Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Renia wrzuciłam u siebie aktualne foty hortensjowej o które pytałaś, gdzie dumam nad drzewami...

Ty jakie masz plany wobec swojej... pochwal się

Angelika Dziękuję Ci bardzo za te wszystkie zdjęcia, które dla mnie wstawiasz ... nie wiem co zrobić z hortensjową bo tak naprawdę to trzeba by cały plan zmian opracować w obrębie świerkowej i hortek ...

Może coś porysuję w przyszłym tygodniu to wspólnymi siłami wymyślimy coś mądrego
Na zielonej... trawce :) 21:33, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Na etykiecie oznaczone jako limki były, ale ostatno na O. Paweł poddał w wątpliwość czy to faktycznie one...

Ładnie przybrały im korony... kupiłam 3 lata temu z 1,4 objętości korony

Przyglądam im się baczniej ostatnio, bo pojawia się trochę pożółkłych liści... wygląda jakby miały wody mało... ale pada ciągle także to nie to... dumam nad powodem

Też u siebie miałam żółte liście na vanilkach co mnie zastanowiło bo nigdy takich nie było ale zwalam to raczej na brak dostępu światła
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:24, 13 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Angeliko, która nie chcesz być wyrocznią, profesjonalistką ani autorytetem! No w sumie się cieszę, że młodego nie będzie przez dwa tygodnie, ale już za nim tęsknie. Kocham go najbardziej, jak śpi taki słodko grzeczny jest wtedy Ale i za łobuzem tęsknić będę i nawet za jego łobuzerią...
O!! To złapiesz oddech, choć początki przedszkola bywają różne- panika, płacz (Matki i dziecka ), choroby...ale pierwszy miesiąc trzeba przeżyć, a później to freedom

bajam się bardzo takiego określenia toż to taka odpowiedzialność

I ja tak mam, że jak jakimś cudem dzieciaki z eMem gdzieś sami pojadą, to jakoś dziwnie pusto w domu i tęskno... ale wiadomo oddech każdemu się należy od wszystkiego Co do początków przedszkolnych mam już zaprawę (syn ma już 10 lat ) o córe się nie boję - bardzo otwarta i ma taki charakterek, że szczerze obawiam się, że Panie poustawia sobie
Na zielonej... trawce :) 20:17, 13 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja muszę gracki posadzić i u siebie na froncie z hortkami. eM co chwila mi przypomina że mam tam łyso i że powinnam nad tym pomyśleć.
Najgorsze że to myślenie potrzebuje czasu a on się wtedy wkurza że tylko przy kompie siedzę i szukam.

No ale te trawy przy moich hortkach to chodzą mi po głowie od dłuższego czasu więc chyba kupię i tam wsadzę.

Kup będziesz zadowolona, ja bardzo lubię to połączenie
Na zielonej... trawce :) 20:15, 13 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

też drzewa teraz dosadzam ... w kwietniu posadziłam dwa ...i teraz jeszcze chce kolejne dwa klony posadzić .....takie ogrodniczkowanie wywrotowe i u mnie

PS. zapomniałam porządek pochwalić ...ale u ciebie taka żyleta jest normą

Czasem tak trzeba przekornie ogrodniczkować... jak jakiś plan się w głowie urodzi nie pyta czy pasuje kolejność

Dzieki za pochwały
Na zielonej... trawce :) 20:12, 13 lip 2017

Do góry
alis napisał(a)
Ty jak fotki zapodasz, to klękajcie narody, prze przecudnie!

Na zielonej... trawce :) 20:12, 13 lip 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Angelika czytam i nie wieze hihi jaka Pani ? Niewiem z kad zamowic te trawki bo u mnie slabo z trawami

Beatlesy akurat też przez neta (chyba allegro) kupowałąm, bo u mnie tż krucho
Na zielonej... trawce :) 20:11, 13 lip 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

A hortki to Limki ? Fajne wysokie je masz wyprowadzone

Na etykiecie oznaczone jako limki były, ale ostatno na O. Paweł poddał w wątpliwość czy to faktycznie one...

Ładnie przybrały im korony... kupiłam 3 lata temu z 1,4 objętości korony

Przyglądam im się baczniej ostatnio, bo pojawia się trochę pożółkłych liści... wygląda jakby miały wody mało... ale pada ciągle także to nie to... dumam nad powodem
Na zielonej... trawce :) 20:06, 13 lip 2017

Do góry
Tak wyglądały 2 maja i z dziś

ps. Kroplówkę mają z nieba... darmową
Na zielonej... trawce :) 17:47, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hortensjowa nie zmieniła się jakoś szczególnie, ID tylko ładnie się rozrosły, a mam je zaledwie 2 miesiące - maluszki sadziłam i ML doszły (ale maleństwa jeszcze )

Angie, Ty mówiłaś u mnie o tym szpalerze ID???
2 miesiące temu je sadziłaś jako maleństwa???!!!
Co Ty im dajesz jeść, przyznawaj się czym prędzej! Jakieś kroplówki im dajesz czy co???
Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:34, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Przyjdz zobaczyć moje ID... dwa miesiące temu były takie kurdupeli dosłownie po kilka listków, a dziś krzaczory

Lejesz miod na me zbolałe serce .
Zaraz polecę do Ciebie oblukać ID, moje dzielone i sadzone na wiosnę ruszyły i już całkiem ładne są.
Na zielonej... trawce :) 17:32, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Mam nadzieję, że podziałało

Tak gracków jest 4 w plecach 3 hortek...
Hortki wysokość ok 1,50m sadzone co 1,20-1,30
Z przodu rozplenice

A hortki to Limki ? Fajne wysokie je masz wyprowadzone
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:06, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Pięknie Gosia masz, wiesz nie?
szczerze?
to ostatnio miałam dołek
ale już mi przeszło i walczę dalej
Tu ma być ogród :) 17:05, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Edyta gipsówka urocza... bardzo

Co do lilii masz może gdzieś foty z dalszej perspektywy? Bardzo podoba mi się połączenie delikatności jej kwiatów z "ostrością" igieł serbowych

Taka romantyczna roślinka i mimo nienajlepszego zapachu i tak ją lubię.

Lilie właściwie już przekwitły, nie ma co fotografować - a zresztą to połączenie czysto przypadkowe, lilie były pod płotem posadzone jako pierwsze z roślin, potem przyjechały serby i musiały tam zostać bo przesadzanie lilii pod koniec kwietnia to nienajlepszy pomysł, w rezultacie zostały tam na dwa lata bo pomysłu było brak gdzie je wsadzić, ale jesienią już zrobię z tym porządek.
Na zielonej... trawce :) 16:47, 13 lip 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)
Pukam się w głowę, że od d... strony zaczęłam i drzewa na koniec sadzę, ale jakoś tak mnie niedawno naszło jak klon zdechł, że chcę

też drzewa teraz dosadzam ... w kwietniu posadziłam dwa ...i teraz jeszcze chce kolejne dwa klony posadzić .....takie ogrodniczkowanie wywrotowe i u mnie

PS. zapomniałam porządek pochwalić ...ale u ciebie taka żyleta jest normą
Anna i Ogród 16:42, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ale Gosia inspirek Ci zapodała - mi też te 3 podobają się najbardziej

To prawda. Super są. Teraz odpowiednich drzewek dwóch muszę poszukać. Delikatnych jak grujecznik ale niskich do 3-4 metrów.
Na zielonej... trawce :) 16:00, 13 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No widać widać że to nowość przy tych wszystkich kolosach wokół

Na zielonej... trawce :) 16:00, 13 lip 2017

Do góry
Mam nadzieję, że podziałało

Tak gracków jest 4 w plecach 3 hortek...
Hortki wysokość ok 1,50m sadzone co 1,20-1,30
Z przodu rozplenice
Na zielonej... trawce :) 15:44, 13 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu znów for YOU hortensjowa z grackami od frontu - świeżynki

Dbasz o moje samopoczucie

Z tyłu pomiędzy hortensjami i po bokach masz gracki. A a jakie wysokie masz hortki i
w jakiej odległości od siebie są posadzone? A z przodu rozplenica?
Na zielonej... trawce :) 15:26, 13 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Ale, że co z tymi trawkami? Przecież są i tu i tu?
Tuje wiem, że te same- myślałam, ze na drugim zdjęciu przycięte z przodu (czytam, co piszesz )

Wcześniej był między danikami żurawki citronelle... chodziło ogólnie o porównanie - nie między tymi dwoma zdjęciami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies