Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 22:00, 16 maj 2016

Do góry
tutaj żurawki przezimowały, ale są mikruski niewidoczne bez lupy...

do posadzenia czekają marcinki...
Moja bajka 21:58, 16 maj 2016

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:56, 16 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Syla a jakie to trawki w gabionie???

Posadziłam carex everest ... Wiem o nich tyle , że wpadły mi w oko Mam je jeszcze w czarnych donicach ..

W cieniu - zacieniona 21:56, 16 maj 2016

Do góry
...drugi rok limek z patyczków...
Ogród z koniczynką 21:54, 16 maj 2016

Do góry
w miejsce wymarzniętych żurawek ponownie posadziłam następne oraz szałwię omszoną...

teraz trzeba czekać, by roślinki się rozrosły...

muszę przystrzyc bukszpan...

niezawodne bratkowo...
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:54, 16 maj 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Wczoraj wypatrzyłam na innym forum judaszowca kwitnącego tak samo jak twój. Więc to na pewno on.
A ja nabyłam wczoraj powojnika Pink Swing. Miałam nie kupować, ale miejsce się znajdzie a on taki śliczny. Jak twoje się sprawują? U mnie podmarzł Stolwijk Gold, odbija jedna marna gałązka. Kwiatów nie będzie
Kupiłam jeszcze Rose de Resht. Masz?

Jolu wiem, tak to on nareszcie, dobrze, że te kwiatki w końcu pokazałPink Swing podobny do mojego Markham's Pink ta sama grupa Atragene bez problemowy mój Stolwijk ok ładnie kwitnie cofnij się troszkę to zobaczysz zdjęcia, a Rosa de Resht ma Mała Mi z tego co pamiętam, świetna róża dobrze, że ją kupiłaś ja mam Reine des Violettes ale miała być de Resht, nie ta mi przysłali
Ogród, mydło i powidło. 21:54, 16 maj 2016

Do góry
Udało mi się kupić haczyki w ludzkiej cenie 0,25zł w sklepie metalowym więc wstawiam jak się w garaży urządziłam - mam nadzieję że teraz już nie będę miała problemów ze znalezieniem narzędzi .

Wstawiam jeszcze serduszkę na prośbę Kasi, bo wzbudziła spore zainteresowanie.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:54, 16 maj 2016

Do góry
a na targu byly jeszcze takie rozne cudenka potrzebne do strojow

taka torebeczke do fartuszka chce sprobowac sama uszyc. Obfotografowalam ja z wszystkich stron
Moja bajka 21:51, 16 maj 2016

Do góry
poęczę nimi jeszcze, bo kiedy jeśli nie teraz?

Powolutku zaczyna rh kupiony podczas wizyty u Gosiaczka w zeszłym roku. Niestety zgubiłam karteczkę z nazwą.

uwielbiam go także za pokrój - taka fajna, zwarta kuleczka
Problemy z tujami 21:50, 16 maj 2016

Do góry
Witam,

Proszę o zdiagnozowanie moich tujek.
Posadzone były w zeszłą jesień z doniczek, ze szkółki.
Po zimie coś zaczęło się z nimi niedobrego dziać. Teraz wyglądają tak jak na zdjęciu, gałązki są powyginane, takie bardzo miękkie, niektóre tracą kolor, blakną i usychają. Na jesień dostały nawóz jesienny do iglaków, a teraz zostały spryskane topsinem. Pomiędzy tujami rozciągnięta jest mata przysypana korą.

Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu.
Z góry dziękuję za wszelkie rady
Ogród z koniczynką 21:47, 16 maj 2016

Do góry
Zrobiłam kilka fotek w ogrodzie...
Jaszczurka wygrzewająca się w słoneczku...na świerku...

w poprzedniej "Mai w ogrodzie" podejrzałam domki i zrobione...

i zawieszone...

a tu oko Wielkiego Brata...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:47, 16 maj 2016

Do góry
admete napisał(a)
[img size=640x

Co Ja czytam nowy aparat Masz ? Super będzie jeszcze więcej pięknych widoków
Ogród, mydło i powidło. 21:45, 16 maj 2016

Do góry
Kasztanek jarzębolistny, heptakodium chińskie.

Azalia Gibraltar.

Czosnek zaczyna
Blyxa i elipsa 21:44, 16 maj 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
anbu. Kubo i Marga - cieszę się z Waszej wizyty

Informacje o tulipanach bardzo cenne - zgadzam się. pewnie wrócę do nich za rok żałując, ze nie podjęłam bardziej drastycznych kroków (dziś eksterminowałam te zarażone).

A odnośne inspiracji - lubię oglądać zdjęcia I desperacko szukam jak uatrakcyjnić dzieciom nieużywaną huśtawkę

Dziś pracowity dzień choć mało fotogeniczny.

Przycięłam berberysy (trochę późno ale najpierw nie mogłam się zdecydować na jaką wysokość a następnie nie miałam czasu).

Pierwszy kwiat piwonii

Miały być trzy białe kule na tle czerwieni. Pierwszy krzaczek kwitnie we wszystkie strony, tylko nie do obiektywu. Drugi ma pąki ale nie kwitnie. I weź tu człowieku coś zaplanuje

Dzisiejszy prezent

pięknie wszystko wygląda, nawet to co nazywasz nieprezentacyjnym cieszy oko

a te białe kwiatki to co to jest, bo jeśli osteospermum to ślicznie się rozrośnie i zrobi się ładną kulką
Fajnie masz te trzmielinki
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:42, 16 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U Ciebie, Aniu, ogród w kwiatach z każdej strony, i na górze, i na dole. A jakbyś miała stodołę, to i po stodole by kwitły! Pozdrawiam, a deszcz u mnie ma być do środy, a jak będzie? Zobaczymy.

Haniu za pewne by kwitły u mnie cały dzień padało, teraz jest tylko 8 st. to pewnie ta Zośka pomidory kwitnące trzymam w domu i czekam na ciepełko
Haniu jarzmianki zaczynają kwitnienie pierwszy kwiatek Tobie daję
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:41, 16 maj 2016

Do góry
Sylwuś zobacz jak naparstnice od Ciebie szaleją . W ogóle wszystkie roślinki co mi dałaś cudnie rosną. Drugi łubin też ma pąk . Wszystko z serca i buja. A grujecznik też z serca, a wstyd mi robi. Mam nadzieję, że Mała Mi ma rację i się pozbiera chłopina.
Pan Maluśkiewicz 21:39, 16 maj 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
a na te malutkie tak bardzo czekałam

witold, był pierwszy

Karolcia, tyle razy byłam u Ciebie, ale jakoś mi nie pykło żeby ślad zostawić. Cudny ten Twój Maluskiewicz, a rośliny to same rarytasy.
W cieniu - zacieniona 21:36, 16 maj 2016

Do góry
...mam takie widoczki z okien na Zacienionej...jeszcze widać w głębi jezioro,latem liście się zagęszczą i zasłonią...

Polecane drzewa i krzewy liściaste 21:34, 16 maj 2016

Do góry
Z tego co słyszałem jest krytykowany przez choroby grzybowe, w moim województwie rośnie zdrowo ale przyczyną mogą być niskie opady w ciągu sezonu. Mam głogi od 5 lat i jak na razie nie chorują. W zasadzie nic nie trzeba przy nich robić, jedynie oprysk na mszyce. Zdjęcie na zachęte

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies