Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:39, 19 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

I cieszę się, że mam nawadnianie bo bez wysiłku ogród jesienią pięknieje

No a fotki z nawadniania gdzie? Dziś to już musztarda po obiedzie, bo nawadnia się prosto z nieba nawet u mnie Ale u mnie jakoś nic nie pięknieje jesiennie, więc fotki z Twojego pięknienia proszę

Aguś fotki nawadniania były teraz trudno uchwycić bo o 4:00 zraszanie aż tak Cię nie lubie aby się nad ranem zrywać do robienia zdjęć
Aga i Srbek Nowe zdjęcia ogrodu dopiero w weekend... Wracam ok 18, spacer z psem, obiado-kolacja i już noc...
Wczoraj przeczytalam , że bedzie padać to o 20:00 w ciemnościach dwa worki nawozu wysypałam na rabaty....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:37, 19 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Marzenko, masz rację - graby by tu pięknie wyglądały
Ja nie lubię bambusów.

ale masz fajnie z tym nawadnianiem Zazdraszczam

Tess dobijasz mnie Jak M wytłumaczyć, że te wielkie bambusy, ktore targal i wkopywal ma teraz wyciepać???

Przegapiłam ten post

Przecież post wyżej napisałaś, że nie lubisz ich
A nie możesz im (bambusom) jakoś "pomóc", żeby uzasadnienie ich usunięcia było?

Tess jak pomyślę jaki koszt.... To wolę dla nich inne miejsce znaleźć już wykoncypowalam za płotem tylko przez zimę przemyślę z której strony
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:36, 19 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Aż Ci współczuje tego sadzenia takiej ilości cebul. Ja w ciągu ostatnich dni dałam radę posadzić tylko 100 czosnków, 50 tulipanów, 30 szafirków i 30 krokusów, no i mam dość Czekam na następną dostawę i modlę się o dobrą pogodę na weekend

Anitko zwykle wkopywanie sprawia mi olbrzymią przyjemność nie lubię lko wykopywać, czyścić, przechowywać, sortować kolorami.... Dlatego w tym roku nie wykopałam...
Kupiłam wczoraj szpikulec do sadzenia cebul, zobaczę czy to urządzenie się sprawdzi ????
Zrobię fotkę tego ustrojstwa

Marzenko, tylko cebule czosnków są sporej wielkości, więc nie było wyjścia, jak kopać rów na głębokość szpadla. Ale najgorsze mam już za sobą. Z tulipanami, krokusami i szafirkami pójdzie już łatwiej.

Anitko ja myślę, źe teraz o sadzeniu tak przyjemnie myślę.... Bo jak w sobotę posadzę to chyba nie podniosę się do wiosny.... Wolę nie liczyć ile już mam a jutro Marta mi 120 dowiezie....
Cyba mam na chwilę obcna podobna ilość cebul jak stron....
Dobilam się krokusami, szafirkami i Irysami....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:32, 19 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tess jeszcze nie są kulkami, bo je w tym roku jeszcze ostro nie cięłam. Mam miniaturową laurowiśnię gajo o kulistym pokroju, zamierzm ją formować w kule

Dzięki, tak się domyslałam U Evchen własnie taką polecałaś.
Choć na zdjeciach nie zlokalizowałam
Miłego dnia

Tess laurowiśnia gajo, rosną 4 szt obok siebie. Jedną wzięłam w kółeczko.

W ubiegłym roku miały może 15 cm, w tym ponad 30-40 cm. Ponieważ już się fajnie zaaklimatyzowały w przyszłym roku mocno je pociacham
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:30, 19 wrz 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko pokarz to ustrojstwo koniecznie, może też sobie kupie bo czeka mnie wielkie sadzenie. Otrzymałam @ przed chwilą że jutro będę miała przesyłkę

Ania coś podobnego do pokazywanego dzisiaj prze pz Danusie. Zjem i zrobię fotkę
Dla Malkul też
Zielony galimatias 11:42, 19 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Boguś - już lecę zobaczyć u Ciebie.. Ty miałeś też chyba tuje kolumnowe?.. ile urosły tego roku?
Madżenka.. myślałam, ze już nerw Ci puścil i nie zajrzysz...Zobacz proszę na pytania pod projektem Gosiaka...
Tessi - świnie w kosmosie powaliły mnie na kolana
Ja naprawdę mam nadzieję, że ten sumak czy cokolwiek tam jest zapuści korzenie... i założy rodzinę wielopokoleniową
Dianko wróciłaś po dłuższej przerwie... Witaj znowu

Witaj moje kolumnowe urosły ok. 30 cm. ale znacznie się pogrubiły po ubiegłorocznym przycięciu, w tym roku na początku września wyrównałem ok. 15 cm.jeszcze są prześwity ale w przyszłym roku ich nie będzie. pozdrawki
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 06:49, 19 wrz 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Tutaj raczej typowo ogrodowiskowo
KULKI BUKSZPANOWE

[img

Jak oni to podlewają???? U mnie po jednym upalnym dniu wszystko mdleje.... Czy stosują donice z nawadnianiem???? Nie wydaje mi się....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:43, 19 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Aż Ci współczuje tego sadzenia takiej ilości cebul. Ja w ciągu ostatnich dni dałam radę posadzić tylko 100 czosnków, 50 tulipanów, 30 szafirków i 30 krokusów, no i mam dość Czekam na następną dostawę i modlę się o dobrą pogodę na weekend

Anitko zwykle wkopywanie sprawia mi olbrzymią przyjemność nie lubię lko wykopywać, czyścić, przechowywać, sortować kolorami.... Dlatego w tym roku nie wykopałam...
Kupiłam wczoraj szpikulec do sadzenia cebul, zobaczę czy to urządzenie się sprawdzi ????
Zrobię fotkę tego ustrojstwa
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:41, 19 wrz 2012

Do góry
Dziekuję odwiedzającym za bycie na bieżąco i pozdrowienia: Ania Asc, Evchen, Ginger
Zielony galimatias 23:07, 18 wrz 2012

Do góry
Boguś - już lecę zobaczyć u Ciebie.. Ty miałeś też chyba tuje kolumnowe?.. ile urosły tego roku?
Madżenka.. myślałam, ze już nerw Ci puścil i nie zajrzysz...Zobacz proszę na pytania pod projektem Gosiaka...
Tessi - świnie w kosmosie powaliły mnie na kolana
Ja naprawdę mam nadzieję, że ten sumak czy cokolwiek tam jest zapuści korzenie... i założy rodzinę wielopokoleniową
Dianko wróciłaś po dłuższej przerwie... Witaj znowu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:10, 18 wrz 2012

Do góry
Po chwastach juź śladu nie ma !!!
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:08, 18 wrz 2012

Do góry
Diana zakupu megawspaniałe!!! Ja bym ze dwa krzesła na dachu przywiozła

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:03, 18 wrz 2012

Do góry
Sprawdź ten spirytus Miałaś być nieobecna dzisiaj a jednak jedną ręką piszesz
Całkowicie sie z Tobą zgadzam, że liściaste tworzą ogród i szybko rosną. Dlaczego w polskich ogrodach tak mało drzew lisciastych??? Tuje, tuje, tuje wszędzie jak oko wykol....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:38, 18 wrz 2012

Do góry
Ja jestem jak zwykle na bieżąco nawet gdy się nie wpisuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 18 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Nadrabiam............nadrabiam............nadrobiłam

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:36, 18 wrz 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
A gdzie nowe fotki z ogrodu?szkandal

Bogda trzeba zdązyć wyjść do ogrodu przed zmrokiem....
Nic nowego sie nie dzieje ... Dopiero w weekend ... Obiecuję .....
Zimozielony ogród przy białym domu 21:34, 18 wrz 2012

Do góry
Kula moja wymarzona.....
BOMBA w stali
Zielony galimatias 21:32, 18 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
O, ja jestem za brzozami
One wszędzie same się sieją, to w razie, jakby ktoś się czepiał, można udawać "świnie w kosmosie" i twierdzić, że same się wysiały

Wysieją się nawet w równych odstępach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:30, 18 wrz 2012

Do góry
Normalnie dzisiaj nie nadążam U Danusi, GabiK, Sebka a teraz do zimozilonego muszę biec
Sebek gratuluję ale miałeś super dzień!!!
Pamiętaj kto Ci karierę medialną przepowiedzial o autografie dla Madżenki nie zapomnij ):
A do siebie to chyba nie wracaj bo spokojnie ulicą nie będziesz mógł przejść..... Celebrytą zostałeś
Miniaturowy ogródek 21:24, 18 wrz 2012

Do góry
GabiK gratulacje takiej wizyty . Szkoda, że Ciebie nie było...
Będe czekać na emisję z utęsknieniem

Ogród wypięknial i dojrzewa. A kontrast dla sąsiedztwa jest nie do wytrzymania a już dzisiaj z TV to sąsiedztwo chybprawdziwy wstrząs przeżyło Może vateriankę podeslać????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies