Iryskowo rozkwitło na dobre (znalazłam nazwę, to irysy Velvet Carpet):

Zana 19:12, 17 maj 2016

Czosnki wszyscy mają, mam i ja:

lojalna_ 19:32, 17 maj 2016

Irysy masz przecudnebpiekny kolor ...ja mam białe ale moze wymieszam dwa kolory ? Albo nie posadze osobno taki kolor

Kupiłam dzis znowu ten preparat na mszyce, przedziorki z Substrala jak przestanie łac to pryskam.
Zana 19:42, 17 maj 2016

Jola, też mi się te iryski podobają. Bardzo się rozrosły w tym roku, jak kupowałam dwa lata temu (przez internet) to takie mikrusy były, że nie chciało mi się wierzyć, że w ogóle kwiaty kiedyś zobaczę. I tak wsadziłam, na zasadzie: a niech rosną.
Zana 19:45, 17 maj 2016

I jeszcze nowe wieści z hostowej, zamęczę Was tą rabatą, ale własnie teraz ona się najszybciej zmienia. Co tydzień widać zmianę:

Zana 19:49, 17 maj 2016

Great Expectations

Mysie uszka:

Pawlus 19:53, 17 maj 2016

Hostowa zachwyca.Bardzo klimatyczny zakątek.
Zana 19:55, 17 maj 2016

A to serduszka, która niezwykle wytrwała jest. Nie pasowała mi tam, nie miałam jej gdzie przesadzić i wyrywałam ją już dwa razy, a ona uparcie odbija. No cóż, skoro taka twarda z niej sztuka, to chyba zostanie:

W tym roku dosadziłam na tej rabacie miniaturowe tawułki Moulin Rouge, takie mają na razie liście: