Nawłoci u nas dostatek, niektórum sąsiadom nie spieszy się do koszenia. Pod koniec października na całej działce mamy mnóstwo nawłociowego puszku z nasionami
Nawłociowe pola, oczywiście zdjęcia archiwalne.
Tata zdolny, a ty masz pięknie. Dziękuję za fotki. Właśnie chodziło mi o prostą górę. Też myślałam, żeby podobnie, jak w ogrodzeniu, nie wiedziałam, co z górą balustrady. Dziękuję.
My nasze ogrodzenie robimy na raty niestety, tylko ten sam wykonawca ...
Aniu, podoba mi się wykończenie murków. Co masz na górze słupków? Na podmurówce jest to samo?
Rododendron simona to według mnie jeden z piękniejszych, jeśli chodzi o kolor kwiatów..z jednej strony ten delikatny róz, z drugiej intensywnie bordowe pręciki.. zresztą...zobaczcie sami
Niestety jeśli chodzi o pokrój , to już jest znacznie gorzej ... Łysy od dolu straszliwie..no i na dodatek...opuchlaki również doceniaja jego walory .... Stad też..niestety dostaje nakaz eksmisji póki co...stoi w donicy..i szuka chętnego
A na jego starym miejscu powoli pojaia się miejsce na ławeczkę
A to ..... dostałam dziś rano idealnie obrazuje nasze dzisiejsze nastawienie do swiata , prawda ??? ale do następnego długoego weeekendu zostało nam zaledwie 13 dni roboczych, a więc...damy radę
Ilonka dwa klony jeszcze z pierwszej działki, kilka razy delikatnie je przycięłam. ładnie się zagęściły.
Pozostałe kupowałam w obi na przecenie, za 4.99zł trzy lata temu. Też urosły.
Nowa rabatka już obsadzona.
chyba jeszcze ją powiększę.
zaraz idę popracować
muszę skończyć rozsypywać kompost pomiędzy rośliny.
Aniu,Kasiu ,Ewo targi trochę mnie zawiodły i nie wiem czy to ja się zrobiłam się wybredna?? Niby stoiska pełne różności,ale moich konkretów nie było a jak znalazłam hortki vaniki to takie byle jakie po 35 zł trochę drogie u mnie w szkółce tańsze. Traw Graziella nie znalazłam .Róż dużo,ale posegregowane wg kolorów lub wielkokwiatowe i okrywowe to mnie nie satysfakcjonowało. Chciałam mieć konkretne. Znalazłam tylko jedną roślinkę z mojej listy Azalię Cannons Double
i kilka cebul lilii drzewiastych
Bożenko hi hi robacze myśli domowy plac zabaw został na miejscu
Jesienią koniecznie mus zakupić tulipany pełne. Oj lista się wydłuża.
Kronika u mnie bogata w zdjęcia to fakt. Nawet chciałam pokasować niektóre i pozostawić co ładniejsze ale e-M zaprotestował, gdyż dla niego wszystkie zdjęcia są ważne.
U mnie też trochę strat, zwłaszcza jeśli chodzi o trawy. Nie przeżyły Red Baron, zebra, kostrzewa, stipa nie odbiła. Dodatkowo Dwie z pięciu jeżówek też poszły. Gdyby były normalne zimy z śnieżną kołderką pewnie nic by się im nie stało.
Co do grila zapytam się e-M, fajnie będzie spotkać się w realu.