Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 12:45, 15 maj 2016

Sebek napisał(a)
Nie mogę patrzeć na Twoje ML - moje na razie mają po 3 źdźbła...

Sebek, moje na przedpłociu też chyba mają nie więcej jak 5 żdziebeł. Czas pospacerowac tam z konewką U mnie woda i gnojówka bardzo korzystnie wpływają na wzrost Ale u Was chyba dużo opadów?
Jagodaa 12:52, 15 maj 2016

polinka napisał(a)

A dolomit mogę jeszcze do czegoś wykorzystać w ogrodzie? Z tego co kojarzę to jest dostępny w większych paczkach.

Dolomit generalnie odkwasza glebę. Ja mieszałam z nim podłoże pod lawendę, ale Ty jej nie masz, przynajmniej tak mi się wydaje .

Dobra rada z cisami, nie pomyślałam o tym. Kiedyś tylko pani w ogrodniczym mi mówiła, że dolomit sypie się jesienią, ale chyba nie przeszkadza teraz. Chodziło właśnie o to, że on się wolno rozkłada, bo to sproszkowana skała.

Ja już sobie myślałam, że przy zakładaniu nowej donicy w kącie wymieszam z nim glebę.
Jagodaa 13:03, 15 maj 2016

Rewolucja warzywnikowa wyszła fantastycznie. Świetnie ten szary rozświetlił i unowocześnił, uporządkował . Całkowicie zmienił charakter miejsca.

Dziś też myślałam rano o kompostowniku, ale chyba jeszcze nie jestem gotowa, nie wiem gdzie by miał stać... w sumie wiem, ale na ten moment już trochę za późno .

Dorodne wszystko masz, Wy to macie tam klimat, nie ma co!
leon60 13:23, 15 maj 2016

wpadłam pogapić się znów na warzywniczek cudnie to wyszło naprawdę, czekam na kolejne zmiany
a ludźmi się nie przejmuj... ja to już dawno brzydko mówiąc olałam i dobrze mi z tym
beta 15:05, 15 maj 2016

Poli to Park Oliwski w Gdańsku
buźka
inag 15:33, 15 maj 2016

Jak patrzę na Twoje ML to szlag mnie trafia na te moje U mnie mają po kilka źdżbeł a Twoje są suuuuuuper gęste! Co Ty im robisz?
Madzenka 15:58, 15 maj 2016

Korki rozumiemy sie bez słów

Zgapiłam sobie Twoja bakopę, wsadziłam w nogi białych roz w donicach
nicol21 16:17, 15 maj 2016

Polinko ładne masz te roślinki i kompozycje rabatkowe
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Urszulla 17:30, 15 maj 2016

polinka napisał(a)
Maj

ślicznie pomyślane i wykonane
Urszulla 17:35, 15 maj 2016

Trawy masz rzeczywiście imponujące. I wszystko dopracowane.