Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 17:12, 29 maj 2016

Doniczki Wam pokażę, bo chyba fotek nie było

Pluszakowa 18:02, 29 maj 2016

Szaleństwo z doniczkami

A z Rh to chyba i susza w zeszłym roku im nie pomogła ani zimna wiosna z przymrozkami. Czy dodatkowo coś im szkodzi trudno powiedzieć może nic takiego i w tym roku się pozbierają. Pozostaje na to liczyć.

U mojej mamy wcześniej kwitnące Rh wyglądały gorzej te później już lepiej. Magnolie odwrotnie lepiej kwitły te wczesne a późniejsze gorzej przez przymrozki.
lindsay80 18:04, 29 maj 2016

lindsay80 18:17, 29 maj 2016

Pluszakowa napisał(a)
Szaleństwo z doniczkami

A z Rh to chyba i susza w zeszłym roku im nie pomogła ani zimna wiosna z przymrozkami. Czy dodatkowo coś im szkodzi trudno powiedzieć może nic takiego i w tym roku się pozbierają. Pozostaje na to liczyć.

U mojej mamy wcześniej kwitnące Rh wyglądały gorzej te później już lepiej. Magnolie odwrotnie lepiej kwitły te wczesne a późniejsze gorzej przez przymrozki.

Masz rację, na pewno i susza i przymrozki kwietniowe miały tu znaczenie. Może właśnie to jest powód, że pąki CW zbrązowiały, były w czasie tych przymrozków w dużo bardziej posuniętym stadium rozwoju niż u NZ.
lindsay80 18:23, 29 maj 2016

Niebieskie irysy zaczynają kwitnąć, na tle świeżych przyrostów u serbów ślicznie się prezentują

Czosnki przekwitają na brzozowej, a z boczku efekt weekendowej pracy eMa, placyk pod huśtawkę

Ostróżki dadzą czadu

babka 18:35, 29 maj 2016

Lubię Rh ale u innych, mojego zamordowałam w tym roku i już ich ich u siebie. Walczyłam dzielnie z chorobami, jak się pozbyłam jednej to następna właziła. Najbardziej zaszkodziłam obsypując kamykami właśnie. Bogdzia wypowiedziała się, że kamiemienie sio bo to dla rodków zabójcze i tak się stało. Opryski zelazem i innymi preparatami niewielki odniosły skutek nawet jak już go przesadziłam w inne miejsce. Może i bym go wyprowadziła na prostą ( wiosną jakby lepiej liście wyglądały) ale na myśl o dalszej mordędze zniechęciła mnie na dobre.
Ty masz kilka egzemplarzy, warto powalczyć.
Donice masz czaderskie, piękne kopozycje.
A tak w ogóle przyszłam zameldować, że Green Jewel dostałam też takie malusie ale ładnie zakorzenione sadzonki w sporych doniczkach. Powinny się ładnie rozbujać
Efffa 19:28, 29 maj 2016

Czyli kora na tych rabatach? czy tylko poodsuwasz kamienie?
lindsay80 19:31, 29 maj 2016

babka napisał(a)
Lubię Rh ale u innych, mojego zamordowałam w tym roku i już ich ich u siebie. Walczyłam dzielnie z chorobami, jak się pozbyłam jednej to następna właziła. Najbardziej zaszkodziłam obsypując kamykami właśnie. Bogdzia wypowiedziała się, że kamiemienie sio bo to dla rodków zabójcze i tak się stało. Opryski zelazem i innymi preparatami niewielki odniosły skutek nawet jak już go przesadziłam w inne miejsce. Może i bym go wyprowadziła na prostą ( wiosną jakby lepiej liście wyglądały) ale na myśl o dalszej mordędze zniechęciła mnie na dobre.
Ty masz kilka egzemplarzy, warto powalczyć.
Donice masz czaderskie, piękne kopozycje.
A tak w ogóle przyszłam zameldować, że Green Jewel dostałam też takie malusie ale ładnie zakorzenione sadzonki w sporych doniczkach. Powinny się ładnie rozbujać

Ja jeszcze się nie poddaję, spróbuję powalczyć o te rodki, szkoda, że Tobie się nie udało - to piękne rośliny.

Green Jewel urosła bardzo dużo od soboty, zobaczysz, że Cię mile zaskoczy.
Jeżówki chyba tak mają, jak patrzę co się stało przez ten tydzień z bezodmianową różową to w szoku jestem, wszystkie podzielone przeze mnie w kwietniu Butterfly Kisses to samo, niektóre już nawet kwiatki wypuszczają.
Za miłe słowo o donicach dziękuję
lindsay80 19:32, 29 maj 2016

Efffa napisał(a)
Czyli kora na tych rabatach? czy tylko poodsuwasz kamienie?

Czytałam kiedyś, że najlepiej, żeby była goła ziemia, więc nic tam nie będę im dawać.
nawigatorka 20:04, 29 maj 2016

Widzialam ostatnio te plecione doniczki w sklepie i widze ze na forum staly sie popularne.ostrozki piekne i brzozowa wymiata