Mają u mnie dobre siedlisko, rosną jak grzyby po deszczu, mają trzy zbiorniki wodne, to i wilgotność odpowiednią, słońce, podłoże im służy i zjawisko inwersji w chłodne dni na mojej górce sprawia, że temperatura jest o 2 do 5 stopni wyższa, wykorzystałam taką okazję i pomysł na ogród, a jak one to i magnolie się wpasowały...lubią to samo
Uwielbiam też buki, ale one już nie dają rady....
Sporo u mnie drzew nie tylko klonów, Dąb czerwony ten to wielki będzie, pan drzewo
Trafiłaś w samo sedno...dziękuję i cieszę się, że miło Ci się spaceruje, ja zawsze jako dziecko latałam z noskiem klonowym na nosie
Genie kupowałam w OBI patyk był z jednym pąkiem kwiatowym, urosła, ma 120 wys., trzecia wiosna u mnie kwiaty ma na czubkach każdej gałązki, aż 4, pąki kwiatowe są od razu zauważalne, a gdzie kupowałaś?
Noo, taki strumien piękny może być, zwłaszcza jak falami zrobiłabyś ciemny i normalny niebieski. Jasną "pianę wodną" z jasnoniebieskich tez ewentualnie moznaby dodać Choć bez takich kombinacji tez będzie efektowny Tylko co potem, jak przekwitnie? Te listki takie biedne są...
A tu moja ściana różana
na koślawo postawioną ławkę proszę nie patrzyć jeszcze nie wiem czy tam zostanie czy zmieni miejsce położenia i czy po prostu prosto ją ustawię
a to rabatka z klonem kiedy kwitną rododendrony