Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:31, 24 kwi 2016

Do góry

to moja ulubiona
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:31, 24 kwi 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
Judaszowiec - niesamowita różnica z zeszłym rokiem
To 2015

A to 2016

Niesamowita różnica, poleciałam zobaczyć mojego i nic same liście bez pąków kwiatowych, czy go przycinałaś dla pobudzenia kwitnienia?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:29, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj

Piękne tulipany mowe mi odjęło,z powodu strat również
Dwa ogrody 08:27, 24 kwi 2016

Do góry
Margarete wczoraj odnalazłam jeszcze czerwoną sasanke w starym i już rośnie w nowym. Po kwitnieniu można obciąć kwiatostany, aby nie wysilały się na zawiązywanie nasion, podsypać dolomitem, będą się rozrastać.
Kasya, przymrozek z piątku na sobotę troszkę uszkodził kwiaty magnolii w nowym. Czy pąki przetrwają u Ciebie to chyba zależy od tego,ile stopni na minusie i w jakiej fazie jest pąk.
Jolanka pozdrawiam również
Krysiu, szafirki przesadzam w każdej porze, jak przekwitną zrobisz to z pełnym przekonaniem, że im nie zaszkodziłaś Za szafirkami rośnie przywrotnik, żurawki, lawenda z różami, zmarzły zawilce i posadziłam w ich miejsce orliki, jeżówki, czosnek i jakieś pojedyncze byliny oraz buki. Ale nie wiem, czy o to Ci chodziło? Wstęga szafirkowa przechodzi we wstęgę żuraweczkowo/ bodziszkową
Mala Mi jak miło słyszeć takie słowa od Ciebie
Mira, gałązki grujecznika wyrastają z pnia. Ożanka niech rośnie zdrowo
Laurowiśnio, jak miło, że zaglądasz
Pszczółko, niektóre donice jeszcze wędrują nieco z powodu przymrozków. Dziś schowałam do domu agapanty, chociaż stoją na zewnątrz od marca.
Tess, dzięki za informację

tulipki wyjmowane w ubiegłym roku razem z zielonymi liśćmi kwitną, ale nierówno, trzeba było mi pomierzyc wielkość cebulek, a nie sadzic jak leci

donicowo dla Pszczelarni, jak uporam sie z porządkami budowlanymi będą szersze kadry i pozostałe donice

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:27, 24 kwi 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj zastała nas noc, pomimo pomocy Staśka po zakończeniu pracy, nie udało nam się dokończyć, ale za to urosła na podjeździe góra śmieci, czyli zmarzniętych bukszpanów. Żeby się nie smucić, zobaczyłam prześliczne tulipany - to te jasnoróżowe z ciemnymi łodygami.

Te bukszpany przemarznięte to wszystkie są z donic czy też z ziemi ??
Moja działka na Dębowym Lesie 08:27, 24 kwi 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Te niskie floksiki bardzo mi się podobają ale u mnie zawsze po zimie wypadają. Aż dziwne ale ewidentne coś im nie pasuje.

Moje , zostały posadzone 3 lata temu jako maleteńkie sadzoneczki.
Jak przekwitną.to może trochę je podzielę i dosadzę odok
Powojnik atragene Markham`s Pink

powojnik Maidwell Hal
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:24, 24 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Hej miejsca to Ci teraz wcale nie brakuje, możesz jeszcze dużo sadzić
A to obiecane czekają

O - spoko je zabiorę autem - nie muszę brać przyczepki - dziekuje wam bardzo
Nasz przydomowy ogródek 08:24, 24 kwi 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Piwonie się szykują.

ale będzie szał
Jak zagospodarować mur? 08:13, 24 kwi 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ozdobny mur w ogrodzie

Proszę o poradę w sprawie ogrodzenia - muru:

nie podoba mi sie szary mur sąsiada, obsadzony został bluszczem, ale wiadomo zanim obrosnie.... myslalam o pomalowaniu go na biało ? czy to dobry pomysł? czy stanie sie jeszcze bardziej "rażący" ?
Na łące z tujkami i... 08:07, 24 kwi 2016

Do góry
Gosiu,
za pożno przeczytałam Twoj post o niekompostowaniu trawy po wertykulacji, juz jest przykryta trawa po koszeniuzdjecie kompostownika dorobie.
wertykulacja zrobiona, trawka pieknie zaczyna nabierac wygladu(poza tym ze pojawily sie na niej mlecze-z czym nie zamierzam walczyc)

pochwale sie jak pieknie zaakwitly mi migdałkiżurawki poniżej to mój nowy nabytek, z czego sie bardzo cieszę

a co do muru postanowiliśmy zalozyc tu matę wiklinową na jego zasłonięcie, co myslicie o tym pomyśle?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 07:56, 24 kwi 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Rabata rajsko-różana z drugiej strony. Chyba będę musiała jeszcze dokupić chyba 2 róże i rozchodniki jeszcze dosadzić trzeba. I pomiedzy rozchodniki rozplenice ale te trzeba dopiero zakupić.

