Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 12:42, 26 kwi 2016

Do góry
Phantomka - jeśli płożące to pewnie chodzi o jałowce płożące, u siebie mam odmianę Schlagier.

A teraz wiosennie, choć ostatnie dwa tygodnie to pogodowe rozczarowanie. Udało się jednak złapać trochę słonka, mimo ciągłego zimna.

Bawarka 12:42, 26 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Wiecie co? Znajac siebie, teraz za kazdym razem patrzac na moje kiku, bede myslec o ...plackach ziemniaczanych

Zapiera dech! Na dodatek dzieciaki od niej masz
I inne magiczne spotkania ze zwierzątkami też
Bawarka 12:40, 26 kwi 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

A prosze bardzo, jako ze i w wiadomosciach prywatnych kilka osob jest zainteresowanych, pokaze tutaj

to caly komplet, czesc glowna-motor, pojemnik-szklanka i nakladka z nozami

Sok z pokrzywy w tle Jablko dla kolorku

myjemy, a raczej pluczemy pod biezaca woda tylko te dwie czesci, bez zbednego szorowania, tysiaca czesci, zakamarkow itp itd i uciazliwych czynnosci.

wrzucam cale owoce, warzywa, razem z pestkami i skorka.

Widzialam wczoraj w reklamie sklepu Lidl ze bede mieli i to w fajnej cenie, troche inne niz moje, bardziej takie coool

No świetny!!
Tyle juz mam różnych sprzętów, ale się skuszę, może w L. upoluję
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:38, 26 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Moja nowa rozyczka wyglada tak

co wrzucic jej do dolka oprocz bananow?

i skalniaczek tym razem ogrodowa prspektywa, robi sie coraz ladniejszy, jeszcze troche przy nim pokopie

dzis u nas zimno brr, slonko sie wprawdzie pokazalo ale 5° to troche za zimno, moze jeszcze sie ocieplo choc ciutke. No ale wlasciwie to ja mam cala chalde prasowania wiec moze i dobrze, ze zimniej dzis

Śliczna i dorodna sadzonka skalaniak tak ruszy, że zaraz kamienie zakryje; a rozdrabniarka monstrum!
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:36, 26 kwi 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
mrozu nie ma tylko snieg pada i takie kulki, jakby styropian
co chwile slonce i snig i tak na przemian
tak bylo o 11, no i przy okazji macie widok z mojego okna w pracy

U mnie było identycznie w niedzielę, ale potem już słońce, tylko zimno i tak do dziś.
Ciasto apetycznie brzmi, ja robiłam sernik, wylazł z formy, ale smaczny był
"W kolorze blue" 12:30, 26 kwi 2016

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja nie, ja się do niego nie przyznaje. Wstyd na "dzielni" jak z nim idę. M sobie kupił z córką, na kryzys wieku średniego

Oko w końcu pocieszyłam, ale proszę częściej i więcej
koty i psy, no niesamowite są
Lifting starego ogródka 12:28, 26 kwi 2016

Do góry
Napisałam posta i mi go zjadło... hmmm..
to jeszcze raz

Dziękuję za miłe słowa. W tym roku już nie ma tylu zmian bo robota idzie wolniej, ale za to ciągle do przodu i to się liczy

W niedzielę byłyśmy z mamą w szkółce i kupiłyśmy ładną trzmielinę dla niej. Zobaczcie, jaki ma prosty pieniek. Fajna, nie?

Kupiłyśmy też kosodrzewinkę do japońskiego i w sumie to mi brakuje już tylko żwiru, żeby ten fragment skończyć, bo dziś mają przyjść zamówione miskanty. Musimy szybko wybrać jakiś żwir i skończyć to, bo karłowe rh, które tam będą zaczynają już kwitnąć

Od siebie wykopałam 3 carexy. Evergoldy na jasnym żwirze to pomyłka - były prawie niewidoczne a do tego zasłaniały je żurawki black taffeta, które były już trzy razy wyższe od nich Podzieliłam je na 12 sadzonek i obsadziłam nimi bukszpanową kulę mamy Modlę się teraz, żeby się przyjęły

Na koniec tulipany naszej cioci, wszyscy mają tulipany to nie będę gorsza
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:28, 26 kwi 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Tu ma powstać rabata (odzysk trawnikowy).

Jest tam posadzona brzoza purpurowa,(po środku prawie) na obrzeżu 5 róż New Dawn (różowe, pnące), po lewej stronie jest klon, a z tyłu za rabatą rosną cyprysiki.
Dzisiaj po prawej stronie posadziłam rododendron, ten kwitnący, jest tam w dobrym miejscu (na zdjęciu jeszcze nie ma go)

Chciałabym tam z tyłu dać co najmniej 5 miskantów, a na obrzeżu (przed różami ) lawendę. Nie mam pomysłu na środek.
Do zagospodarowania są dwie tawułki biała i różowa, kilka host, może hortensje, albo nie wiem co jeszcze ?

Wolałabym aby tam nie było bylinówki, wolałabym coś zielonego, ale co?

Może azalie japońskie lub tawuły formowanie w poduchy, są zimozielone
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:24, 26 kwi 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dla zainteresowanych, to jest gęsiówka pełna wieloletnia. Nie znika na zimę, jest zimozielona.

Prześliczna i same zalety, niestety moja ziemia już nie ma wolnych miejsc
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:23, 26 kwi 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Kocham taką wiosnę
Co to za magnolia na ostatniej fotce?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:20, 26 kwi 2016

Do góry
rabatka vanejkowa

silver dollarowa

i widok na najwiekszy trawnik, rano jest w cieniu
W Kruklandii 12:20, 26 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Lubię te Twoje zdjęcia
Masz tak czyściutko, że strach robić foty u siebie.
A ślimaki też już mam
Buźka.
Ogrodowe skarby 12:18, 26 kwi 2016

Do góry
W niedzielę na Targach ogrodniczych Gardenia odbyło się spotkanie z dziewczynami z O. Było bardzo sympatycznie miło i wesoło

Cieszę się że mogłam poznać tak sympatyczne osoby

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:17, 26 kwi 2016

Do góry
ambrowiec tylko pąki

rododendron winterpurpur
Ogród - Azyl Amatora 12:13, 26 kwi 2016

Do góry
Robertop napisał(a)
Jeszcze dużo tulipanów w pąkach:

Te na ostatniej fotce to??? Cudne liście, takich okazów szukam
Spotkanie mieliście udane, u Bogdzi fotki obejrzałam
Czasem słońce czasem deszcz 12:12, 26 kwi 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Moje queen też jeszcze w lesie ale są i inne- co prawda mało ale kolor intensywny

I inne kolory w ogrodzie

Ewa jaki masz ładny trawniczek
I trzmielinka ok., moja bardzo zmarzła zimą i odbija w końcu.
O....! 12:10, 26 kwi 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Haniu, no magnolie ( mam ich trzy sztuki) oczywiście traktuję odpowiednimi nawozami zakwaszającymi, ale bez przesady...właśnie zakwitła chyba Susan, zaraz daję fotkę, zerknij czy to ta ?

Agania i Rene, dzięki za 'kciuki', zakwitła chyba Susan... a kamień też lubię szalenie w ogrodzie...

magnolia Susan ( ? ) w oddali

a na murze widać rozpiętą na linach glicynię, cieszę się, bo właśnie dzisiaj zauważyłam, że ma sporo rozwijających się kwiatostanów ( w ubiegłym roku wytworzyła dokładnie trzy...)

Och te widoki są boskie glicynia na murze super pomysł, pamiętaj o cięciu 2 razy w roku; co do magnolii, to będzie Susan, śliczna....a ta biała nie jestem pewna, niektóre tak są podobne, ze można się pomylić.
Podmiejski ogródek 12:10, 26 kwi 2016

Do góry

Kolejne podejście. Lepiej już raczej nie będzie, chyba żebym zrobiła projekt w jakimś programie, a na to się nie zanosi.

Ponumerowałam od nowa nasadzenia - moje pytania dotyczą jedynki na nowym rysunku. Jeszcze raz załączam zdjęcia tego miejsca:

Dla porządku dodam, że w najbliższym czasie nie planujemy przerabiać ścieżek ani tarasu, dlatego na razie plan jest taki:

Jak widzicie, ścieżka od podjazdu nadal biegnie przy samym domu, w związku z czym nie ma rabaty nr 9, a 1 jest większa.

Zaproponowałam główne nasadzenia:

1 - świerki (są)
2 - bez (jest, chociaż ciągle się waham - zdecydowanie brak mu tam światła)
3 - jaśminowiec (na zdjęciach go nie widać, ale już rosną tam dwie małe gałązeczki, które ocaliłam ze starego krzewu)
4 - nie wiem - jakaś wysoka irga? ostrokrzew?
5 - dwie sosny, które w tej chwili rosną koło lipy na miejscu przyszłego trawnika
6 - rododendron - w tej chwili rośnie przy samej ścieżce (widać go trochę na drugim zdjęciu); boję się go przesadzać, ale jeśli ma być nasadzenie piętrowe - nie ma rady
7 - irga płożąca (przyznaję się - już zamówiłam odmianę Streib's Fielding
8 i 9 - nie wiem, tam powinny być krzaczki ok. 1-1,5 m wysokości; na berberysy, trzmieliny za ciemno, irgi nie lubię.

No - postarałam się. Grzecznie proszę o rady
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies