Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:17, 29 maj 2016

Robertop napisał(a)

Bogdziu, reklamacja przyjęta... zaklinam deszcz u Ciebie...
Prosze, pokaz nowe ważki.

Zrobiłam naprędce te zdjecia dla Ciebie. Wazki w miejscu tylko w celach wykonania zdjecia , potem pójdą ,,w ogród" Bardzo sie z nich cieszę , mam juz osiem i pieknie sie prezenują w ogrodzie , no i to ręczna robota bo choc snobką nie jestem to jednak mile łaskocze.(to moze jednak troszke jestem????????????)

Nie nie jestem (snobką)ale piękna robota zawsze cieszy.

Bogdzia 12:20, 29 maj 2016

Mala_Mi napisał(a)

Tez to sobie pomyślałam ale już nie napisałam.

Nie podpisałaś Anipli...jedna duszyczka więcej była

Sporo koleżanek.. wiec nie jest ze mną tak źle, bo 90 % skojarzyłam.

za to zapomniałam oddać za RH ... sorki... to się nazywa skleroza

Faktycznie ,przepisywałam z kartki i opuściłam, po Pani Przyrodzie jest Anipla, przepraszam ze opuściłam.

Rh to przecież prezent.
Bogdzia 12:39, 29 maj 2016

Dzwoniła do mnie Anita- Anipla i prosiła zeby bardzo podziekowac wszystkim uczestnikom spotkania, co niniejszym robię .Buziaki dla wszystkich.
ana_art 12:45, 29 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

ana szkoda ze nie mogłas przyjechac bo juz na stałe wpisałas sie w te spotkania. Pozdrówka.
oj nawet nie wiesz jak mi przykro...
ana_art 12:48, 29 maj 2016

violinek napisał(a)
Czas sie ujawnic z zapartym tchem podziwiam Wasz bajeczny ogrod , feeria barw , zaulki z niespodziankami i " gabaryty " roslin powalaja !
Serdecznosci
Ps. patrzac na fotke z Mala Mi i wzrostem rodka w tle ...stwierdzam , ze u mnie tak szybko to tylko wlosy rosna Choc stosuje sie do podczytanych Twoich rad o sadzeniu i pielegnacji rododendrony przybieraja nie wiele ....a moze brakuje mi Twoich czarow ?
obawiam się że nikt nie dogoni mistrzyni
ewsyg 12:50, 29 maj 2016

Bożenko, tak mnie zauroczyło to wspaniałe spotkanie, że dzisiaj po kościółku do co i już rodka dokupiłam. U nas dzisiaj atrakcja - w centrum ogrodniczym jest pan Marek Jezierski a ja gapa aparatu nie zabrałam Chociaż sobie porozmawiałam na temat rodków i się dowiedziałam, że taki mszawy, brązowy nalot na liściach od spodniej strony to nie choroba tylko taki wyróżnik odmianowy Ufff, mój jeden tak ma i ten co kupiłam

Dla Ciebie moja nowość, głęboki ukłon i podziękowania stokrotne dla Was

I jeszcze mnóstwo, mnóstwo buziaków. Podobnież jak się kobietki cmokają to deszcz będzie padał

Bogdzia 12:59, 29 maj 2016

violinek napisał(a)
Czas sie ujawnic z zapartym tchem podziwiam Wasz bajeczny ogrod , feeria barw , zaulki z niespodziankami i " gabaryty " roslin powalaja !
Serdecznosci
Ps. patrzac na fotke z Mala Mi i wzrostem rodka w tle ...stwierdzam , ze u mnie tak szybko to tylko wlosy rosna Choc stosuje sie do podczytanych Twoich rad o sadzeniu i pielegnacji rododendrony przybieraja nie wiele ....a moze brakuje mi Twoich czarow ?

Moze moje sa po prostu starsze.Rh muszą byc czesto podlewane , bardzo duzo wody potrzebuja , oczywiscie nie moze to byc woda stojaca.
Bogdzia 13:02, 29 maj 2016

ewsyg napisał(a)
Bożenko, tak mnie zauroczyło to wspaniałe spotkanie, że dzisiaj po kościółku do co i już rodka dokupiłam. U nas dzisiaj atrakcja - w centrum ogrodniczym jest pan Marek Jezierski a ja gapa aparatu nie zabrałam Chociaż sobie porozmawiałam na temat rodków i się dowiedziałam, że taki mszawy, brązowy nalot na liściach od spodniej strony to nie choroba tylko taki wyróżnik odmianowy Ufff, mój jeden tak ma i ten co kupiłam

Dla Ciebie moja nowość, głęboki ukłon i podziękowania stokrotne dla Was

I jeszcze mnóstwo, mnóstwo buziaków. Podobnież jak się kobietki cmokają to deszcz będzie padał

Rh piękny, spotkanie z panem Jezierskim ciekawe a o tym nalocie na lisciach i ja moglam Ci powiedziec.No a jesli kupiłas nowy rh to chyba naprawde Ci sie u mnie podobało.
Bogdzia 13:02, 29 maj 2016

ana_art napisał(a)
oj nawet nie wiesz jak mi przykro...

Mnie tez.
chelll 13:08, 29 maj 2016

Bogdzia napisał(a)

Prosicie o identyfikację więc podpiszę wg Ani zdjecia

Od lewej stoją: Kasya, Rozark, Ryska, Mariolka(koleżanka Margarete i juz i nasza), Kasia-Luiza (nie ma watku ale ostatnio pokazywalismy jej piękny ogród na pierwszomajowym spotkaniu)Yolka, Danusia -koleżanka Pani Przyrody i równiez juz nasza, Ja czyli Bogdzia, Ewa-Luteczka w niebieskiej bluzce, Justyna eee-tam, Robert, Małgorzata O, Jankosia, Anna Ch, Karoka, za Karolą jasne własy Mathildis, Pani Przyroda,Anipla, AgataC,Ania z ogrodu z pergolą, Ren 133, Chell z koleżanką i M ale czyj M nie wiem,
siedza od lewej: Ewsg, Margarete, Nikita, Luki, Mała Mi, Ela kuzynka Margarete zaprzyjaźniona z nami, Dorota 123.
Fotografie robiło conajmniej pięciu mężów i byli jeszcze GabiK z Jarkiem i Laurką, Kuklik z fajnymi dzieciakami-młodzieżą i mój syn z wnusią.

Informuję, że jak najbardziej mój :0 I się od wczoraj naprawił, pracuje w ogrodzie bez narzekania Wszystko po wizycie w Waszym ogrodzie. Dziękuję !