Gosiu pięknie robisz a raczej robicie rab as ta rozchodnikowo trawiasta będzie super wyglądać ! Gosiu a co ile sadziłaś rozchodniki bo jakos gęsto, rozplenica potrzebuje sporo miejsca . Moja jak się rozrosla tak z 70 cm średnicy ma.
Do raju daleko - u Ewy 07:50, 24 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kasiu, już dawno zapowiedziałam rodzinie Wasz przyjazd Czekamy na Was
Ale wcześniej spotkamy się w Pisarzowicach w maju i u Kasi w czerwcu Dogadamy szczegóły

Ewunia to super. Co do Pisarzowic to pewne, ale obawiam się, że do Kasi jednak nie dam rady.
Do raju daleko - u Ewy 07:49, 24 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ewcia a u mnie znów leje jak z cebra. Cudnie prezentuje się Twój ogród . Może uda mi się go w tym roku zobaczyć na żywo przy okazji wakacji w Stegnie , co Ty na to?

Kasiu, już dawno zapowiedziałam rodzinie Wasz przyjazd Czekamy na Was
Ale wcześniej spotkamy się w Pisarzowicach w maju i u Kasi w czerwcu Dogadamy szczegóły

Wszystkiego po trochu 07:39, 24 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Mirka, tu czytałam o cięciu borówki
http://budujesz.info/artykul/jak-i-kiedy-ciac-borowke-amerykanska-odpowiadamy,1196.html

Ewa, no widzisz, człowiek ciągle się uczy Ja swoją cięłam zawsze po zimie ale tylko pędy przemarznięte. Może dlatego moje nigdy nie miały po 8 pędów tylko po 3-4?
Też mam trzy krzaki

Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 07:26, 24 kwi 2016

Do góry

witam. w tym tygodniu, w ciemno zakupilam 3 szt, szczepione na wys. 220cm. Przyszly malutkie, lichutkie. mimo wszystko wsadzilam. Czy mozecie mi doradzic co wsadzic obok nich? a moze wogole przesadzic w inne miejsce? Bede wdzieczna za podpowiedz. Ps. iglaki i trawy, ktore sa w kazdej chwili moge wysadzic.
Moja bajka 07:13, 24 kwi 2016

Do góry
Miałam dziś w planie wymknąć się raniuśko do ogrodu z dużym kubkiem kawy i w spokoju podelektować się śpiewem ptaków i tym co rośnie, a tu zong - leje, leje i jeszcze raz leje .
Jeszcze kilka wczorajszych fotek.

różyczka od Zawitki - pięknie rośnie i moje hortki Vanilla Fraise wyhodowane z patyków
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 07:05, 24 kwi 2016

Do góry
Pare fotek z ogrodu pokazowego Zymon

Ciemierniki... Niestety nie w sprzedazy

Tu targi w Opatowku

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 06:58, 24 kwi 2016

Do góry
Dziekuje wszystkim za wczorajsze spotkanie milo posiedziec w przemilym gronie i sie posmiac

Po Opatowku bylismy w szkolce Zymon. Wielki wybor i dobre ceny

Tu nasze skromne jak zawsze zakupki i moja nowa magnolia juz posadzona

Mirkowy ogród (początki) 06:27, 24 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusiu stipa z moich zebranych nasionek rośnie w oczach.Bogusiu Belamkanda z twoich nasionek dziś(zdjecie z zeszłej soboty)

Cieszę się,że rarytasik dobrze rośnie...Mireczko pamiętaj o zbiorze nasionek i ponownym wysiewaniu do gruntu,bo nie jest długowieczna i lubi zanikać.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 06:26, 24 kwi 2016

Do góry
Bogdan myslał by kranik zamontować ale jakos nie widziałam tego hm....
moze przy nastepnej beczce skusze sie na kranik
wiadomości z wczoraj-odpływ na deszczowke zamontowany,tunel tez stoi-troszku do poprawy i przeorana ziemia w tunelu
Pomidorki wkońcu pójdą na swoje włoscia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies