Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:09, 06 maj 2025

Do góry
ewsyg napisał(a)
Moniko, spacerując po Twoim ogrodzie czuje się taką błogość, spokój i usłyszałam śpiew ptaków. Przy takiej ilości drzew na pewno jest ich dużo. U Ciebie przyroda gna do przodu. Widzę rozwinięte rodki i azalie, u mnie dopiero nieśmiało zaczynają. Bardzo lubię orliki i pozwalam im się wysiewać. Pięknie pokazujesz swój ogród. Muszę częściej zaglądać.

Ewuś dziękuję za te słowa tak, drzewa rosną, teren coraz bardziej przyjazny się robi, są kryjówki więc z roku na rok ptaszków przybywa, cieszę się bardzo, bo pojawiły się ze 2 lata temu dzięcoły, w tamtym roku wilgi, sowy nawet niedaleko zaczęły urzędować z dnia na dzień przybywa kwitnień, orliki to zawsze niespodzianki kolorystyczne, dlatego je lubię, nigdy nie wiadomo jaki kolor się pojawi

Bylinowa łąka 21:01, 06 maj 2025

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Madzia, co sobie mam odmawiać radości

Też się muszę w ten preparat zaopatrzyć, bo młode sadzonki nie mają szans. Bzy jeszcze nie posadzone - rozkminiam miejscówki.
Jaśminowca dla ciebie fotkę wstawiam.

Zamówienie było ze szkółki Barcikowscy. Barwinka i inne jadę podlać jutro. Moja glina sucha z wierzchu jak kamień.

Mukdenia posadzona między podrzeniami, jako wypełniacz. Barwinek zadarnia przy przesadzonych parzydłach.
Bzy fajnie, że takie duże, bo oprócz jednego dużego, to mam w tamtym roku posadzone trzy maluszki.

Gosiu, jaką masz odmianę jaśminowca, ja kupiłam aurea miesiąc temu.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 20:23, 06 maj 2025

Do góry
Narsilia napisał(a)
Zakwitły irysy które rok temu przyniosłam z pola od sąsiadów z zarośniętej łaki
Ładny ten irysek, twoi sąsiedzi taki piękny kwiat wyrzucili na pole?
Sezon 2017 u Hanusi 20:21, 06 maj 2025

Do góry
Jolu, ten mój kawałek świata umiejscowiony w cieniu Chełmskiej Góry, Wiosna przychodzi do mnie z opóźnieniem, bo bryza od morza zalega długo o poranku, i nie idzie w głąb lądu. Jak przychodzą przymrozki , to też tu się zakotwiczają. Stąd i pogoda różni się od Słupska czy Kołobrzegu , U na nawet jak gdzie indziej upał u nas chłodny wietrzyk.

Stąd pomidorów w gruncie sadzić nie mogę, każdy powiew wilgotnego powietrza znad morza kończy się u mnie chorobą owoców.

Wam wszystkim życzę udanego sezonu.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:12, 06 maj 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)
Przepiękne narcyzy, tulipany
Moniko masz ogromną działkę, pokazujesz tylko jej kawałek, co masz w dalszej perspektywie?
Ile m2 ? Pewnie już pytałam..
Mirka tulipany i narcyzy dziękują A ogród mam tylko małą cześć działki zrobiony, to co jest na zdjęciach,dalsza część działki jest prawie pusta poza tujami wzdłóż ogrodzenia ale kiedyś też będzie zagospodarowana w ogród. Już kiedyś pisałam że moja działka ma ok 1h wraz z budynkami,garażami,altaną i z łąką ze stawem, też myślę o zalesieniu w pobliżu stawu..
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 19:56, 06 maj 2025

Do góry
Narsilia napisał(a)
W tym roku i u mnie pole rzepaku , choć pogoda zimba i ponura , daje to trochę energii i odbicia

Znajome widoki, najlepsze. Serce rośnie, jak patrzę na ten rzepak u siebie - a podobno nie lubię żółtego koloru .
April podbija las... 18:55, 06 maj 2025

Do góry
April napisał(a)
Znalazłam jeszcze takie zdjęcia tarasu po myciu

Elegancko

A te płytki to co to? Bo chyba nie doczytałam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:49, 06 maj 2025

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

O jakie to ładne!!!
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:18, 06 maj 2025

Do góry
Godzinka na górce. M podlewał, ja sciolkowalam jagody kamczackie

Wam też zamierają gałązki? Nie wiem od czego, i tu i tam… (te nie przesądzane też, po prostu po zimie się niektóre nie budzą - całe krzaki albo no połowa)

Truskawki

Migawki z Rodos 18:15, 06 maj 2025

Do góry
tulucy napisał(a)

ogromna kępa narcyzów, moje z roku na rok coraz mniej kwiatów.
czekam na zdjęcia nowego ogrodu, po przeprowadzce, tyle roślin przeniosłaś, dzielna dziewczyna
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 17:27, 06 maj 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ogóreczki Octopus F1.

Ja wciąż czekam na swoje Partner F1. Pozostałe w końcu ruszyły ale te jedne nie chcą.
Zielony Chram 17:18, 06 maj 2025

Do góry
Kordina napisał(a)
Przypomnij na priva co tam na poskrzypkę, bo już unicestwiłam ze 40 sztuk a ciągle są...
Cudowna przemiana a właściwie rozszerzenie ogrodu, uwielbiam linie faliste no i masz wyjątkowo czysty ogród, ale to też zasługa dużego budynku gospodarczego, wszystko co potrzebne i niepotrzebne można tam wtochlić ciekawe że google nie ma w swoich zasobach słowa "wtochliłam" czy u Was jest w użyciu to słowo? Czy to jakiś twór endemiczny??
Bożenko, na poskrzypkę stosuję metodę kombinowaną: Substral, mój osobisty walonek i teść (eksterminuje wszystko, co ja przeoczę, bo mu pożarły szachownice). Wszystkie trzy metody równie skuteczne . Wyczytałam, że te czerwone parówy gryzą wszystkie cebulowe, ale rozmnażają się tylko na liliach i szachownicach właśnie.

Ze smutkiem stwierdzam, że jeszcze nigdy niczego wcześniej nie "wtachlałam", ale chyba od dzisiaj zacznę hahaha. Pierwszy raz spotykam się z tym określeniem, a że uwielbiam wszystkie regionalizmy, to postaram się je zapamiętać .
Anna i Ogród 2 16:42, 06 maj 2025

Do góry
Jednak to co było zwiędnięte na katalpach zmroziło całkiem. Muszą ruszać od nowa
Tu na razie jest klepisko.... 16:19, 06 maj 2025

Do góry
kasiab napisał(a)
Posadzone

Za jakiś czas będę cięła góry żeby się wyrównały. Na razie ich nie maltretuje. Niech się przyjmą

Super są
Z góry nie tnij
Wyprowadź im pnie na 2 m żeby pod nimi rosło i chodzić mozna było.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:30, 06 maj 2025

Do góry
Bodziszek

Kuklik

Kokorycz?

Bambusy

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:27, 06 maj 2025

Do góry
Derenie

Pożytek dla pszczół

Wisteria

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:26, 06 maj 2025

Do góry
Kukliki

Bodziszek mutant

April podbija las... 13:17, 06 maj 2025

Do góry
Znalazłam jeszcze takie zdjęcia tarasu po myciu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:51, 06 maj 2025

Do góry
piwoniowe dzieci

Koniec.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:50, 06 maj 2025

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies